Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Zaroobki Polaków 2003-2013 |
PORÓWNANIE ZAROBKÓW Czy na pewno więcej zarabiamy w porównaniu z rokiem 2003 jeżeli możemy tak naprawdę mniej kupić? Śmieszne Zdjęcia
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Zaroobki Polaków 2003-2013 |
co ty porownujesz chlopak
|
|
chyba ci sie nudzi to po jajach sie podrap
|
|
Przedstawienie średniej pensji Polaka i ilości produktów, które można za ta pensję kupić. Śmieszne Zdjęcia
|
|
mniej zryj wiecej kupisz znasz przyslowie zeby nie **** to by byla zlota chalupa
|
|
|
Szczaw już jest i Mirabelki niebawem dojdą :):) Zmień dietę i nazbierasz szybko :):)
|
|
|
myslenie dobre a co bys chcial tylko zrec jak angole i w futryny sie nie miescic i plakac jaka bieda tak jak maruda pisze szczaw jest zaraz beda jagody truskawki poziomki itd zdrowo odzywiaj sie a nie myslisz tylko o golonce a potem to zarobki zamale. pozdrawiam (przemysl to dobrze i nie pisz glupstw)
|
|
|
ja juz hajtniety
|
|
myślalem że czasem można tu pogadać w jakiś normalny sposób, bez oceniania siebie nawzajem i mówienia że myślę tylko o golonce, ile wy macie lat? 11,5? Teraz jest "Zarobki Polaków 2003-2013" jest porównanie, dane statystyczne, bez żadnego płaczu. Fakty. Może jakaś wartościowa wypowiedz w stylu " co z tego, że pensje skoczyły o 100% jak ceny produktów skoczyły o 150%"? Śmieszne Zdjęcia
|
|
teraz tych sklepow tanich jest mnostwo dlaczego placzesz co bys chcial wszystko za 1 zl
|
|
a myslisz ze za granica darmo daja tez wszystko kosztuje zalezy jak sie prowadzisz z kieszenia jeden jak ma czas to pol lomzy obejdzie i za 100 zl kupi na caly tydz zakupy a drugi na dzien i zawsze bedzie plakal
|
|
Sklepów tanich mnóstwo ale towary w nich jakoś piekielnie drogie ;) cenowo dostosowujemy się do UE a zarobki dalej 4 razy niższe, tak to wygląda z perspektywy osoby mieszkającej od 204 roku na obczyźnie, która w lipcu zeszłego roku wróciła do kraju. dno i bąbelki jednym słowem! holding on to what s golden
|
|
zdaje ci sie bo za granica tylko fasolke ta osoba jadla z puszki na przecenie i oszczedzala pchala do worka a zeby tak pozyla jak kazdy obywatel to by zdanie zmienila bo w lomzy nie ma fasolek z puszki na przecenie
|
|
Rozszerz dietę o rabarbar bo już wyłazi :):)
|
|
No właśnie, może i za granicą jest drożej ale zarobki są normalne. Starzy Niemcy utrzymują branżę turystyczną, bo mają za co jeździć na wakacje. Śmieszne Zdjęcia
|
|
w polsce tez maja za co jezdzic malo wiesz najlepiej to stekac i chowac kase po dziurawych skarpetach a na ulicach same fury lepsze jak i na zachodzie i sklepow mnostwo z czego to sie otwiera no powiedz mi ,kazdy tak steka jaka bieda pracy nie ma a co do czego to kupuje lub otwiera. jak jestes niezaradny to tak jak tu pisze na szczaw
|
|
Ja już nie stękam. Nie mogłem znaleźć pracy, ciężko jest z pracą, ale już mam własną pracę i zarabiam i nie stękam. Śmieszne Zdjęcia
|
|
to jak masz ta prace. to nie zryj golonki nie pij piwa i bedziesz mial wiecej tak ci pomomóz bóg
|
|
|
Młoda pokrzywa też jest dobra na wszystko :):)
|
|
jaka masz ta prace w czym jestes dobry?
|
|
Może zarobki są wyższe, lecz nic nam to nie daje gdy ceny za żywność i inne produkty również poszły w górę. Tak na prawdę okazuje się, że jest nam o wiele trudniej się utrzymać niż 11 lat temu.
|
|
Ja jeszcze pamiętam jak zarobki za pracę fizyczną były około 5zł na godzinę to jakieś niecałe 1000zł miesięcznie, i to ludziom wystarczało na wszystko. Dzisiaj ludzie zarabiają 2000zł i się zastanawiają czy zakładać rodzinę bo im nie starczy na utrzymanie dzieci... Śmieszne Zdjęcia
|
|
to lepiej byc starym kawalerem i chodzic cale zycie pozawiklami i pic preparat kto jak lubi
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |