Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
przedszkole dla pięciolatka |
Czy wybieracie przedszkole dla swoich dzieciaków? Jak tak to które?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: przedszkole dla pięciolatka |
Moim zdaniem lepiej posłać dziecko do przyszkolnej 0 poniewaz jak z przedszkola pujdzie do 1 kl. Bedzie dziecku ciężej w przedszkolach dzieci tylko sie bawią NINKA88
|
|
Nie zgodzę się, że dzieci tylko się bawią, realizują tak samo podstawę programową, w większości korzystają z tych samych podręczników, co w szkole.
|
|
Na szkołę mają jeszcze czas. Nie skracajmy im niepotrzebnie dzieciństwa. Przedszkole też nauczy i to dużo lepiej, bo w formie zabawy.
|
|
Tylko nie przedszkole w sp9. h0jowe forum
|
|
może ktoś coś wie na temat oddziału przedszkolnego przy sp.4
|
|
Pool uważasz, że czym skraca się dziecku dzieciństwo? NINA88 dzieci w przedszkolu uczą się, a nie tylko bawią :)
|
|
Podstawa programową jest jedną dla wszystkich przedszkoli h0jowe forum
|
|
a co sadzicie o przedszkolu nr 5 na sikorskiego i 9 na prusa? chodzi mi o grupe 3latkow
|
|
Owszem podstawa programowa jest taka sama i w przedszkolach i w szkolnych zerówkach. Kwestia tego jak intensywnie i z jakim zaangażowaniem ta podstawa jest realizowana. Moje dziecko chodzi do zerówki przedszkolnej, ale mam wrażenie, że w zerówkach szkolnych poważniej podchodzą do nauki i właśnie do realizowania podstawy, że w szkolnych zerówkach dzieci więcej się uczą. Zależy oczywiście na czym bardziej zależy rodzicom dziecka - czy na tym, żeby się więcej uczyło, czy żeby miało dłuższe "dzieciństwo" w przedszkolu.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |