Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Miłosć |
Czy miłość to uczucie, które pojawia się tylko w bajkach i filmach?????
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Miłosć |
nie.. jezeli jej nie znalazles... to nie szukaj... ona przychodzi sama
|
|
najpierw byla milosc, potem bajki i filmy-wiec chyba odpowiedz jest oczywista
|
|
Dokładnie tak: w bajkach, filmach... i do czasu do czasu w życiu. Zbych
|
|
|
DZIĘKUJĘ WSZYTSKIM, KTÓRZY POTRAFILI ODPOWIEDZIEĆ NA MOJE PYTANIA MĄDRZE A CI KTÓRZY NIE ODPOWIEDZIELI POKAZALI SWÓJ POZIOM IN TELIGENCJI, POKAZALI ŻE NI EPOTRAFIA JUŻ NORMALNIE POROZMAWIAĆ NA KAŻDY TEMAT....
|
|
nHu-jak możesz tak uważać?!!!Gdyby prawdą było to co napisałeś to oznaczało by,że wszyscy uprawiamy sport! Bo tymże właśnie jest seks bez uczucia:) G a z e l a
|
|
nie wierze, ze nie wierzycie w MILOSC oburzona jestem wasza niewiara, w moja 5 rocznice slubu mi piszecie takie rzeczy, nieladnie,;o]
|
|
Bello -ja jak najbardziej wierzę w miłość. Ona była ,jest i będzie! A,że czasem jest trudna, nieodwzajemniona, interesowna, pokręcona...no cóż trzeba się z tym pogodzić. Mam nadzieję ,że Wasza jest szaleńcza,pełna uniesień, czułości i ciepła. I oby była taka zawsze. Tego życzę Ci z całego serca:) G a z e l a
|
|
jest też na realu , warto sie zakochać
|
|
A CI KTÓRZY NIE ODPOWIEDZIELI POKAZALI SWÓJ POZIOM IN TELIGENCJI Tygrysek.. To że nieodpowiedziałem na Twoje pytanie nie znaczy ze pokazałem swój poziom inteligencji!! zastanów się:P.
|
|
<nHu-jak możesz tak uważać?!!!Gdyby prawdą było to co napisałeś to oznaczało by,że wszyscy uprawiamy sport! Bo tymże właśnie jest seks bez uczucia:)> Uczucie jest - jest to namięŧność i zauroczenie, czyli coś co można nazwać zakochaniem, a więc taki bezuczuciowy ten seks nie jest :) Poza tym głównym celem seksu jest płodzenie dzieci a potem przyjemność a nie jakaś tam miłość :) Look behind you! A three-headed monkey!
|
|
dzieki Gazela zbaczajac;o] z tematu, mam wrazenie, ze jakies ktosie bawia sie naszym kosztem
|
|
jest, jest :) A niech sie zabawiają naszym kosztem, kto kocha ten wygrywa :)
|
|
|
milosci nie trzeba rozumiec, milosc trzeba przyjac
|
|
|
sie skonczy albo nie skonczy 'a po nocy przychodzi dzien'-a po pierwszej milosci, druga-taka kolej zycia przed moim M. mialam chlopaka/podczas tej znajomosci poznalam M./ wydawalo mi sie, ze kocham tego chlopaka, a on ze mna zerwal rozpacz czarna mnie ogarnela ale gdyby nie zerwal, po pewnym czasie ja bym zerwala,bo wlasciwie nic nas nie laczylo-oczywiscie wtedy o tym nie wiedzialam a tak bylam wolna, gdy M. zaprosil mnie na randke-pewnie by tego nie zrobil, gdybym miala chlopaka, a ja, gdyby jednak zaprosil, odmowilabym no i tydzien po naszym slubie bylismy na slubie mojej przyjaciolki, ten ex gapil sie na mnie cale wesele nawet z nim zatanczylam, on mi sie wtedy tlumaczyl , mowil, ze zaluje, a ja-nie zalowalam wierze w milosc, bo mnie spotkala, nie jestem rozgoryczona,nHu sadze, ze rozgoryczeni sa raczej ci, co nie wierza i podwazaja wiare innych mimo mojego szczescia w milosci nie ferowalabym wyrokow o wiecznosci badz nie milosci, przed moim mezem nie kochalam nikogo, to wiem na pewno chociaz kiedys wydawalo mi sie inaczej
|
|
bella - a co będzie jak spotkasz za 5-10 lat kogoś kogo pokochasz? :) Właśnie to jest w tym wszystkim dziwne, że nigdy nie można być pewnym co będzie, co za tym idzie, miłość okazuje się pewnym kompromisem - ja mam Ciebie, Ty masz mnie, ale nigdy nie wiadomo kogo spotkamy na swojej drodze. Jeżeli istnieje miłość, to jest ona na początku, kiedy jest namiętność, zainteresowanie itp, a im dalej tym gorzej. Dalej to już rutyna, przyzwyczajenie i urzymywanie równowagi z obawy przed zburzeniem tego co się wspólnie zbudowało. A czyż nie lepiej byłoby by odzielić małżeństwo od miłości? Serce nie sługa - nigdy nie wiadomo co się stanie. Wspólnie budować ale nie ograniczać serca - oto jest wyzwanie :) Look behind you! A three-headed monkey!
|
|
Moi drodzy,jak mówią słowa piosenki..."kocha się raz ,potem drugi i trzeci i znów..." Moim zdaniem człowiek kocha wiele razy i za każdym razem kocha inaczej. Każda z tych miłości jest piękna,bo niepowtarzalna (każdy człowiek jest inny ).Można kochać równocześnie kilka osób, bo człowiek ma ogromne serce i wielką potrzebę miłości. Brania i dawania. Są różne rodzaje miłości. Nie mam zamiaru przytaczać tu regułek. Wiem jedno - kochać powinno się bezinteresownie. Nie ma potrzeby oddzielania małżeństwa od miłości. Jeśli kończy się miłość to i małżeństwo. Ale można kochać współmałżonka i .... można kochać jeszcze kogoś...Herezje? Dla większości pewnie tak. Ten sposób myślenia w naszym katolickim społeczeństwie jest małopopularny, a wręcz napiętnowany. Jednak każdy ma prawo mieć swoje zdanie,a moje jest właśnie takie. Pozdrowionka:) G a z e l a
|
|
|
nHu masz sporo racji. Kiedyś ludzie nie oczekiwali miłości, tylko stabilizacji i dzieci. Żeniono sie tak, jak kazali rodzice. Potem zawiązywało się przywiazanie, czasem miłośc. Może nie w takim znaczeniu jak dzisiaj, ale zawsze. I często były to związki udane - bo wywodziły sie z jednej warstwy społecznej, jasne były oczekiwania i obowiązki. Były trwałe. Ale fajnie czasem nie móc jeść i spać z tęsknoty, prawda? :) vR
|
|
bella - a co będzie jak spotkasz za 5-10 lat kogoś kogo pokochasz? :) nHu znowu bedzie milosc gdybysmy odzielili malzenstwo od milosci, czy uniknelibysmy rutyny zgadzam sie, ze ''Wspólnie budować ale nie ograniczać serca - oto jest wyzwanie :)'' ale gdy jest milosc, jest motor tej budowy nie wyobrazam sobie budzic sie przez CALE ZYCIE obok czlowieka, ktorego nie kocham brrrrrrrr... a zwiazki kiedys byly trwale, poniewaz kobiety uwazaly, ze kazdy nosi swoj krzyz, wiec one tez musza-maz bil, pil, zdradzal, a zmeczona zyciem zona trwala przy nim w nieszczesciu
|
|
Czas i miłość Czasu sie nie zatrzyma Czas ci zabierze urodę Lecz serce zmarszczek nie ma Serce jest zawsze młode. Wszystko na świecie się zmieni I ludzie się zmieniają,poróżnią Miłość zostaje niezmienna Na miłość nie jest za późno. Czas wiele śladów zaciera Czas bywa bez litości Czas daje i zabiera Lecz nie zabierze miłości. Coś ci uleci z pamięci Na coś ci sił już nie staje Na coś po prostu brak chęci Lecz miłość w sercu zostaje. Jeśli masz w sercu swoim Smutek,żale i złości Wyrzuć zapomnij o nich Zrób miejsce dla miłości Czas szybko się przemyka Czas niszczy ale i tworzy Jakieś drzwi za toba zamyka Lecz inne ci wnet otworzy. Nie obwiniaj go i nie zatrzymuj Idź z nim i nie ustawaj Gdy daje miłość-podziękuj Bierz ją,ale i dawaj. Czas mija nieubłaganie I ciebie z sobą zabierze Zawsze coś po nas zostanie Że pustka-ja w to nie wierzę. Nie mów, Że czas wciąż ucieka Idź z nim jak z przyjacielem Rozdaj swą miłość człowieku Miłości nigdy za wiele. Zofia Kobyłecka G a z e l a
|
|
<a zwiazki kiedys byly trwale, poniewaz kobiety uwazaly, ze kazdy nosi swoj krzyz, wiec one tez musza-maz bil, pil, zdradzal, a zmeczona zyciem zona trwala przy nim w nieszczesciu> Tak samo mężczyźni. Żona mogła zdradzać, nie spełniać obowiązku małżeńskiego, znęcać się nad nim psychicznie i fizycznie (nie śmiać się, poznałem dziewczynę która była bardzo zazdrosna i biła swego chłopaka a on nie zerwał z nią tylko to znosił) ale z pewnych wzglądów on trwał w związku - bo reputajca rodziny, bo problemy z majątkiem itp itd. Look behind you! A three-headed monkey!
|
|
Gazela dzięki z atak śliczny wiersz jest cudownyjestem romantyczką
|
|
Tyku wyrwałęś słowa z kontekstu NIEŁADNIE ZASTANÓW SIĘ TROSZKĘ ZANIM COŚ NAPISZESZ
|
|
nHu zgadzam sie teraz jest dobry czas na poszukiwania milosci w kazdym wieku, kiedys nie bylo Gazela piekny wiersz, oddaje moja cala filozofie milosci tylko, zeby ten czas tak nie gonil
|
|
może właśnie dzięki temu płynącemu czasowi spostrzegamy prawdziwy sens miłości... miłości wiernej niezmiennej mimo licznych przeciwności miłości która uskrzydla nas miłości która jest w nas po latach i która pozwala nam na odczuwać szczęście spełnienie i bliskość innej osoby… Najpiękniejsze jest to, czego nie ma, na co czekasz i tęsknisz od lat. Bo najpiękniejsze są w życiu marzenia, bajkowy, kolorowy świat. Gdy doczekasz się marzeń spełnienia, nie będą one jak we śnie, bo najpiękniejsze są w życiu marzenia, które mają spełnić się.
|
|
Niby nic Niby nic ,nagły skurcz serca- drżenie nieznane. Myśl nikła, trwożna, szalbiercza. Oczekiwanie... Fala niemocy opływa duszę i ciało. Rozum rozsądek przyzywa! Wciąż go za mało. Lęk się panoszy,rozszerza, zatacza kręgi! Czas nieustannie odmierza- chwile udręki. Niby nic,a coś przytłacza, napiera, pełznie; Tkwi cierniem i rani,wkracza- w obszary głębi! G a z e l a
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |