Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Ankieta |
Szanowni Państwo Zwracam się z prośbą o udzielenie, rzetelnej odpowiedzi na poniższe pytania. Nazywam się Paweł Gałczyk jestem studentem PWSIP w Łomży i opracowana przeze mnie ankieta stanowi podstawę do zebrania informacji o stosowanych systemach motywacyjnych. Wyniki uzyskanych badań będą wykorzystane wyłącznie w celach naukowych. Dziękuję. 1. Czy motywują Pana/Panią do efektywniejszej pracy? a) nie b) tak 2. Jeśli tak, to czy są to motywatory materialne czy raczej niematerialne? a) materialne b) niematerialne c) niematerialne i materialne 3. Proszę wymienić, które z niżej wymienionych motywatorów materialnych stosowane są w firmie? a) pensje, b) premie, c) nagrody, d) telefony, samochody służbowe, e) świadczenia medyczne, f) inne, jakie; ……… 4. Proszę wymienić, które z niżej wymienionych motywatorów niematerialnych stosowane są w firmie? a) szkolenie, kursy, b) pochwały, listy gratulacyjne, c) imprezy integracyjne dla zarządu, pracowników i ich rodzin, d) atrakcyjna droga awansu, do doskonalenia swoich umiejętności i samokształcenia, f) dodatkowe urlopy, g) nagany, upomnienia, h) inne, jakie; ……… 5. Które z motywatorów niematerialnych uważa Pan/Pani za najskuteczniejsze i dlaczego? ……… 6. Jak Pana /Pani zdaniem powinno się motywować do lepszej i efektywniejszej pracy? ……… 7. Czy uważa Pan/Pani, że stosowany w firmie system motywacyjny jest skuteczny? Proszę uzasadnić; Tak,…… Nie,…… Metryczka: Płeć Kobieta Mężczyzna Wiek 18-24 25-34 35-44 45 i więcej, Wykształcenie wyższe, średnie, policealne, zasadnicze zawodowe, podstawowe Staż pracy do 1 roku, 1-5 lat, 5-10 lat, 10 i więcej, Moglibyscie to uzupelnic z góry dziękuje Pawel :) Wpiscie pytanie i odpowiedz
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Ankieta |
1.b 2.c 3.b 4.abg 5. Dla mnie najlepszym motywatorem jest jasno określona droga do awansu, możliwość dokształcania (szkolenia, kursy) oraz świadmość, że przy jakiejkolwiek prośbie,uwadze, pytaniu do właściciela/szefa/przełożonego zostane potraktowany jak partner a nie jak niewolnik. 6.Patrz punkt 5. 7.Nie jest skuteczny. W firmie, w której jest duża rotacja pracowników, nikt nie przywiązuje wagi do jakiegokolwniek motywowania, jeśli jeden pracownik się nie sprawdzi, zastępowany jest innym. Mężczyzna, 18-24lata, prawie wyższe :), staż do 1 roku. Mam nadzieję, że coś pomogłem.
|
|
pensja jest motywatorem wg. ciebie, jej wysokosc, owszem, bo nie wyobrazam sobie, jak moze kogos zmotywowac 500zl czy nawet 1000
|
|
Głupie wypociny ??? waldek 27 Wtedy nie uważełeś co robisz, teraz rób co uważasz.
|
|
Krzysiek napewno sie przyda, dziekuje waldek "glipie wypociny" trzeba to trzeba ale i tak dzieki
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |