Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Piwo Łomża |
Zauważyliście że jest znowu rozlewane do żelaznych puszek. Wszystkie marki piwa mają Alu a ten typ Fe oczywiście brak oznaczenia wcześniej było. Oszczędności kosztem ludzi, nie pije nałogowo żeby ktoś nie pomyślał ale czasami facet musi a tu taki ZONK.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Piwo Łomża |
W puszkach to tylko menele piją :)
|
|
napisz odrazu ze zbierasz puszki a nie owijasz w bawelne ;p
|
|
Dzisiaj pijąc trunek made in Lomza poczułem smak rdzy i to mnie zainteresowało nic więcej, szacunek dla tych którzy zbierając puszki nie próżnują jak większość obiboków wbrew pozorom to naprawdę ciężka praca.
|
|
Puszki są lakierowane w środku i na zewnątrz. Jeżeli puszka nie ma widocznych uszkodzeń to nie może zardzewieć.
|
|
Dodaj wzmiankę o tym, że piłeś to piwo do kebaba - wzrost zainteresowania tematem murowany ;)
|
|
Po pierwsze puszki nie sa lakierowane od srodka bo tobyl by banal. Po drugie piwo lomza jest lane w fe juz dosyc dawno a to wszystko z powodu kosztow ktore firma van pur chce ciac jak tylko moze. A po trzecie zeczywiscie picie piwa z puszki to tak jakby byc w watykanie i papierza nie widziec.
|
|
to co w takim razie chroni przed puszkę rdzewieniem mądralo?
|
|
No tak. Miało być: Co chroni puszkę przed rdzewieniem :)
|
|
Rakotwórczy ocynk.
|
|
Tylko w butelce obojętnie jakie by to było piwo .
|
|
Wszystkie puszki się lakieru od wewnątrz a Alu obowiązkowo jest zakaz kontaktu Alu z żywnością .
|
|
piwo to dla typowych polaków. Kultury troche w tej zasranej łomży
|
|
A ja polecam sprawdzenie każdy na sobie fajnego testu... Kupcie sobie 4 piwka typu kasztelan lomza tyskie czy warka a następnym razem kupcie 4 piwka z wyższej polki. Na drugi dzień każdy poczuje roznice co pil i jak się czuje. :)
|
|
Nie trzeba na drugi dzień. Po pierwszym łyku lub zapachu z dziury już wiadomo jak posmakuje. Pfeeeeeee
|
|
Kiedyś lubiałem pić Łomżę ale odkąd Van Pur przejął ten interes, z ubolewaniem piszę że piwo smakiem zeszło do dna i nadaje się dla żuli zmęczonych życiem.Moje ostatnie odkrycie to na prawdę pyszne piwo Namysłów.Wolę dołożyć te 30 groszy i nie pić tego...
|
|
piwo lomza badziew. Ja chcesz export kupuj fasberg, to jest to samo:) ---------------------------------------------
|
|
.
|
|
Też mi raczej nie smakuje. Wolę Paulanera
|
|
Typowy łomżyniak, zesra się a nie da zarobić swojemu ;)
|
|
jakiemu swojemu, Van Pur to duża polska spółka, która wprowadziła wyzysk na browarze. ---------------------------------------------
|
|
No tak ale ta robią nasze chłopaki. Nie kupicie piwa to stracą pracę. Taki jest kapitalizm :)
|
|
Uwaga! W Tesco pojawiło się piwo Export NIE wyprodukowane w Łomży! Tylko piwa z oznaczeniem LA w nadruku produkowane są w browarze w Łomży - póki co: wyborowe i mocne. Inne oznaczenia (np. LD, LE) wskazują na inne browary VAN PURA, który jest właścicielem browaru w Łomży i marek piw które tu były (są?) produkowane. _________________________________________________________________ http://www.michalkiewicz.pl/ https://myslpolska.info/ http://kresywekrwi.blogspot.com/?m=0
|
|
słuszna uwaga :)
|
|
nie dotyczy nie straca, duzo idzie na export, a teraz tam robi sie juz rotacja jak w wiomarze ---------------------------------------------
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |