sobota, 23 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Do wszystkich ludzi z dobrym sercem - nr 3 ....

... dalej dajcie się w wała robić bo Synowi Alkaidy na gierki potrzeba , opłaćcie mu neta, TV sat z pakietem VIP, komórkę i jeszcze parę groszy na benzynę i marychę by się przydało!

........................................
http://gamesign.pl/topic/1138-podanie-o-admina/

Napisano 26 grudzień 2013 - 11:18

Tytuł: Użytkownik
Grupa: GameManiak
Reputacja: 2
Time Online: 1d 2h 38m 5s
GG:4192270
Imię:Patryk
Ulubiony serwer:Ten
Nick :Syn Alkaidy
LokalizacjaŁomża

Nick: Syn Alkaidy
Znajomość AMXX [1-10]: 6
Doświadczenie: gram w cs'a z przerwami od 2003. Byłem adminem na serwerze d2/inferno sieci cspgame.pl / w razie problemów mogę podać kontakt do osób które potwierdzą to co napisałem wyżej
Dlaczego Ty ? : A dlaczego nie ?
Ile dziennie poświęcisz czasu na serwer? : Ile się tylko da
Staż w Counter-Strike : z przerwami od 2003 roku.
Kontakt: mail :grabasoolo@wp.pl / gg : 4192270 / tel. 518...543 :D / skype : patryk.gie
STEAM_ID: Steam_ID: 0:1:62608039

Miesięczna Składka (11,07) z pewnością po wypłacie

..............................

Autor: pomozmi (81.15.239.---) - Syn Alkaidy - to biedny Patryk
http://4lomza.pl/forum/read.php?f=2&i=637506&t=637506

Autor: pomozmi (81.15.239.---)
Data: 17-12-13 16:35
prosze o to kontakt telefoniczny : 518420543
mail : grabasoolo@wp.pl
gg : 4192270

http://4lomza.pl/forum/read.php?f=2&i=638185&t=638185

.................................

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Do wszystkich ludzi z dobrym sercem - nr 3 ....

No dobra, ale temat już założony, i wynaleziony przeze mnie więc po co ściągać , załóż ciekawszy temat, o ile taki jeszcze może byc.

A dlaczego miałbym kłamac ? Się podobno zapytał :):)

No i nie kłamał , na admina go nie wzięli to i czarna rozpacz bo ogarnęla :):):)

sorry ELop, zgoda trzeba przyznać ty znalazłeś link ,
ja tylko gwoli uporządkowania zebrałem wszystko w jednym

Egzorcysta i Elop zanim się chłopcy rozwiniecie w swoich dewagacjach to poszukajcie ludzi,którzy znają prawdziwą przyczynę problemów Patryka.Prawda o Nim jest bardziej złożona i nie chodzi tylko o wyciągnięcie kasy od ludzi.Matka Patryka jest chora ,o tym pisała oburzonamama,do tego uzależniona i nie jest w stanie zająć się domem i wychowaniem.Chłopak nie ma wsparcia i dobrych wzorców wyniesionych z domu.Żeby naprawdę pomóc Patrykowi nie wystarczą pieniądze ,ani reklamówki z jedzeniem.Tam potrzeba pomocy psychologicznej i dużo cierpliwości .Jest takie powiedzenie ,,Nie oceniaj książki po okładce'' Wy to zrobiliście. Próbujecie ośmieszać ludzi,którzy starali się pomóc,jesteście gorsi niż ten chłopak bo rozumiem,że wy macie tak zwane normalne domy....tatuś ,mamusia i zero problemów......Nie bronię Patryka ale staram się znależć przyczynę Jego postępowania......Znalezienie informacji o Patryku zajęło mi wczoraj dwadzieścia minut , wykonałam dwa telefony i zupełnie inaczej patrzę na sprawę.Nie usprawiedliwiam i nie oceniam.....żona piątka

HEH INTERNET I GOGLE TO PIEKNA ŻECZ CO NIE NAPISZESZ ZAWSZE ZOSTAJE TYLKO TRZEBA UMIEĆ SZUKAĆ.......
NO DRUGA PRAWDA ZE TRZEBA BYĆ NIECO INTELIGENTNYM ZEBY PROBOWAC ZROBIĆ JAKIŚ PRZEKRET ....
NIESTETY PATRYK WEL PAWEŁ WEL SYN ALKAIDY---OKAZAŁ SIE ZWYKŁYM DEBILEM .....HEHE

Tak, a ty co żono piątka, robiłaś mając 23lata, bo nie uwierzę że mieszkałaś z mamą , i nie miałaś pracy.W tym wieku jest się już na swoim. Czy aby napewno chcesz komuś płacić i współczuć tylko daltego że ta druga osoba nie ma ambicji? Co do uzaleznienia, to są specjalne zakłady.

"żono piątka" - to mu jeszcze opłać neta, TV sat z pakietem VIP, komórkę i jeszcze parę groszy na benzynę i marychę by się przydało! a on zamiast roboty będzie całymi dniami w gierki grał : http://4lomza.pl/forum/read.php?f=2&i=640001&t=640001

... z jednej chałupy go wywalili , to szybciutko dał ogłoszenie, ze szuka następnej hahaha... http://4lomza.pl/forum/read.php?f=2&i=639290&t=639290

.... biedny dzieciaczek - 22latek i ...

ciekawe co na to mąż " żony piątka " ?

Żona piątka nie istnieje, to wytwór piątka wyobraźni.

Elop mając 23 lata kończyłam studia,wspierana przez rodziców.Nie wiem ile Ty masz lat ,ja opieram swoje spostrzeżenia na doświadczeniu.Tak jak napisałam nie usprawiedliwiam i nie oceniam ,ale ludziom z takich domów trudno jest się wyrwać z tego zaklętego kręgu,bo oni często nie znają innego życia.Tak naprawdę niewiele jest osób,którym się to udaje.Podobnie z uzależnieniem,nikt nie jest w stanie zmusić takiej osoby do leczenia ,a ona sama nie zdaje sobie sprawy z tego że krzywdzi swoich bliskich.Dla niektórych rzucenie palenia jest niemożliwe,a co dopiero alkoholu czy innych używek .....Nie czuję się frajerką,że pomogłam człowiekowi bo tak naprawdę chyba każdy z nas ma świadomość,że w rodzinach,które nie mają takich problemów pomoc nie jest potrzebna bo lepiej lub gorzej radzą sobie same.

Mąż żony niech na żonę uważa, bo a nuż wzorce zacznie mu (Patrysiowi) donosić, oraz poświęcać mu czas, uwagę i cierpliwość.

A Patrysiunienieczek, ten biedny, niewykształcony (wyk. gimnazjalne) dzieciaczek, dzieciuniunieczek (zaledwie 21 lat), za wy..banie tylu mONdrych wyksztaUconych i z wielkich ośrodków może sobie śmiało trzy literki (mgr.) przed nazwiskiem stawiać.

Re: przeprowadzka
Autor: on804 (---.internetdsl.tpnet.pl)
Data: 29-12-13 16:16
2 dni temu napisał posta ze chce wynajac mieszkanie i prosi o składanie ofert ---
jak sie go zapytałem jak to przecież niedawno pisał ze ledwo wiaze koniec z koncem a tu teAZ CHCE WYNAJAC MIESZKANIE -to temat zniknał

..............................
Re: przeprowadzka
Autor: on804 (---.internetdsl.tpnet.pl)
Data: 29-12-13 16:35
a temat zniknoł po tym jak sie zapytałem jak zapłaci za wynajem skoro ledwo koniec z końcem wiążę
---czy ma zamiar siedzieć na wkreta nie płacac az mu wynajmujacy znajdzie lokal zastepczy...

................................

temat został usunięty przez admina, bo pewnie miało to formę ogłoszenia ,

"żono piątka" nic straconego, możesz mu apartament wynająć

egzorcysta....śpij spokojnie ,nie zamierzam nic nikomu opłacać,ale zawsze dam jeść.Co na to mój mąż,a no tyle,że zawiózł zakupy,które ja zrobiłam.Oboje jesteśmy starej daty i nas tak wychowano,,głodnego nakarmić.......'' nic nie było tam napisane jakiego,jeżeli masz pojęcie o czym piszę .

A nawet (zapomniałem dodać wcześniej) widzę coraz wyraźniej, że odpowiedzialności też żadnej nie poniesie, bo nikt tu nie czuje się frajerem, nikt nie żałuje, a co poniektórzy pewnie jeszcze dopiszą, że są dumni iż udało im się pomóc, tylko społeczeństwo jeszcze nie dorosło:D

miła Pani "żono piątka" ja też jestem biedny i może i mi pomożesz, kasy nie chcę, chałupę już mam ale jakby coś do jedzenia i picia to, preferuję czarny kawior, mięso to raczej polędwica wołowa,do picia to szampan ( oryginał, nie wina gazowane) na deser mogą być ostatecznie świeże truskawki, do palenia to malborasie 100 - to tak jakbyś czasem nie wiedziała co w reklamówkę włożyć mnie potrzebującemu ,

wszystkim ofiarodawcom pięknie z góry dziękuję i proszę o więcej,

AdamO ,a ile Ty masz lat zeby spoleczenstwo jedną swoją miarką mierzyć.Do czego według Ciebie społeczeństwo nie dorosło.....do znieczulicy, nie życzę Ci abyś to Ty kiedyś musiał prosić o pomoc i to nie tylko materialną,bo jak rozumiem finansowo sobie radzisz.

Egzorcysto Ty nie jesteś biedny,ale głupi i źle wychowany ,a na to niestety nie ma już rady

a to niby społeczeństwo dorosło do dawania datków/jałmużny żebrającym naciągaczom pod sklepami czy w innych miejscach publicznych - na ulicy - z tabliczkami o niby ich ciężkiej sytuacji, jakże często do tego wykorzystujących małe " przechodnie " dzieci jako wabika zmuszane do klęczenia na zimnie i wzbudzanie litości -

zastanów się : jak ktoś NAPRAWDĘ nie ma co jeść - są odpowiednie służby MOPS czy chociażby Caritas ,

są noclegownie, domy pomocy społecznej, inne organizacje charytatywne, domy samotnej matki itp itd ...

... a i najważniejsze : jak ktoś jest zdrowy i ma 22 latka a CHCE pracować , to od razu nie musi mieć luksusów w centrum Łomży nie musi mieszkać ze wszystkimi wygodami i mediami ( net, TV , komóra i inne takie)
jak dzidziuś bimbał przez 22latka - może nawet i bez gimnazjalnego? , to teraz niech łapie robotę jaką mu zaoferują i do czego się nadaje!
co parę dni są ogłoszenia, że do gospodarstwa pod Łomżą do gnoju parobka z zamieszkaniem przyjmą a on na dyrektora chce?

.... głupszych od siebie szuka, przecież są ludzie którzy taką pracę wykonują i ŻADNA praca nie hańbi !

piątek a TY jesteś naiwniakiem , ja po prostu walę prawdę prosto z mostu i nie owijam w bawełnę,

żle wychowany??? bo sam na siebie pracuję i nie naciągam ludzi?
no może i głupi, że na to nie wpadłem aby NIC nie robić a zarobić,

zawsze trafi się taki jeleń jak Ty , co się da naciągnąć ,

... co do wychowania : też mnie żle wychowano, bo mam szacunek dla pracy i pracowników,

piątuś, rzucę swą robotę a Ty mi dasz?

Żono piątka. No wlasnie, majac 23 lata wspierana przez mamusie i tatusia.Ja mając duzo mniej nie mialem tego wsparcia i doszedlem do wszystkiego sam .Nikt mi zapomogi nie dawał

Szanowny Panie Egzorcysto--- wyjdź do hu... a z Nami,tymi pomagającymi i powiedź nam to w oczy co masz nam do zarzucenia ścierwo pieprzone,a nie siedzisz tutaj i obsrywasz wszystkim dupę,co Ty palancie zrobiłeś?--poszukałeś linków,prześledziłeś historię chłopaka?aż tak byłeś zainteresowany jego życiorysem,to mogłeś po prostu poprosić o adres ,nr.tel.a nie się pocisz i pierdoli...sz farmazony jak potłuczony.Zajmij się ku... domem,swoim burde....i nie szukaj śmieci u innych.POPAPRANIEC !!!

Wyleczyć można tylko tego, kto chce być zdrowy...

Dałeś się wyciąć jak małolat jakiś, próbujesz jakąś szlachetną ideologię do własnego frajerstwa dopisać, a mnie się pytasz ile mam lat? Cztery dyszki prawie na karku i niejedno już widziałem. Takie myki jak ten małolat odwalił też znam- raz nawet z autopsji. Tylko jakoś nie szumiałem wtedy jaki to ja szlachetny, tylko wybiegłem za skurczybykiem z nieodpartą chęcią przetrzepania mu skóry (moja żona, która wyszła po chleb do sklepu za typem, któremu podarowaliśmy część naszej żywności, bo chodził i żebrał z dzieckiem na ręku, zauważyła, że wyrzucił naszą torbę z artykułami do śmietnika. Pieniędzy mu nie daliśmy, bo sami nie mieliśmy- zaproponowaliśmy żywność z własnych zapasów). Ta i inne sytuacje przekonały mnie, że w takich sytuacjach należy raczej polegać na instytucjach państwowych, kościelnych lub społecznych, które z racji pełnionych funkcji i rozeznania w środowisku będą wiedziały najlepiej kto i na jaką pomoc zasługuje. Na tego smarkacza wydaliście kilkaset złotych (oby tylko tyle), które wpłacone na konto jakiejś instytucji zasiliłyby konto jakiejś rodziny, lub rodzin, potrzebującej tych środków naprawdę. Jakiś procent musiałby zostać w instytucji ze względu na pokrycie kosztów działania tejże, ale reszta poszłaby na pomoc. Sposób w jaki Wyście postąpili pozbawił Was nie tylko tych środków które wydatkowaliście na pomoc, ale w wielu osobach śledzących ten wątek zaszczepił zwątpienie w sens działań pomocowych w ogóle. Po prostu - źle się dzieci bawicie, a jeszcze próbujecie udowodnić, jacy to Wy szlachetni.

Elop .....ale czy trudno Ci pojąć,że nie każdy jest tak zaradny jak Ty, super bohaterze.....Ty i egzorcysta oceniacie ludzi swoją jedyną i słuszną miarką ;ja i mnie podobni to frajerzy , Patryk to 22 letni nierób i naciągacz.Może i taka jest prawda,ale ja widzę też coś innego.......,chłopaka ,któremu nikt nie powiedział co jest dobre,a co złe,nie zadbał o jego edukację,a z drugiej strony czy nie łatwiej byłoby mu zostawić chorą matkę i zacząć żyć na luzie za kasę wyłudzoną według was od ludzi.Po co mu chora matka ,jej długi i cały ten balast?

: oburzonaBABO!

dU.PY dałaś we wcześniejszych postach, teraz "pierdoli...sz farmazony jak poj.ebana" , hahahaha..

nie zamierzam wychodzić do piz... y i rozmawiać z tobą ściero pieprzona ( albo lepiej dopowiedz sobie _ pier ...lona !) bo z z taką szmatą jak ty stara pindo, nie zamierzam czasu tracić na dysputy,
ot, DURNA baba jesteś i możesz mi na kant ch,,ja skoczyć !

JAK STARA RURO NIE ZROZUMIAŁAŚ > TO TERAZ NIE PŁACZ , ŻE CI POJECHAŁEM !!!! do garów ciemna babo !

..........................

I NIE PŁACZ , patrz swój PIERWSZY POST:
wyjdź do hu... a z Nami,tymi pomagającymi i powiedź nam to w oczy co masz nam do zarzucenia ścierwo pieprzone,a nie siedzisz tutaj i obsrywasz wszystkim dupę,co Ty palancie zrobiłeś?--poszukałeś linków,prześledziłeś historię chłopaka?aż tak byłeś zainteresowany jego życiorysem,to mogłeś po prostu poprosić o adres ,nr.tel.a nie się pocisz i pierdoli...sz farmazony jak potłuczony.Zajmij się ku... domem,swoim burde....i nie szukaj śmieci u innych.POPAPRANIEC !!!

..........................

hahahaha.. kto mieczem ( w twoim przypadku- ch..m wojuje, ten od kut.asa ginie ! )

a jak cię już poje.bało i poniosło, to na drugi raz uważaj! co piszesz!!!

piatek--a czy Ty wiesz dlaczego ,,egzorcysta,, jest złośliwy? Zatracił się w strachu, poczuciu winy, obronie i ataku. Chyba gościu nosi w sobie ranę, która w nim krwawi. Z czymś, albo z kimś nie jest pogodzony. Dlatego jest pod silną presją szkodzenia innym. On atakuje wszystkich,którzy nie robią tak jak by to Jemu pasowało.
A może Ty chłopie boleśnie odczuwasz brak więzi z innymi?czujesz się pozostawiony sam sobie?nikt nie interesuje się Twoją przeszłością?

,,Zakłądając,, ten wątek w celu , "ulżenia sobie" psychicznego było zwykłym odwetem.Ulżyło? nie sądzę;/Tobie już nic nie jest w stanie pomóc.

AdamO,
naiwniacy dali z siebie wała zrobić a teraz dorabiają ideologię do faktów i tyle aby usprawiedliwić swoją tzn ich głupotę

Wśród formułowiczów bezrobocia nie ma, każdy dobrze ustawiony i sam
na wszystko zapracował :)
Takich ludzi brakuje w mieście, którym nikt nigdy nie pomógł,
a na furę i komórę zarobili sami, a których rodzice sami się dochowają w zdrowiu i szczęściu do ostatniego tchnienia.

Egzor...skoczę Ci na ten Twój kant h...ale tak,że do końca swoich dni zapamiętasz ten skok,wybryk i nie przemyślane słówka.Tym razem przeholowałeś... to zostawię innym do oceny--prokuraturze

e: Do wszystkich ludzi z dobrym sercem.
Autor: oburzonamama (---.113.introlan.pl)
Data: 18-12-13 16:21

maruda...nie *******ę,bo du...nie ruszam,czytam,czytam(każdy post i ,,widzę,,jaka z Ciebie menda społeczna,masz problem?--to idź na dietę i daj chłopakowi spokój
....................................

Data: 18-12-13 20:42

maruda ,jak i pozostali...wyluzujcie,teraz widzę,że koleś robi sobie jaja na 102,tel.nie odbiera
..................................

Data: 18-12-13 20:49

Nie rób sobie kur...żartów,bo kiedyś,ktoś będzie potrzebował tej pomocy naprawdę i nikt w to nie uwierzy,nie zareaguje,przez takiego imbecyla jak Ty/
.................................

Data: 18-12-13 20:55

nie--do durnia,który założył ten temat-/wkur...mnie na maxa

ty oburzonaBABo jesteś jakaś poje.bana, raz piszesz tak drugim razem siak,

masz stary tobole rozdwojenie jażni???

///////////////////////////////////

i nie wymagaj kultury jak sama jesteś TŁUMOKIEM!!!

AdamO piszesz że dorabiam ideologię do własnego frajerstwa,ale zapewniam Cię ,że dla mnie ta wydana stówa to nie jest sprawa życia lub śmierci.Sprawdziłam sytuację tego chłopaka i w moich oczach wygląda to zupełnie inaczej niż Elopa lub Egzorcysty ,którzy poszukali parę linków próbują to przedstawić i uważają,że wiedzą wszystko. ......Co Ty wiesz o Patryku?

Egzorcysta.... wyluzuj chłopie ,bo do kobiety piszesz to raz,dwa cały czas próbuję CI wytłumaczyć jak to wygląda .Wczoraj jak przeczytałam wypowiedz kawa na ławę to zadzwoniłam do znajomej i Ona opowiedziała,że sprawa nie jest taka prosta, ani biała ,ani czarna ale mocno skomplikowana.Ty zakładasz temat i babrzesz się dalej w tej sprawie.Po co Ci to ,kto chciał to pomógł i tyle.Dzisiaj Patryk mieszka w rozwalającej się chałupie bez ogrzewania ,nieżle się chłopak obłowił.Mam nadzieję,że ta informacja poprawi Ci humor.

Do wszystkich ludzi z dobrym sercem - nr 3 ....
Data: 29-12-13 21:02

Egzor...skoczę Ci na ten Twój kant h...ale tak,że do końca swoich dni zapamiętasz ten skok,wybryk i nie przemyślane słówka.Tym razem przeholowałeś... to zostawię innym do oceny--prokuraturze????

............................

oburzonaBABO!
nie rób z siebie większej idiotki jaką jesteś hahahaha..

CO tY TŁUMOKU WIESZ o tzw OBRAZIE WZAJEMNEJ? ZNIEWADZE WZAJEMNEJ ? heheheheee.........

przytoczyć kto pierwszy ?:

e: Do wszystkich ludzi z dobrym sercem - nr 3 ....
Data: 29-12-13 20:20

Szanowny Panie Egzorcysto--- wyjdź do hu... a z Nami,tymi pomagającymi i powiedź nam to w oczy co masz nam do zarzucenia ścierwo pieprzone,a nie siedzisz tutaj i obsrywasz wszystkim dupę,co Ty palancie zrobiłeś?--poszukałeś linków,prześledziłeś historię chłopaka?aż tak byłeś zainteresowany jego życiorysem,to mogłeś po prostu poprosić o adres ,nr.tel.a nie się pocisz i pierdoli...sz farmazony jak potłuczony.Zajmij się ku... domem,swoim burde....i nie szukaj śmieci u innych.POPAPRANIEC !!!
.............................

straszyć to możesz małe dzieci , DURNA BABO

Piątek, Piątkowa, czy kto tam się kryje... o Patryku wiem tylko tyle, co na tym forum przeczytałem. Niewykształcony, aczkolwiek bardzo przedsiębiorczy młody mężczyzna (nie chłopak!). Niewielkim nakładem pracy, korzystając tylko z komputera potrafił uruchomić łańcuch dobrych, tyle że niewyobrażalnie naiwnych serc, które zapewniły mu na krótko przed, i zapewne też ciut po świętach zastrzyk żywej gotówki. Na rozpierd..lenie. Skąd Wy w ogóle macie pewność, że ta kasa którą daliście na tzw. częściowe pokrycie czynszu, nie poszła do jakiegoś słupa? On, ten Patryczek-Patryczunioprzezlosskrzywdzony powie Wam dokładnie to, co chcecie usłyszeć, zapewni Was o chorobie, umierającym bliskim i różnych takich aby tylko WYDĘBIĆ od Was kasę. Przekonaliście się chyba o tym najdokładniej jak można. Co tu jeszcze dodawać, o czym tu pisać. Nawet szanowną panią Irenkę, psychoanalityka z zawodu czy amatora z bożej łaski w pole wywiódł, a ta Pani nadal tu jakieś głupio przemądrzałe analizy przeprowadza. Nie wiem już sam- śmiać się czy płakać.

AdamO na co poszła ta kasa to oczywiście nie wiem,ale wiem na pewno,że przyczyną największych problemó tej rodziny jest wieloletnia choroba Tej pani to znaczy matki Patryka.Tydzień temu wyszła ze szpitala po miesięcznej hospitalizacji.Mają ogromne długi spowodowane również chorobą.Żeby inm naprawdę pomóc trzeba masy pieniędzy,specjalistów i zaangażowania wielu osób.Pisałeś o organizacjach,które mają pomagać ale mam wrażenie ,że nie śledzisz informacji w telewizji bo tam najczęściej słychać jak są mało skuteczne w działaniu. Dalej twierdzę,że kto chciał to pomógł,kto nie chciał niech teraz nie bije piany.

a Pani Irenka (oburzonamama) 512-320-415 pewnie wie gdzie ta kasa poszła , aż się boję zapytać bo znowu prokuratorem będzie mnie straszyć hehehee....

No teraz to już mnie wkurzyłeś,odwal się od p. IRENKI bo nie Ty dawałeś i nie Ty ją będziesz ją rozliczał gówniarzu.

oburzonaBABO no obrazek w swoim profilu to ładny tam zamieściłaś ,
ile dziesiątek latek wstecz to było?

Nie bijcie piany, było minęło!

no tak, było mineło, kasa była i już nie ma :)

Pare dni po pierwszych postach Patryka, na jego FB zagoscily nowe fotki. Chwalil sie sporymi skretami, chcialam wkleic zebyscie wiedzieli gdzie poszly wasze pieniadze.. ale sie powstrzymalam..

h0jowe forum

Robi się gorąco, i to nie tylko dlatego, że za oknami gości słońce ... :)

Poczytałem dzisiaj rano te wasze wypociny i nie mogę pojąć co was obchodzi na co my wydaliśmy swoje pieniądze.Żal,że to nie wy mieliście święta na bogato tylko Patryk?.....Spróbujcie za rok może się załapiecie zawistne matołki.

Na co się załapiemy, na zapomogę? Żal to ludzi naiwnych, a może i nie żal, niech płacą za swoją glupotę.

Elop ,chłopcze ja nie mam czego płakać bo głodnego nakarmiłem,a stówa chłopie to nie majątek, kiedy wreszcie pojmiesz,że w życiu nie tylko pieniądze się liczą?Naiwny to jesteś Ty, bo uważasz,że nigdy nie będziesz potrzebował pomocy,a życie bywa przewrotne i może ktoś z tych naiwnych jak nas nazywasz będzie pomagał Tobie.Jeżeli porządnych ,uczciwych ludzi pomagających drugiemu człowiekowi nazywasz naiwniakami to Twoja matka i ojciec powinni się wstydzić ,że takiego głąba wychowali.Brak Ci empatii ,jesteś ślepy i to raczej sobie powinieneś współczuć,a nie nam.

piątek,
nie rób z siebie wała większego jak nim jesteś,

Re: Do wszystkich ludzi z dobrym sercem 2
Autor: piątek (---.adsl.inetia.pl)
Data: 29-12-13 22:41

Egzorcysto dziwisz się że napisałam, że jesteś głupi ,podtrzymuję Patryś jak go ładnie nazywacie wyprowadził się po świętach czyli po 26,a nawet po 27 grudnia,jeżeli przelecisz się na Poznańską to sąsiedzi Cię poinformują,poza tym moje dziecko kupiło ostatnio internet w telefonie za 2 zł,więc nawet jeżeli Patryk wykupił sobie taką usługę to śpij spokojnie bo nie za Twoje.

hahahaha..
2 zeta dziecku dajesz na internet?

przez takich patryków i tych świętych co to przyznać do błędu się nie potrafią to będę mieć uczulenie na tych wszystkich wołających o pomoc

Egzorcysta.... ty ślepcze ,albo udajesz głupiego albo jesteś.W domu dziecko ma internet z neti,a jak wyjeżdzaliśmy na święta to sobie w plusie wykupiło ,żeby po drodze się nie nudzić. Dziecko mówi ,że śmianie się z własnych wypowiedzi jest żenujące.

Ludzie !! O czym ta jałowa dyskusja jest???

Chcieli to dali niczyją to jest sprawą tylko ich !!!!!!!!

Egzorcysta z tego co pamiętam, to ty też oferowałeś Patrykowi kilka worków z ubraniami :):):)

Ale jak by nie patrzył to niesmak pozostaje i to jest smutne :(

i tak w czas się zorientowałem, że to wszystko to ściema,
gra nie warta świeczki

berta.jura...... kolejna co wszystkie rozumy pozjadała ,opierasz swoją wiedzę na wpisach tych matołków ,przeleć się na Poznańską porozmawiaj z ludzmi,a dopiero potem oceniaj.Wiesz gdzie pracowała ta kobieta i dlaczego,nie pracuje,jaka jest przyczyna ich trudnej sytuacji?.....Gdyby ludzie myśleli jak wy to w zasadzie nikomu nie powinno się pomagać bo jak mają z ośmioro dzieci to według was dziecioroby,matka samotnie wychowującą dziecko bo ją mąż tłuk to głupia puszczalska i tak dalej....Zapamiętajcie sobie że większość rodzin która potrzebuje pomocy to rodziny dysfunkcyjne z różnymi problemami.Należy im pomóc ,a nie oceniać i tylko od nich zależy jak tą pomoc spożytkują.

piątek, żal mi Twojej rodziny; żal mi większości rodzin; nie umiemy być ze sobą, rozmawiać czy też po prostu razem pomilczeć; to straszne co czytam w piątkowym poście, z ktorego wynika, że czas bez internetu to czas stracony; po co, na co te wyjazdy na święta, NIBY RAZEM A JEDNAK ODDZIELNIE, z nosem w laptopach, z nosem w komórkach

berta.jura........stuknij się w głowę dziewczyno,rodzinę mam w Krakowie to na święta jechałem i żeby dziecko się w drodze nie nudziło to sobie wykupiło internet.Jak wy szybko wnioski i to bardzo błędne wysnuwacie to sie w głowie nie mieści. Pomyśl na drugi raz zanim podzielisz się swoimi mądrościami.

A ja tak sobie myślę.

Czasami też mi się zdarzy, dziwne nie ? :)

Że pokazaliście chłopakowi drogę do kombinowania, poprostu.

Rozumiem , gorący okres , święta , pusty stól , bez prezentów , zryw serca , i pooooszła akcja.

Ale jednego to napewno Patryk się nauczył , że można kombinować , zawsze znajdą się ludzie którzy uwierzą i rzucą się na ratunek :):)

Chyba raczej w tej pomocy miało nie oto chodzić prawda?

Daliście mu żyłkę a wędkę i haczyk to już on sam sobie dorobi :):):)

Za kilka miesięcy Wielkanoc :):):):):)

piątek pisz łagodniejszym tonem, nie bulwersuj się tak; to co piszę to jest prawdą, to jest bolączka naszych rodzin - obcość; przyjacielem naszym i naszych dzieci jest INTERNET i internetowi przyjaciele; jadąc na święta nie probowaliście rozmawiać z Waszym dzieckiem - nawet piszesz o nim tak bezosobowo DZIECKO - pewnie go nie lubisz, bo gdybys lubil to napisałbyś - córka synek - tyle godzin w aucie to taka okazja aby nagadać się za wszystkie czasy, może dowiedziałbyś się czegoś o włąsnym dziecku - jak mu leci w szkole, jak odnoszą się do niego koledzy koleżanki, czy go lubią, czy on ich lubi, ehhhhhhhhhhhhhh o tylu sprawach można z córką, synkiem pogadać

patryka rozumiesz a własnego dziecka nie

... może właśnie potrzebny jest przysłowiowy kubeł zimnej wody na głowę,
bo ten 22 latek to już nie dzieciaczek i powinien być mężczyzną a nie przysłowiową ofiarą losu,

nikt inny mu tego nie powie a traktujecie tego naciągacza jak dzidziusia, któremu tylko dać, może jak przeczyta te głosy krytyki dla jego wiecznie roszczeniowej postawy to się zastanowi, że życie to nie bajka i wirtualny świat strzelanek w internecie,
dalej chuchajcie i dmuchajcie na biednego dzidziusia 22 latka, a mając póżniej i 40latek będzie żył jak pasożyt z ręciny mamusi i zapomóg z MOPSu ,

... gonić takich pasożytów do roboty!

daliście się w wała zrobić a teraz dorabiacie ideologię do faktów ,

żenada! poczytajcie DOKŁADNIE CAŁY temat i info o tym biednym dzieciaczku, który was w wała zrobił,
np:

Autor: h0j (---.lomza.mm.pl)
Data: 30-12-13 10:08

Pare dni po pierwszych postach Patryka, na jego FB zagoscily nowe fotki. Chwalil sie sporymi skretami, chcialam wkleic zebyscie wiedzieli gdzie poszly wasze pieniadze.. ale sie powstrzymalam..

h0jowe forum

są rodziny i ludzie którzy naprawdę potrzebują pomocy na bieżące potrzeby i tzw przeżycie ----------- NIE na neta, komórę , tv sat, gierki, skręty czy też nie mając kasy wyłudzają wynajm mieszkania mając jednak gdzieś swoją ojcowiznę a szukający wygód w centrum miasta - najlepiej za cudze pieniądze,

.... zastanowiłeś się jeden z drugim , jakbyś postąpił jako wynajmujący gdy najemca cię w wała robi, nie płaci czynszu i zostawia jeszcze z długami/nieopłaconymi rachunkami/mediami?
- a tu miała miejsce taka BEZCZELNA sytuacja, z jednego go wyrzucają a on szuka następnego jelenia,

MÓJ TEMAT JEST PRZESTROGĄ DLA NACIĄGACZY i

... powinien dać coś do myślenia ludziom dobrej woli a z gorącymi głowami,

pomagać trzeba gdy jest tego naprawdę potrzeba, najpierw zapoznać się DOKŁADNIE z sytuacją i nie ulegać emocjom , bo naciągacze typu Patryk wykorzystują waszą naiwność !

Piątek to idiota, niezwracajcie na niego uwagi. Stówa to może nie majątek, ale lepiej dać tą stówe swojemu dziecku, niż dziecku które udaje ,prosi o pomoc i zamiast zatrzymać w razie potrzeby na jedzenie, to wydaje na prezenty jak ktoś tu napisał.A więc piątek nie rób ludziom wody z mózgu, dobroduszniku za dyche , bohaterze , idz daj jeszcze innym po stówie, pójdą sobie piwko kupić i niech się z ciebie śmieją jak z frajera. Daj jeszcze milionom innym ludziom którzy wynajmują stancje, bo wiążą koniec z koncem, myslisz że uratowałeś komuś życie tą biedną stówa, że naprawiłeś swiat, z tego gadania to sam znajdziesz sie w czarnej d.upie , jak bedziesz potrzebowal pomocy to przypomnisz sobie o tej marnej stówie, to takiego wała dostaniesz tej pomocy, nahap się póki masz supermenie. Jakby co to z egzorcystą podamy nr konta , to przeslesz nam po stowie bo piwko się konczy no i chlebek rano tez trzeba kupic , nie mówiąc ze czynsz trzeba zaplacic a kazdy grosz sie liczy więc czekamy na 2 stówki 4 dni. Bo tyle pewnie musisz w pracy się narobić dla nas pokrzywdzonych przez los.

trzeba pomagać, wartoELop napisał(a):

Autor: berta.jura ,
bardzo mądre słowa, z dzieckiem trzeba rozmawiać jak najczęściej i wykorzystać do tego każdą wolną chwilę , nawet i w podróży a nie kupić neta aby się strzelankami zajmowało i był święty spokój dla rodzica, który nie ma wspólnego tematu z latoroślą

Podziwiam was jak wy wszystko dobrze wiecie ,znacie mnie i moje dziecko,wiecie ile czasu mu poświęcam,ile muszę pracować żeby zarobić dwie stówy i jaki głupi jestem.Brawo jestem pełen podziwu......berta.jura dla Twojej wiadomości piszę dziecko na prośbę własnego dziecka ponieważ uczy się na Bernata ,gdzie uczy żona pewnego pana ,ale to inna bajka.Kończę dyskusję bo jak słusznie zauważył ,,kawa na ławę'' po co bić pianę......... egzorcysto.

TYlko że kawa na ławę , sam powiedział że to wszystko prawda i że szkoda gadać o tym chlopaku.

MÓJ TEMAT JEST PRZESTROGĄ DLA NACIĄGACZY i

piątek--- wstydu sobie Waść oszczędż i nie powielaj własnej głupoty

dziś wigilia wigilij Nowego Roku a gdzie i w jakim lokalu ma spędzić wasz pupilek Patryś?

czy ktoś z was zatroszczył się o bilet wstępu na imprezę karnawałową dla pupilka oburzonejbaby czy piątka?

Już wykupił sobie miejscówkę dla siebie i swojej dziewczyny, za 1000zł w apartamencie, oczywiście w tym tysiacu jest wspomniana wyżej stówka PIĄTKA :)

: oburzonamama (---.113.introlan.pl)

miła Pani , już doniosłaś do prokuratora???
hahahahaaa...

no nie wiem czy się mam już pakować i szczoteczkę do zębów i piżamę do więżnia mam pakować?

hehehehehe.... *upy dałaś ,

teraz cicho siedzisz?
wracając do tematu: jak jesteś DAMĄ i chcesz być tak traktowaną,
to sama zachowuj się jak DAMA - nie jak ( wybiórczo dziewka z pod budki z piwem) - używająca bluzgów sama póżniej pouczająca innych
heheheheheeee...

piątek, to nie jest chyba taki rozrzutny jak swojemu dzieciakowi daje 2 zeta na internet?

Nie wypowiadałam się jak do tej pory , nie chciałam ale czytam Wasze wypowiedzi i zastanawiam się do czego zmierzacie ? Usiłujecie ubliżyć osobom , które podały pomocną dłoń człowiekowi w potrzebie ? Nieważne kim jest , nieważne czym się zajmował , co robił , a czego nie robił . Sam fakt tego , że szukał pomocy na forum publicznym jest ważny bo musiał być dla niego dużym upokorzeniem . Martwicie się o nieswoje pieniądze co kogo interesuje ile i na co wydaję ?

Ja również jestem zawiedziona przebiegiem całej sytuacji ale cieszę się , że Ci ludzie mogli spędzić te święta w domu pieniądze na spłatę mieszkania nie poszły w błoto bo sama osobiście je opłaciłam właścicielowi . Jest mi przykro , że w taki sposób podchodzicie do sprawy i nie chcę być nie uprzejma ale jestem pewna , że jeśli sprawy miałyby się inaczej to słuch by po Was zaginął i być może nie będę miała ręki ale dam ją sobie uciąć , że żaden z Was Panowie nigdy sami z siebie nikomu nie pomogli .

Mam tyle lat co Patryk to prawda żyję inaczej ale Wiem , że i ja mogę się znaleźć w ciężkiej sytuacji nie chciałabym wtedy , żeby ktokolwiek mnie przekreślał tylko dlatego , że przez problemy z życia wzięte popadłam w narkomanie , alkohol czy hazard . Każdy zasługuje na drugą , a nawet trzecią i czwartą szanse . Człowiek to nie maszyna , którą można zaprogramować nie wystarczy wymienić zepsutą część żeby wszystko zaczęło ze sobą współpracować .
Zastanówmy się o ilu przypadkach – aktach desperacji mogliśmy już usłyszeć ile ich doświadczyliśmy czy zobaczyliśmy . Matka z dzieckiem samotnie je wychowująca niema środków do życia szuka pomocy – bezskutecznie . Wynikiem wszystkich wydarzeń w jej życiu ucieka w alkohol ale kocha swoje dziecko i postanawia zakończyć swoje życie razem z nim. Dziecko zmarło ją odratowali . Gdyby szukała na forum pomocy i trafiła na ludzi , którzy są wrażliwi na krzywdę ludzką teraz dziewczynka by żyła razem z mama Wy z pewnością byście napisali , że mają gorące głowy bo pomagają alkoholiczce .

Wiem jedno jesteście strasznymi ignorantami i zastanawiam się jak jeden z drugim mógł do czegoś dojść przesiadując ciągle przed komputerem/telefonem /tabletem wszystko jedno . Bardzo chętnie się z Wami spotkam i wymienimy się swoimi doświadczeniami i Tym co udało się nam osiągnąć . Wypowiedzi Wasze sięgają dna to już nie jest człowieczeństwo . Warto przytoczyć w tym miejscu jeden bardzo ważny dla mnie cytat „ Wszystko , co uczyniliście jednemu z tych moich braci najmniejszych , mnieście uczynili „

Każdy jest inny , każdy z nas pochodzi z innego środowiska dziecko , które widzi w domu przemoc , alkohol itp. Przyjmuję to za normalne zjawisko , później gdy dorasta i widzi inny świat niż jego buntuje się wynikiem tego jest trudna młodzież z trudnych domów . Patryk jeśli tylko będzie chciał stanie na nogi i mam głęboką nadzieję , że tak będzie najtrudniej jest podejmować Nam wszystkim pierwsze kroki do zmiany swojego życia i podejmowania słusznych decyzji nie tylko jemu .

