Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Uciążliwy windykator |
Jak uporać się z uciążliwym windykatorem ? Mieliście kiedyś taką sytuację ;/ Przekichane - nachodzi, dzwoni ;/ Mówiłem mu, że jak będę miał to oddam ;/
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Uciążliwy windykator |
Poczytaj na forach o swoich prawach. To coś nie może Ciebie nawiedzać w domu. Od tego jest komornik. Nawiedzanie i wydzwanianie jest przede wszystkim sposobem wygenerowanie dodatkowych opłat, za co oczywiście wystawią słony rachunek bo na dzień dzisiejszy odsetki karne są na niskim poziomie, czyli za mało zarabiają.
|
|
jak znowu sie u ciebie zjawi walnij glowa w sciane zadzwon na policje ze cie naszedl i pobil (tzw. naruszenie miru domowego) - bedziesz mial sprawe z glowy a on mase klopotow.pozdro
|
|
Kiedyś na wykopie było AMA z byłym windykatorem - spotykały go najróżniejsze sytuacje. Najdziwniejszą była chyba taka, że windykatorowi otwiera naga kobieta - po czym po chwili dzwoni na policję i oskarża go o gwałt. Ale rzeczywiście - windykator to nie komornik - nie ma takich uprawnień. Co może a czego nie może windykator masz na http://www.forum-kredytowe.pl/f145/windykator-nie-komornik-78481.html. Fakt, że jest on najczęściej uciążliwy a jego działanie ociera się często o nękanie. Cóż - taka jest jego robota.
|
|
Ale widocznie ma jakieś powody do tego aby odwiedzać w domu. Dlaczego wzioles kasę a nie oddajesz. Liczyles się z tym ze trzeba będzie oddać. Nie rozumiem takich osób.
|
|
I bardzo dobrze, pożyczyłeś to oddaj.
|
|
osobiście nie mialam takiej sytuacji, ale z doświadczenia znajomych powiem Ci,ze nagrywaj go jak juz wpuszczasz do domu(może sie bardzo przydac) pzdr
|
|
A jak Ty byś się zachowywał wobec kogoś kto pożyczył od Ciebie pieniądze na określony czas, a potem mówi \"Jak będę miał to oddam\". Takie postawienie sprawy oznacza, że jak nie będziesz miał to nie oddasz ! Skandal ! Jak możesz w ogóle prosić o takie rady ??!! Milton
|
|
Oddaj co nie twoje to cie nikt nie będzie nachodził !
|
|
Dokładnie!Swoje długi się spłaca.A nie ukrywa i nie odbiera telefonów!
|
|
te matoły powyżej dali rady cwaniaczkowi, widocznie tacy sami jak on, i ich nachodzili za długi..
|
|
Mówiłem mu, że jak będę miał to oddam ;/ żenada ....
|
|
Złodzieju oddaj to co wziąłeś w terminie w jakim zobowiązałeś się oddać. Jak wiedziałeś,że jesteś nieodpowiedzialny oszust to było nie pożyczać!
|
|
Autor: Infino (---.play-internet.pl) Data: 23-11-14 22:17 Jak uporać się z uciążliwym windykatorem ? Mieliście kiedyś taką sytuację ;/ Przekichane - nachodzi, dzwoni ;/ Mówiłem mu, że jak będę miał to oddam ;/ Autor: doctorr (---.lomza.vectranet.pl) Data: 24-11-14 04:35 jak znowu sie u ciebie zjawi walnij glowa w sciane zadzwon na policje ze cie naszedl i pobil (tzw. naruszenie miru domowego) - bedziesz mial sprawe z glowy a on mase klopotow.pozdro Haha Koledzy Infino i doctorr, myślę, że moglibyście się zaprzyjaźnić... Z całą pewnością, byście się dogadali :) Pozdr.
|
|
wisienko123, mnie nikt nie nachodził (również doradziłem) i problemu z długami sobie nie przypominam. Miarkuj swoje posty, nie wyzywaj. Nie neguj ludzi przez brak pieniędzy (może chwilowy?). Skąd Tobie wiedzieć dlaczego infino przerwał spłatę? Dlaczego nie ma na raty?
|
|
A jak pożyczałeś, nie było określonego terminu zwroru. Myśłenie ma ciągle przyszłość w tym kraju.
|
|
\"kejetan1410\" przerywając spłatę należałoby próbować ułożyć się z pożyczkodawcą i ustalić dalszą formę spłaty ale stwierdzenie \"jak będę miał to oddam\" takowym na pewno nie jest.
|
|
oni swoje... pracowałem, to wiem :) To dodatkowy dochód, często większy od oprocentowania, pseudoubezpieczenia i opłaty (za umowę) łącznie. Dla nich taki klient, to skarb. Można się umawiać a oni dalej swoje, Termin sami określają (max 7 dni). Nie ma rat na raty, często proponują drugi z większym oprocentowaniem (na spłatę poprzedniego) - to jest owo porozumienie. Opłaty które dostanie kolega, to: Za telefony 100 zł (max, więcej nie mogą i tyle kasują po 4 telefonach) Wysłannik windykator 120-160 za wizytę. W razie draki z policją ma obowiązek mówić, że przyszedł o zdrowie zapytać, bo bank się niepokoi o klienta. Komornik wchodzi dopiero po pół roku, jeśli już rzeczywiście nie mają (banki) możliwości wydojenia.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |