środa, 27 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Zaroobki Polaków 2003-2013

PORÓWNANIE ZAROBKÓW

Czy na pewno więcej zarabiamy w porównaniu z rokiem 2003 jeżeli możemy tak naprawdę mniej kupić?

Śmieszne Zdjęcia

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Zaroobki Polaków 2003-2013

co ty porownujesz chlopak

chyba ci sie nudzi to po jajach sie podrap

Przedstawienie średniej pensji Polaka i ilości produktów, które można za ta pensję kupić.

Śmieszne Zdjęcia

mniej zryj wiecej kupisz znasz przyslowie zeby nie **** to by byla zlota chalupa

tak świetny przepis na polską gospodarkę, mniej żryj.

Śmieszne Zdjęcia

Szczaw już jest i Mirabelki niebawem dojdą :):)

Zmień dietę i nazbierasz szybko :):)

jasne, głupie myślenie Polaczków.

Śmieszne Zdjęcia

myslenie dobre a co bys chcial tylko zrec jak angole i w futryny sie nie miescic i plakac jaka bieda tak jak maruda pisze szczaw jest zaraz beda jagody truskawki poziomki itd zdrowo odzywiaj sie a nie myslisz tylko o golonce a potem to zarobki zamale. pozdrawiam (przemysl to dobrze i nie pisz glupstw)

Wy tu wchodzicie tylko po to żeby wszystko hejtować?

Śmieszne Zdjęcia

ja juz hajtniety

myślalem że czasem można tu pogadać w jakiś normalny sposób, bez oceniania siebie nawzajem i mówienia że myślę tylko o golonce, ile wy macie lat? 11,5? Teraz jest "Zarobki Polaków 2003-2013" jest porównanie, dane statystyczne, bez żadnego płaczu. Fakty.

Może jakaś wartościowa wypowiedz w stylu " co z tego, że pensje skoczyły o 100% jak ceny produktów skoczyły o 150%"?

Śmieszne Zdjęcia

teraz tych sklepow tanich jest mnostwo dlaczego placzesz co bys chcial wszystko za 1 zl

a myslisz ze za granica darmo daja tez wszystko kosztuje zalezy jak sie prowadzisz z kieszenia jeden jak ma czas to pol lomzy obejdzie i za 100 zl kupi na caly tydz zakupy a drugi na dzien i zawsze bedzie plakal

Sklepów tanich mnóstwo ale towary w nich jakoś piekielnie drogie ;)

cenowo dostosowujemy się do UE a zarobki dalej 4 razy niższe, tak to wygląda z perspektywy osoby mieszkającej od 204 roku na obczyźnie, która w lipcu zeszłego roku wróciła do kraju.
dno i bąbelki jednym słowem!

holding on to what s golden

zdaje ci sie bo za granica tylko fasolke ta osoba jadla z puszki na przecenie i oszczedzala pchala do worka a zeby tak pozyla jak kazdy obywatel to by zdanie zmienila bo w lomzy nie ma fasolek z puszki na przecenie

Rozszerz dietę o rabarbar bo już wyłazi :):)

No właśnie, może i za granicą jest drożej ale zarobki są normalne. Starzy Niemcy utrzymują branżę turystyczną, bo mają za co jeździć na wakacje.

Śmieszne Zdjęcia

w polsce tez maja za co jezdzic malo wiesz najlepiej to stekac i chowac kase po dziurawych skarpetach a na ulicach same fury lepsze jak i na zachodzie i sklepow mnostwo z czego to sie otwiera no powiedz mi ,kazdy tak steka jaka bieda pracy nie ma a co do czego to kupuje lub otwiera. jak jestes niezaradny to tak jak tu pisze na szczaw

Ja już nie stękam. Nie mogłem znaleźć pracy, ciężko jest z pracą, ale już mam własną pracę i zarabiam i nie stękam.

Śmieszne Zdjęcia

to jak masz ta prace. to nie zryj golonki nie pij piwa i bedziesz mial wiecej tak ci pomomóz bóg

Tobie chyba już nic nie popomoże...

Śmieszne Zdjęcia

Młoda pokrzywa też jest dobra na wszystko :):)

jaka masz ta prace w czym jestes dobry?

Może zarobki są wyższe, lecz nic nam to nie daje gdy ceny za żywność i inne produkty również poszły w górę. Tak na prawdę okazuje się, że jest nam o wiele trudniej się utrzymać niż 11 lat temu.

Ja jeszcze pamiętam jak zarobki za pracę fizyczną były około 5zł na godzinę to jakieś niecałe 1000zł miesięcznie, i to ludziom wystarczało na wszystko. Dzisiaj ludzie zarabiają 2000zł i się zastanawiają czy zakładać rodzinę bo im nie starczy na utrzymanie dzieci...

Śmieszne Zdjęcia

to lepiej byc starym kawalerem i chodzic cale zycie pozawiklami i pic preparat kto jak lubi

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org