Poziom założonego tematu nie zachęca do dyskusji ale jeśli mogę to radzę Ci EGZORCYSTO abyś zmienił swoje zachowanie w stosunku do innych pewnego dnia Ty możesz potrzebować pomocy , akurat od osoby , której wylałeś wiadro pomyj na głowę . Powiedziałabym Ci dużo więcej w oczy ale pozostaniesz do końca anonimowy . Jeśli masz takie spostrzeżenia , że warto pomagać ale Tym , którzy tej pomocy potrzebują to załóżmy fundację , której brak w Łomży pisałeś , że do wszystkiego doszedłeś sam ( Ty jak i Twój partner biznesowy na Forum 4lomza) więc musisz mieć stabilną sytuację finansową przeznacz 15 % swoich miesięcznych dochodów i 30 % wolnego czasu na działalność charytatywną wtedy będziesz mógł pouczać innych dawać rady wskazówki .

Przy okazji podam Ci definicję ( sam doszedłem do wszystkiego ) Przelicz sobie swoje wydatki miesięczne koszty utrzymania , rozrywki , stylu życia i podziel to przez kwotę jaką udało Ci się odłożyć do tej pory . Ile miesięcy będziesz w stanie się utrzymać jeśli ulegniesz wypadkowi , chorobie i nie będziesz mógł dalej pracować o ile w ogóle pracujesz ? Ile Ci zostało z tego do czego doszedłeś ? Nic ? Gdzie poszukasz pomocy ? Oby tak nie było nikomu źle nie życzę ale pamiętajmy , że Pan Bóg nierychliwy ale sprawiedliwy . Wszystko co dobre i co złe do Nas wraca .
Pozdrawiam wszystkich i życzę Szczęśliwego Nowego Roku oby dla wszystkich był lepszy od poprzedniego .

,,Człowiek jest tyle wart ile da z siebie innym'' p. Anito ludzie tacy jak Elop i Egzorcysta nigdy tego nie pojmą bo kasa jest ich jedynym bogiem.Cieszy mnie fakt,że młodych ludzi myślących jak ja czy pani przybywa.Również mam nadzieję że Patrykowi i jemu podobnym uda się odmienić swoje życie.Pozdrawiam ludzi o dobrym sercu ..........żona

Witam,odnosnie tematu :
Pomagac trzeba i nikt nie powinien sie od pomocy drugiemu CZLOWIEKOWI uchylac.
Ale pomoc musi byc raczej przemyslana i madrze przeprowadzona. Pisze raczej,gdyz sa nagle sytuacje,gdy ktos jest w pilnej potrzebie i nie ma czasu sie zastanawiac kto to jest i czemu prosi o pomoc,i na co. Wtedy nalezy pomoc w miare naszych mozliwosci i tyle. .by potem nie miec na sumieniu ,ze ominelo sie kogos w potrzebie. Pisze tu o wszelakiej pomocy.
W innych ,mniej naglych przypadkach ,pomoc ta niech bedzie przemyslana .Trzeba byc roztropnym i nie marnowac swoich dóbr materialnych.
Sam jestem otwarty na pomoc czlowiekowi i chetnie dziele sie z potrzebujacymi.
Nie oceniam tego konkretnego przypadku,ale przeczytalem troszke i uwazam,ze dobrze uczynili Ci co pomogli .
Los ( czytaj Pan Bóg) jest sprawiedliwy i czesto czlowiek doswiadcza sam tego,co inni ludzie,wiec badzmy przede wszystkim milosierni,abysmy milosierdzia od Losu (czyt Boga) doswiadczyli ..bo jesli nie ,to sprawiedliwosc moze byc niemilosiernie sroga.
Pozdrawiam Wszystkich zyczac wszystkiego najlepszego w Nowym 2014 Roku.

Przyglądałem się z boku temu tematowi od początku. Musze napisać, że w pierwszej fazie skłaniałem się uwierzyć Patrykowi. Miałem zamiar nawet Mu pomóc, tylko nie finansowo (ponieważ takiej pomocy nie uważam). Co z tego, że zapewnimy komus krótkotrwałe polepszenie bytu pomocą finansową jak później osoba ta gdy wyda pieniądze zostanie znowu bez grosza. Chodziło mi o zaoferowanie Mu pracy za granicą, aby mógł wrócić po jakimś czasie i stanąć na nogi, Jednak dobrze, że poczekałem jak rozwinie się sytuacja, gdyż miałbym teraz na karku jak widzę osobę uzależnioną, której potrzebna jest pomoc, ale specjalistów aby wyjść z nałogu. Od początku zastanawiało mnie tylko jedno czemu Patryk jako osoba bardzo potrzebująca pomocy nie odowiadał na ogłoszenia ludzi, którzy pisali, że mogą pomóc mu ze znalezieniem pracy. Ciągle jak pamietam były jakieś mataczenia. Cieszy mnie , że jest dużo osób o dobrym sercu, których porusza niedola innych i chwała im za to. Z drugiej strony jednak przez takie osoby jak Patryk wzrasta nieufność i ludzka znieczulica. Przechodząc do meritum mojej wypowiedzi chę powiedzieć, że osoby, które nie pomogły nie powinny najeżdżać na tych co udzielili pomocy i rozliczać ich z tego ponieważ to nie ich sprawa. Przy okazji życzę wszystkim forumowiczom Wszystkiego najlepszego w Nowym 2014 Roku.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org