Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Do wszystkich ludzi z dobrym sercem. |
Witam, nie wiem od czego zacząć, może od tego że po prostu nie wierze że muszę szukać pomocy nawet na tym portalu. Mam ciężką sytuację finansową, chciałbym pomoc swoim bliskim lecz niestety od kiedy nie pracuje wszystko sie zawalilo... Nie radze sam z tym co dotknęło nas w ostatnim czasie, jeśli przeczytałeś/przecztałaś ten tekst i chcesz mi doradzić słownie co mam robić dalej. prosze pisz w poscie gdzie mam sie zwrocic
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Do wszystkich ludzi z dobrym sercem. |
Napisz jakiego rodzaju pomocy oczekujesz będzie łatwiej pomóc, chcesz pracy czy jakieś rzeczy potrzebujesz ?
|
|
wszystkiego po trochu, nie jestem pazerny ale za duzo potrzebuje zeby od tak ktos machnal rozdzka i pomogl mi... nie chce tutaj sie rozczulac jezeli ma pan ochote porozmawiac o tym to w jaki sposob moglbym sie skontaktowac
|
|
No właśnie, konkretnie !
|
|
mamy zalegle rachunki za wynajm mieszkania nazbieralo sie tego, i naprawde nie mamy jak to uregulowac brak jedzenia w lodowce, mam chodzic bo kauflandzie i krasc tylko dlatego ze mops nie chce przyznac zapomogi brak dobrej cieplej odziezy zimowej. buty kurtka. Bardziej konkretniej mam napisac. zrozumcie mnie tylko desperat siega po takie srodki
|
|
Ty jako bezrobotna i tak człowiekowi nie pomożesz :) A ciekawość twoja, nie musi być zapokojona:)
|
|
Nie widzę pełnego IP, ale coś tak mi się wydaje ... że ukrywasz IP, stosując jakieś serwery proxy .... w moich oczach nie uwiarygadnia to Ciebie.
|
|
z jednej strony masz racje, wiele osob naciagnelo w ten sposob wielu ludzi, okradajac ich oszukujac w zywe oczy. nie wiem czy kolega antek. napisal to tylko dlatego ze to napisal i chcial sie wyroznic, czy chcesz naprawde jakos mi pomoc. jesli to drugie pw moge ci wyslac adres mojego domu pogadasz z moim tata, ze mna z mama
|
|
pomozmi sluchaj jesli nie jestes karany to robota w dobroplascie badz nawet w lomzy na produkcji praktycznie od reki,jezeli nie to pomoc w gospodatstwach rolnych ciagle sa ogloszenia. Jezeli masz jakies zdolnosci manualne to tez daj ogloszenie ludzie beda dzwonic ( sam potrzebuje by ktos mi pompe wody zrobil) chyba nie oczekujesz ze ktos pojdzie za ciebie do pracy by dac ci kase ?
|
|
ostatni raz pisze , naprawde chwytam sie brzytwy bo powoli tone... jesli jest jakas szansa na odrobine rozmowy wtedy podejma panstwo decyzje, jestem naprawde otwarta osoba i niczego nie ukrywam
|
|
Autor: maruda (---.113.introlan.pl) Data: 17-12-13 12:48 Ty jako bezrobotna i tak człowiekowi nie pomożesz :) A ciekawość twoja, nie musi być zapokojona:) Ale za to dzięki mojej ciekawości, wzbogaci się twoja skromna niewiedza.Myślę, że najbardziej chodzi ci tylko o zaspokojenie swojej ciekawośc/niestety/ i zidentyfikowanie mojej pracy. Jak zawsze się mylisz, ale cóż niedobitki tak mają. Szkoda tylko, że ktoś potrzebuje wsparcia a ty wyjeżdżasz z znów ze swoimi głupotami.
|
|
Autor: pomozmi (81.15.239.---) Data: 17-12-13 12:47 mamy zalegle rachunki za wynajm mieszkania nazbieralo sie tego, i naprawde nie mamy jak to uregulowac brak jedzenia w lodowce, mam chodzic bo kauflandzie i krasc tylko dlatego ze mops nie chce przyznac zapomogi brak dobrej cieplej odziezy zimowej. buty kurtka. Bardziej konkretniej mam napisac. zrozumcie mnie tylko desperat siega po takie srodki No cóż z tego co obserwuję to sporo się tego nazbierało, a jeżeli tak naprawdę jest to nie sądzę, że żadne państwowe źródło nie chce ci pomóc. Zapewne ja dysponuję ciuchami, ale rachunków, to za kogoś nie będę spłacać, od tego jest państwo, które w takich sytuacjach ma obowiązek POmagać.
|
|
PROSZĘ PAŃSTWA- OTO JAK WYGLĄDA ZIELONA WYSPA WG. RUDEGO, TO DOPIERO POCZĄTEK!!!
|
|
chcialbym wogle wyobrazic to sobie jak moja ojczyzna pomaga nam wszystkim w taki sposob jaki bysmy chcieli. Nikogo nie prosilem o to zeby oplacil mi rachunki, po prostu, mam dosc patrzenia na to jak sie tutaj kazdy wymadrza. prosilem tylko o jakas rozmowe, doradzenie mi w jaki sposob gdzie co i jak mam zalatwic, mops - 140zl jednorazowego zasilku z trudem chce przyznac bo dochod na jednego czlonka rodziny przekracza wymgane kryterium.
|
|
Szukałeś/aś pracy?
|
|
Autor: kobiecyinstynkt (---.internetdsl.tpnet.pl) Data: 17-12-13 13:05 Zapewne ja dysponuję ciuchami, ale rachunków, to za kogoś nie będę spłacać, od tego jest państwo, które w takich sytuacjach ma obowiązek POmagać. Życie to nie bajka. //////////////////////////////////////////////////////// Państwo to nie instytucja charytatywna i za nikogo niema obowiązku niczego płacić :) Skoro ma jakiś dochód to najpierw niech reguluje rachunki . MOPS pomaga doraźnie a tu widać że nie jest źle :):) Masz wypaczone pojęcie Państwa:) Państwo opiekuńcze skończyło się wra z upadkiem kumuny:):)
|
|
tak szukalem, zebralem sie na tyle by spisac spis firm ktore znajduja sie w lomzy i zlozylem sporo zyciorysow, patrze codziennie na portalu czy znajduja sie ogloszenia dam prace, ale sami wiecie jak w tej lomzy jest, czlowiek jak sie podlapie pracy to teraz trzyma ja za garsc bo nie chce jej stracic
|
|
tez mam trudna sytuacje prosze ludzi dobrej woli Podaje nr konta 13 6565 0000 0000 6565 5656 7 000000000000000000 Prosze wplacac tylko nominały 100złotowe. Pisze w imieniu uzyt. Egzorcysty, opętał go szatan konieczna jest wizyta wyspecjalizowanego księdza z bostonu.
|
|
Pomóżcie mi !!!!!!!!!!!!!!! Bo niechce mi się wstawać rano do pracy iść na kilka godzin:):):) Proszę was, zróbcie tak żeby do pracy można było chodzić wtedy kiedy się chce, albo wtedy kiedy sobie człowiek przypomni :):):)
|
|
Autor: maruda (---.113.introlan.pl) Data: 17-12-13 13:18 Wypaczone pojecie o czymkolwiek to ma rudy i jego POddani, myślący co by tu jeszcze zgarnąć z tego koryta.
|
|
A ty bidulko nie możesz przeżyć, że ktoś ma lepiej i więcej od Ciebie :):):)
|
|
No to ty nie możesz przeżyć, że mam lepiej od ciebie i takich samych jak ty niedouczonych niedobitków POppranych:DDDDDD PROSZĘ PAŃSTWA- OTO JAK WYGLĄDA ZIELONA WYSPA WG. RUDEGO, TO DOPIERO POCZĄTEK!!!
|
|
Ładnie o swoich dzieciach się wyrażasz:):) buahahahah :):) Pogratulować mamusi :):)
|
|
prosze , wymieniajcie swoje poglady ale nie tutaj. ja naprawde nie wiem co mam ze soba poczac
|
|
Na opłacenie netu masz ;)
|
|
Idź szukać pracy zamiast siedzieć przed kompem :) kobiecyinstynkt coś ci da :)
|
|
nie mam, naprawde rozumiem tutaj wszystkich ktorzy mysla ze jestem kolejnym z naciagaczy, naprawde nie wierzycie w to ze ktos sie posunal do takiego kroku by nawet tu szukac pomocy ?
|
|
To nie dział ogłoszeń :) Tutaj masz odpowiednie miejsce :) http://4lomza.pl/ogl2.php Pomogłem ? Nie dziękuj nie trzeba :):)
|
|
pomozmi: ile chcesz pieniędzy miesięcznie? mogę Ci pomóc przez 6 miesięcy. Podaj tylko kwotę. Bezzwrotna pożyczka. Latam, Skaczę i jeżdżę
|
|
re |
tommeknet jezeli deklarujesz naprawde chec pomocy , moze chcialbys sie wpierw upewnic czy nie oszukuje tutaj ludzi ?
|
|
Napisz w jakich rozmiarach te buty i kurtki zimowe
|
|
42 dla mnie 43 dla ojca , co do kurtki ; rozmiar l powinien pasowac. dziekuje
|
|
Meskie czy damskie?
|
|
meskie
|
|
A damskiego czegoś nie chcesz?
|
|
moja mama ma naprawde od cholery rzeczy, obuwia ubran poniewaz czesto chodzi w takie miejsca gdzie ludzie zostawiaja niepotrzebne ubrania, ale jezeli sie pani pyta moglbym zapytac
|
|
A próbowałeś zgłosić się do szlachetnej paczki? Skoro kwalifikują ludzi, którzy bezmyślnie płodzą dzieci, bez jakichkolwiek środków do życia to może i Waszą rodzinę zakwalifikują? A może Caritas by się wykazał? ___________________________________________________________ Nie ma miłości, są ciężarówki ;)
|
|
Taki z niego potrzebujący jak ze mnie bezrobotny:) Robi was w wałka a wy łykacie jak pelikany:)
|
|
zapraszam do mnie do domu jesli tego pragniesz, zobaczysz jak pelikan cie przywita... uwierzysz w to ze znalaz sie raz ktos taki ktory nie boi sie nawet w taki sposob pprosic o pomoc gdy pomoc z panstwa mu nie przychodzi latwo
|
|
prosze o to kontakt telefoniczny : 518420543 mail : grabasoolo@wp.pl gg : 4192270
|
|
Do roboty a nie na Państwo liczyć !!!!!
|
|
Na komórkę w abonamencie cię stać na internet stać a na opłaty nie masz? Rób najpier opłaty a przyjemno.ści zostaw na później :):) I nie rób ludzi w wała , przynajmniej przed świętami:)
|
|
Co umiesz robić ? Załatwię cirobotę jeszcze przed świętami.
|
|
zadnej pracy sie nie boje, wiec nie p.... mi ze jestem nierobem, po prostu przekonaj sie . niewiem caly czas mi cisnales, a teraz chcesz mi pomoc robote znalezc ?
|
|
Kazdy jest potrzebujący, nawet pracujący zyją od 1 do 1. Ale mają trochę godności.Myślę że dalsza dyskusja jest nie potrzebna.
|
|
Zadnej pracy się nie boisz i pomocy u ludzi szukasz? :):):) A dochód to z puszek pewnie masz, że ci przekracza pomoc a MOPS-u :):):) W piątek zadzwonie na podany nr. i powiem ci co do pracy.
|
|
myslisz ze do piatku bede stal z zalozonymi dlonmi i czekal z nadzieja az pomozesz mi ? myslisz ze przez internet nie wysylam codziennie cv w sprawie pracy?
|
|
Przez internet to ty sobie możesz z nami popier..olić :):) Chcesztą pracę czy nie ? Bo zaczynam tracić cirpliwość do twojego miałczenia.
|
|
prosze was o jakakolwiek pomoc, nawet porada prawna czy tez pracownika spolecznego, kontakt narmiar.. mam ciezko ale chce jeszcze raz sprobowac pomoc sobie i rodzicom. z gory dziekuje kontakt telefoniczny : 518420543 mail : grabasoolo@wp.pl gg : 4192270
|
|
chce
|
|
To ja proponuję ci prace a ty o zasiłek z MOPS-u prosisz ?? W chu.a walisz czy o drogę pytasz??
|
|
Jaka porada prawna, k*wa mać, w związku z tym że nie masz pieniędzy?
|
|
Patryk, ja ci radze opuścic to forum.
|
|
bo tu konkretow calych nie podalem, chcialbym jakos ogarnac matce by komornik nie zabieral jej renty calej co miesiac, i jakos jej pomoc w chorobie. kazda pomoc przyjme, bo potrzebuje tego, z gory dziekuje za te komentarze wszystkie
|
|
Mogła pożyczek w PROVIDENcie nie brać :):)
|
|
A od kiedy to komornik całą rentę zabiera co ??? Weź gówniarzu bo jak ci pi..nę !!! :):):)
|
|
od 3 lat zabieral jakas kwote ok. 300zl. w tym miesiacu czyli grudniu matka dostala informacje w banku ze komornik zabral jej caly dochod. ale od tego radca prawny na szosie dowiedzialem sie , wiec wskaze mi gdzie i jakie podania mam skladac.
|
|
Na marudę kompletnie nie zwracaj uwagi bo on będzie Cię prowokował do kłótni. Patrz co inni piszą jakby co
|
|
maruda jesteś cham i moim zdaniem za dużo sie udzielasz na tym forum . Chyba brak Ci jakiegoś zajęcia kolego jaro07
|
|
TO NIECH MNIE GÓWNIARZ NIE WKUR..A:) Jeszcze raz pytam ? Od kiedy to komornik może wszystko zabrać ?
|
|
Gówno ci jaruś do mojego zajęcia :) A chama to w domu masz :):) Siedzi szczyl przed kompem jaja, z was robi a wy łykacie jak pelikany:):))
|
|
moze szczyl 21 lat to nieduzo ale naprawde, jak na moj wiek mam minus na start i chce wybic sie jakos wiec musicie mi uwierzyc na slowo
|
|
komornik szaremu człowiekowi może WSZYSTKO zabrać, takiemu oszustowi w białych rękawiczkach pod krawatem niczego nie ruszy bo taki wie jak zakrecić zeby później nie można było mu nic zrobić.. Mi też jakis czas temu komornik zajął 85% wypłaty tzn cały dług jaki miałam do spłacenia bez żadnego ale.
|
|
dokladnie tak jest w i tym przypadku
|
|
Ty zdesperowany:) A dlaczego nie odbierasz telefonu który podałeś ? :)
|
|
a wogle dzwoniles ? nic nie widnieje zebys dzwonil, mam telefon przy sobie w razie czego moge odebrac
|
|
Wczoraj wieczorem 2x próbowałem sie do dzwonić i telefon był wyłaczony . Ja mam pecha czy telefon był rozładowany? :)
|
|
Masz 21 lat i żalisz się na forum, że masz minus na start? Trochę pokory chłopaku, ja tak samo jak i spora część moich znajomych miało "minus" na starcie, ale jak tylko osiągnąłem pełnoletność całe wakacje przepracowałem za granicą żeby kupić sobie jakieś auto czy cokolwiek innego i nigdy nie prosiłem nikogo o pomoc, pojechałem "w ciemno", a Ty w wieku 21 lat pieprzysz o starcie? Zasiłek? Jak jesteś zdrowy to szukaj jakiejkolwiek roboty skoro jest aż tak źle, szukaj a znajdziesz.
