Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
gdzie w Łomży zrobię polerkę lamp w aucie |
???? Paradox
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: gdzie w Łomży zrobię polerkę lamp w aucie |
Myjnia Aga szybko tanio i solidnie
|
|
http://care-car.firmy.net
|
|
A spróbuj tak: stara szczoteczka do zębów, do tego pasta (też do zębów) i poszoruj w te i z powrotem (tak jak ząbki szorujesz). Jak już skończysz, to daj znać, czy ładnie wyszło. ps. i nie dziękuj ;)
|
|
dzięki wszystkim którzy podeszli do tematu normalnie a nie jak ten z tymi szczoteczkami do zębów... Paradox
|
|
Paradox999, zanim ocenisz moje podejście do tematu, to wypróbuj ten sposób. To, że mój wpis napisany jest w ten a nie inny sposób nie oznacza wcale, że szczotka i pasta do zębów nie robią \"cudów\" z lampami samochodowymi. Spróbuj a później \"tego od szczoteczek do zębów\" przeproś, bo w tej chwili zachowałeś się jak gówniarz, który mówi że nie lubi szpinaku choć nigdy go nie próbował.
|
|
Wykonałem polerowanie tak jak w załączonym filmie z youtube. Trwało to bardzo długo gdyż i lampy miałem zniszczone, użyłem tylko pasty Tempo. http://www.youtube.com/watch?v=Op7qF_G-j2g Efekt rewelacyjny powodzenia slm
|
|
trwało to bardzo długo bo pasta tempo to jednym słowem do dupy, jestem niemal przekonany że ta pasta do zębów byłby lepszy efekt. (.) (.)
|
|
siemano! trwało to bardzo długo, gdyż zniszczone lampy przecierałem papierem ściernym, a później pastą. To właśnie szlifowanie papierem było najdłuższe. Pastą poszło w miarę szybko, bo to tylko końcowa polerka. slm
|
|
Temat ze szlifowaniem pastą czy papierem ściernym to robota która da świetny efekt na krótki czas. Każda lampa ma powłokę lakierowaną specjalnym roztworem - pasta czy papier po prostu usuwa to zabezpieczenie i ten świetny efekt jest krótkotrwały. Możesz to zrobić na 2 sposoby. Tak jak radzą powyżej ale zabieg trzeba będzie powtarzać co 2-3 m-ce aż do dojechania lamp lub spolerować lampy i polakierować je na nowo. W przypadku tego drugiego jest jeden minus - 100 ml lakieru kosztuje ok 120-150 pln
|
|
Oczywiście kwinto7, że efekt nie jest wieczny. Swoje lampy polerowałem ponad 2 lata temu i chociaż trochę wyglądają już gorzej, to jednak lepiej jak przed polerowaniem. slm
|
|
Dlatego jestem zdania że półśrodki na ogół prowadza do ćwierć efektów. Ale to już wybór pytającego.
|
|
jejku .... pytałem w poście \" gdzie?\"nie \"jak? \" i nie \"za ile?\"ale dzięki wszystkim ... ktoś polecił kolesi z Marynarskiej dobrze zrobią tą usługę? mam pytanko do Was lampy mam zdemontować czy zaprowadzić całe auto? Bo w toledo r 2010 to lampki zdemontoawać to szybciej litra wypijesz,pozdro Paradox
|
|
A kolesie na Marynarskiej zrobią to tak samo jak polecali koledzy wyżej - albo przepastują pastą polerską, albo pastą do zębów. Nie chce mi się wierzyć, że w naszym mieście zrobią to lepiej.... ale jest jakaś niewielka szansa, że się mylę ;)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |