niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
przedszkole dla pięciolatka

Czy wybieracie przedszkole dla swoich dzieciaków? Jak tak to które?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: przedszkole dla pięciolatka

Moim zdaniem lepiej posłać dziecko do przyszkolnej 0 poniewaz jak z przedszkola pujdzie do 1 kl. Bedzie dziecku ciężej w przedszkolach dzieci tylko sie bawią

NINKA88

Nie zgodzę się, że dzieci tylko się bawią, realizują tak samo podstawę programową, w większości korzystają z tych samych podręczników, co w szkole.

Na szkołę mają jeszcze czas. Nie skracajmy im niepotrzebnie dzieciństwa. Przedszkole też nauczy i to dużo lepiej, bo w formie zabawy.

Tylko nie przedszkole w sp9.

h0jowe forum

może ktoś coś wie na temat oddziału przedszkolnego przy sp.4

Pool uważasz, że czym skraca się dziecku dzieciństwo?
NINA88 dzieci w przedszkolu uczą się, a nie tylko bawią :)

Podstawa programową jest jedną dla wszystkich przedszkoli

h0jowe forum

a co sadzicie o przedszkolu nr 5 na sikorskiego i 9 na prusa? chodzi mi o grupe 3latkow

Owszem podstawa programowa jest taka sama i w przedszkolach i w szkolnych zerówkach. Kwestia tego jak intensywnie i z jakim zaangażowaniem ta podstawa jest realizowana. Moje dziecko chodzi do zerówki przedszkolnej, ale mam wrażenie, że w zerówkach szkolnych poważniej podchodzą do nauki i właśnie do realizowania podstawy, że w szkolnych zerówkach dzieci więcej się uczą. Zależy oczywiście na czym bardziej zależy rodzicom dziecka - czy na tym, żeby się więcej uczyło, czy żeby miało dłuższe "dzieciństwo" w przedszkolu.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org