Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Chleb codziennie świerzy |
Jak w temacie gdzie kupować chleb żeby na drugi dzień był też smaczny i świeży. Proszę o nazwy też chlebów bo mam już dosyć jedzenia tego świństwa co zazwyczaj kupuję.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Chleb codziennie świerzy |
a gdzie kupujesz do tej pory
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Chleb codziennie świerzy |
przewaznie krojony w spożywczaku ale ostatnio kupilem caly z firmowego kraski i mimo torebki po paru godzinach był taki twardy że szkoda gać. Żona mnie wyśmiała bo myślałem że jak nie krojony to bedzie lepszy a okazał się gorszy.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Chleb codziennie świerzy |
wczorajszy ci byc moze wcisnela pracownica ja zawsze kupuje chleb z zawad
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Chleb codziennie świerzy |
lomzyk i jest zjadliwy ? chyba z zawad nigdy nie brałem. bede musiał spróbować . dzieki.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Chleb codziennie świerzy |
kraska to juz idzie na skale a nie na jakosc teraz bierze sie za bialystok
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Chleb codziennie świerzy |
Ale trzasnąłeś chłopie byka w tytule. Co do tematu to nie pomogę, ponieważ od zawsze wolę chleb jednodniowy, i nie krojony ;) Pozdrawiam.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Chleb codziennie świerzy |
ja czesto kupuje w biedronce ("polskie zboza"? czy jakos tak) i jest spoko. moze zle przechowujesz? ewentualnie jesli nie chcesz marnowac wyjmij tyle kromek ile danego dnia zjesz a reszte zamroz. odmarza moze w kilkanascie minut i nawet jak jest tydzien, dwa w zamrazarce jest swiezy jak pierwszego dnia, sprobuj, ja tak od dawna robie i nic sie nie marnuje
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Chleb codziennie świerzy |
Zenit racja . Sory za byka. he he . A co do chleba to ja też wole jednodniowy a jak nie pójdzie to już do wyrzucenia ? Nie każdy ma co pózniej z nim zrobić.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Chleb codziennie świerzy |
w jajku optocz i napatelnie do tego ser zolty na wieszch fajnie sie rosposci smacznego
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Chleb codziennie świerzy |
panowie ja wiem że jak się podgrzeje z serkiem albo z jajkiem to i czerstwy jest wtedy dobry ale ja pytam o opinie ludzi którzy polecą naprawdę dobry chleb . bo to nie filozofia odświeżyć pieczywo jak jesteś w domu a jak jesteś w pracy to nie zawsze jest taka możliwość.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Chleb codziennie świerzy |
Chlebek z Zawad na zakwasie, lub chlebek gryczany w Krasce. Na 100 % do zjedzenia nazajutrz i dalej.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Chleb codziennie świerzy |
Kup sobie opiekacz do kanapek, na chwilkę odświeża lub dłużej na chrupko ewentualnie do mikrofali na kilkadziesiąt sekund włożyć. W mikrofali odświeżam bułki, nie smakują jak świeże ale da się zjeść. Szczególnie jak się nie chce iść do sklepu :)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Chleb codziennie świerzy |
Żytni z Radziłowa, Kraska - Dworski, Piątnica - razowy.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Chleb codziennie świerzy |
Ja tam zawsze biorę z radzilowa . Na chlebie jest data i przez tyle czasu zachowuje smak i świeżość. Najczęściej razowy i babuni :-)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Chleb codziennie świerzy |
Okruszek-wiejski najlepszy jest, potrafi leżec i smakować nawet trzy dni :-)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Chleb codziennie świerzy |
prosze tylko nie okruszek
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Chleb codziennie świerzy |
Z piekarni Zalewska czy jakoś tak, piekarnia z Jedwabnego, mają sklep obok SP 10 - chleb Mlekuś - długo jest świeży i następnego dnia też dobrze smakuje, wiele lepiej niż inne chleby.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Chleb codziennie świerzy |
Ludzie a nie przesadzacie trochę???!!! Te wasze wymagania to masakra! Żebyście wiedzieli ile trudu kosztuje piekarza upieczenie tego świeżego chlebka i jaki drastyczny wyzysk jest w piekarniach to byście nie pisali takich bredni!!!
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Chleb codziennie świerzy |
A mi marzy się taki dobrze wypieczony chleb. I może być czerstwy na drugi dzień. Oby tylko skórka była chrupiąca i ciemna , a nie blada jak nie powiem co :) Wydaje mi się, ze teraz pieką chleb na akord, jak najwięcej- niekoniecznie dopieczony.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Chleb codziennie świerzy |
Moja matka opowiadała że przed wojną chleb się piekło raz na dwa tygodnie i był świeży a teraz godzinę w piekarni poleży i wielkie państwo mówi że za stary do sprzedania! Mika masz rację,teraz liczy się tylko zysk i nic więcej!!!
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Chleb codziennie świerzy |
czym więcej chemi tym dłużej utrzymuje świeżość...
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Chleb codziennie świerzy |
Ja piekę chleb sama, jest najlepszy. Kupnego chleba nie jadłam już z 1,5 roku. Z Kraski kupuję tylko bułki od czasu do czasu Jeżeli ktoś ma ochotę sam upiec chlebek to podaję stronę, na której jest przepis i filmik http://gotuj.skutecznie.tv/2010/09/fenomenalnie-prosty-chleb/ a.b.c
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Chleb codziennie świerzy |
Ja polecam Serafin-a z Łysych. calkiem swiezy i smaczny...
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |