niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Uciążliwy windykator

Jak uporać się z uciążliwym windykatorem ? Mieliście kiedyś taką sytuację ;/ Przekichane - nachodzi, dzwoni ;/
Mówiłem mu, że jak będę miał to oddam ;/

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Uciążliwy windykator

Poczytaj na forach o swoich prawach. To coś nie może Ciebie nawiedzać w domu. Od tego jest komornik.
Nawiedzanie i wydzwanianie jest przede wszystkim sposobem wygenerowanie dodatkowych opłat, za co oczywiście wystawią słony rachunek bo na dzień dzisiejszy odsetki karne są na niskim poziomie, czyli za mało zarabiają.

jak znowu sie u ciebie zjawi walnij glowa w sciane zadzwon na policje ze cie naszedl i pobil (tzw. naruszenie miru domowego) - bedziesz mial sprawe z glowy a on mase klopotow.pozdro

Kiedyś na wykopie było AMA z byłym windykatorem - spotykały go najróżniejsze sytuacje. Najdziwniejszą była chyba taka, że windykatorowi otwiera naga kobieta - po czym po chwili dzwoni na policję i oskarża go o gwałt. Ale rzeczywiście - windykator to nie komornik - nie ma takich uprawnień. Co może a czego nie może windykator masz na http://www.forum-kredytowe.pl/f145/windykator-nie-komornik-78481.html.
Fakt, że jest on najczęściej uciążliwy a jego działanie ociera się często o nękanie. Cóż - taka jest jego robota.

Ale widocznie ma jakieś powody do tego aby odwiedzać w domu. Dlaczego wzioles kasę a nie oddajesz. Liczyles się z tym ze trzeba będzie oddać. Nie rozumiem takich osób.

I bardzo dobrze, pożyczyłeś to oddaj.

osobiście nie mialam takiej sytuacji, ale z doświadczenia znajomych powiem Ci,ze nagrywaj go jak juz wpuszczasz do domu(może sie bardzo przydac)
pzdr

A jak Ty byś się zachowywał wobec kogoś kto pożyczył od Ciebie pieniądze na określony czas, a potem mówi \"Jak będę miał to oddam\". Takie postawienie sprawy oznacza, że jak nie będziesz miał to nie oddasz ! Skandal ! Jak możesz w ogóle prosić o takie rady ??!!

Milton

Oddaj co nie twoje to cie nikt nie będzie nachodził !

Dokładnie!Swoje długi się spłaca.A nie ukrywa i nie odbiera telefonów!

te matoły powyżej dali rady cwaniaczkowi, widocznie tacy sami jak on, i ich nachodzili za długi..

żenada ....

Złodzieju oddaj to co wziąłeś w terminie w jakim zobowiązałeś się oddać. Jak wiedziałeś,że jesteś nieodpowiedzialny oszust to było nie pożyczać!

Autor: Infino (---.play-internet.pl)
Data: 23-11-14 22:17
Jak uporać się z uciążliwym windykatorem ? Mieliście kiedyś taką sytuację ;/ Przekichane - nachodzi, dzwoni ;/

Autor: doctorr (---.lomza.vectranet.pl)
Data: 24-11-14 04:35
jak znowu sie u ciebie zjawi walnij glowa w sciane zadzwon na policje ze cie naszedl i pobil (tzw. naruszenie miru domowego) - bedziesz mial sprawe z glowy a on mase klopotow.pozdro

Haha
Koledzy Infino i doctorr, myślę, że moglibyście się zaprzyjaźnić...
Z całą pewnością, byście się dogadali :)
Pozdr.

wisienko123, mnie nikt nie nachodził (również doradziłem) i problemu z długami sobie nie przypominam. Miarkuj swoje posty, nie wyzywaj. Nie neguj ludzi przez brak pieniędzy (może chwilowy?). Skąd Tobie wiedzieć dlaczego infino przerwał spłatę? Dlaczego nie ma na raty?

A jak pożyczałeś, nie było określonego terminu zwroru.

Myśłenie ma ciągle przyszłość w tym kraju.

\"kejetan1410\" przerywając spłatę należałoby próbować ułożyć się z pożyczkodawcą i ustalić dalszą formę spłaty ale stwierdzenie \"jak będę miał to oddam\" takowym na pewno nie jest.

oni swoje... pracowałem, to wiem :)
To dodatkowy dochód, często większy od oprocentowania, pseudoubezpieczenia i opłaty (za umowę) łącznie. Dla nich taki klient, to skarb.
Można się umawiać a oni dalej swoje, Termin sami określają (max 7 dni). Nie ma rat na raty, często proponują drugi z większym oprocentowaniem (na spłatę poprzedniego) - to jest owo porozumienie.
Opłaty które dostanie kolega, to:
Za telefony 100 zł (max, więcej nie mogą i tyle kasują po 4 telefonach)
Wysłannik windykator 120-160 za wizytę. W razie draki z policją ma obowiązek mówić, że przyszedł o zdrowie zapytać, bo bank się niepokoi o klienta.
Komornik wchodzi dopiero po pół roku, jeśli już rzeczywiście nie mają (banki) możliwości wydojenia.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org