niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
gdzie w Łomży zrobię polerkę lamp w aucie

????

Paradox

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: gdzie w Łomży zrobię polerkę lamp w aucie

Myjnia Aga szybko tanio i solidnie

http://care-car.firmy.net

A spróbuj tak:
stara szczoteczka do zębów, do tego pasta (też do zębów) i poszoruj w te i z powrotem (tak jak ząbki szorujesz). Jak już skończysz, to daj znać, czy ładnie wyszło.
ps. i nie dziękuj ;)

dzięki wszystkim którzy podeszli do tematu normalnie a nie jak ten z tymi szczoteczkami do zębów...

Paradox

Paradox999, zanim ocenisz moje podejście do tematu, to wypróbuj ten sposób. To, że mój wpis napisany jest w ten a nie inny sposób nie oznacza wcale, że szczotka i pasta do zębów nie robią \"cudów\" z lampami samochodowymi.

Spróbuj a później \"tego od szczoteczek do zębów\" przeproś, bo w tej chwili zachowałeś się jak gówniarz, który mówi że nie lubi szpinaku choć nigdy go nie próbował.

Wykonałem polerowanie tak jak w załączonym filmie z youtube. Trwało to bardzo długo gdyż i lampy miałem zniszczone, użyłem tylko pasty Tempo.

http://www.youtube.com/watch?v=Op7qF_G-j2g

Efekt rewelacyjny
powodzenia

slm

trwało to bardzo długo bo pasta tempo to jednym słowem do dupy, jestem niemal przekonany że ta pasta do zębów byłby lepszy efekt.

(.) (.)

siemano! trwało to bardzo długo, gdyż zniszczone lampy przecierałem papierem ściernym, a później pastą. To właśnie szlifowanie papierem było najdłuższe. Pastą poszło w miarę szybko, bo to tylko końcowa polerka.

slm

Temat ze szlifowaniem pastą czy papierem ściernym to robota która da świetny efekt na krótki czas. Każda lampa ma powłokę lakierowaną specjalnym roztworem - pasta czy papier po prostu usuwa to zabezpieczenie i ten świetny efekt jest krótkotrwały. Możesz to zrobić na 2 sposoby. Tak jak radzą powyżej ale zabieg trzeba będzie powtarzać co 2-3 m-ce aż do dojechania lamp lub spolerować lampy i polakierować je na nowo. W przypadku tego drugiego jest jeden minus - 100 ml lakieru kosztuje ok 120-150 pln

Oczywiście kwinto7, że efekt nie jest wieczny. Swoje lampy polerowałem ponad 2 lata temu i chociaż trochę wyglądają już gorzej, to jednak lepiej jak przed polerowaniem.

slm

Dlatego jestem zdania że półśrodki na ogół prowadza do ćwierć efektów. Ale to już wybór pytającego.

jejku .... pytałem w poście \" gdzie?\"nie \"jak? \" i nie \"za ile?\"ale dzięki wszystkim ... ktoś polecił kolesi z Marynarskiej dobrze zrobią tą usługę? mam pytanko do Was lampy mam zdemontować czy zaprowadzić całe auto?
Bo w toledo r 2010 to lampki zdemontoawać to szybciej litra wypijesz,pozdro

Paradox

A kolesie na Marynarskiej zrobią to tak samo jak polecali koledzy wyżej - albo przepastują pastą polerską, albo pastą do zębów. Nie chce mi się wierzyć, że w naszym mieście zrobią to lepiej.... ale jest jakaś niewielka szansa, że się mylę ;)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org