poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Piwo Łomża

Zauważyliście że jest znowu rozlewane do żelaznych puszek. Wszystkie marki piwa mają Alu a ten typ Fe oczywiście brak oznaczenia wcześniej było. Oszczędności kosztem ludzi, nie pije nałogowo żeby ktoś nie pomyślał ale czasami facet musi a tu taki ZONK.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Piwo Łomża

W puszkach to tylko menele piją :)

napisz odrazu ze zbierasz puszki a nie owijasz w bawelne ;p

Dzisiaj pijąc trunek made in Lomza poczułem smak rdzy i to mnie zainteresowało nic więcej, szacunek dla tych którzy zbierając puszki nie próżnują jak większość obiboków wbrew pozorom to naprawdę ciężka praca.

Puszki są lakierowane w środku i na zewnątrz. Jeżeli puszka nie ma widocznych uszkodzeń to nie może zardzewieć.

Dodaj wzmiankę o tym, że piłeś to piwo do kebaba - wzrost zainteresowania tematem murowany ;)

Po pierwsze puszki nie sa lakierowane od srodka bo tobyl by banal. Po drugie piwo lomza jest lane w fe juz dosyc dawno a to wszystko z powodu kosztow ktore firma van pur chce ciac jak tylko moze. A po trzecie zeczywiscie picie piwa z puszki to tak jakby byc w watykanie i papierza nie widziec.

to co w takim razie chroni przed puszkę rdzewieniem mądralo?

No tak. Miało być:
Co chroni puszkę przed rdzewieniem :)

Rakotwórczy ocynk.

Tylko w butelce obojętnie jakie by to było piwo .

Wszystkie puszki się lakieru od wewnątrz a Alu obowiązkowo jest zakaz kontaktu Alu z żywnością

.

piwo to dla typowych polaków. Kultury troche w tej zasranej łomży

A ja polecam sprawdzenie każdy na sobie fajnego testu... Kupcie sobie 4 piwka typu kasztelan lomza tyskie czy warka a następnym razem kupcie 4 piwka z wyższej polki. Na drugi dzień każdy poczuje roznice co pil i jak się czuje. :)

Nie trzeba na drugi dzień. Po pierwszym łyku lub zapachu z dziury już wiadomo jak posmakuje.
Pfeeeeeee

Kiedyś lubiałem pić Łomżę ale odkąd Van Pur przejął ten interes, z ubolewaniem piszę że piwo smakiem zeszło do dna i nadaje się dla żuli zmęczonych życiem.Moje ostatnie odkrycie to na prawdę pyszne piwo Namysłów.Wolę dołożyć te 30 groszy i nie pić tego...

piwo lomza badziew. Ja chcesz export kupuj fasberg, to jest to samo:)

---------------------------------------------

.

Też mi raczej nie smakuje. Wolę Paulanera

Typowy łomżyniak, zesra się a nie da zarobić swojemu ;)

jakiemu swojemu, Van Pur to duża polska spółka, która wprowadziła wyzysk na browarze.

No tak ale ta robią nasze chłopaki. Nie kupicie piwa to stracą pracę. Taki jest kapitalizm :)

Uwaga! W Tesco pojawiło się piwo Export NIE wyprodukowane w Łomży! Tylko piwa z oznaczeniem LA w nadruku produkowane są w browarze w Łomży - póki co: wyborowe i mocne.
Inne oznaczenia (np. LD, LE) wskazują na inne browary VAN PURA, który jest właścicielem browaru w Łomży i marek piw które tu były (są?) produkowane.

słuszna uwaga :)

nie dotyczy nie straca, duzo idzie na export, a teraz tam robi sie juz rotacja jak w wiomarze

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org