|
|
Bo on by wolał z MOPS-u dostawać :):)
|
|
Dziś akurat jest kilka ogłoszeń że zatrudnią :):) Ale widocznie jemu nie odpowiadają :):):)
|
|
Takie przypadki też znam, zdrowe chłopy a stoją w kolejce po drobne to jest dopiero tragedia.
|
|
I jeszcze wku...a , podaje nr. telefonu , dzwonisz a telefon wyłączony . Ciekawe co to za numer podał oszust:)
|
|
Maruda brawo brawo brawo :) a wy łykajcie dalej jak pelikany Łomża leży na Mazowszu !
|
|
Bardzo mało ludzi pisze takie prośby na forach i w dodatku serio.
|
|
A może liczył, że znajdzie jakiegoś naiwniaka i się jednak uda. Rozumiem ludzi potrzebujących ale bez przesady, wczoraj na parkingu koło statoila podszedł ten chłopaczek od mycia szyb, wiecie o co zapytał? Czy nie mam przypadkiem jakiegoś ziółka do palenia albo 15zł, kwota poniżej dychy go nie interesowała haha, a zaraz przed nim jeszcze babcia, prosząca o "drobne na pół bochenka chleba" :)
|
|
jeżeli szukasz pracy to w Tesco potrzebują do wykładania towaru na sklepie i w Wiomar na magazyn tel 86 219-06-42 wew. 29 , do roznoszenia ulotek też często pojawiają się ogłoszenia, na dobry początek dobrze gdzie kolwiek się do pracy załapać. Pani w Urzędzie Pracy kiedyś powiedziała kto szuka pracy ten znajdzie :) Komornik nie może zająć całego dochodu,jedynie co może to tylko zająć konto na które wpływają pieniądze i wtedy kwota zostaje zablokowana ,w tedy najlepiej zmienić Bank lub niech Listonosz do domu przynosi. Jeżeli jest Wam tak ciężko to poproś w Mopsie żeby Tobie pracę znaleźli skoro nie chcą przyznać zasiłku. Możesz też przejść się do Caritasu znajduje się przy Kościele Katedra wejście chyba jest od strony ulicy Giełczyńskiej. W Caritasie dla potrzebujących rozdają odzież,zabawki,obiady,paczki na święta. Trzeba trochę ścieżek wydeptać.Jeżeli potrzebujesz wsparcia psychicznego przejdź się porozmawiaj z psychologiem lub przejdź się do swojej parafii do księdza. Znam kilka rodzin,którym Ksiądz pomógł znaleźć prace. takich rodzin jak Twoja jest dużo. Życzę Tobie i Twojej rodzinie,żeby wszystko dobrze się ułożyło. Wesołych Świąt :)
|
|
Poradził sobie we własnym zakresie :):)
|
|
Do pracy za granicę w ciemno... też trzeba z czymś wyjechać, bo nie wierzę, że na stopa ktoś pojechał za granicę i nie miał "paru groszy" na przeżycie. Mój mąż pracuje legalnie za granicą od pół roku, ale kokosów z tego nie ma, tak dużych jak wszyscy dookoła mówili.
|
|
wisienka75 co do tematu zmiany konta w banku, z miesiac temu mama dostala pismo z zusu o tym ze komrornik wszczal egzekucje, ale to juz bylo z 4 z rzedu to kazdy to ignorowal, musze pewnie dowiedziec sie jaki komornik odcina wyplate w jakiej wysokosci, ale czy w u nas w zusie dowiem sie tego ? czy musze kierowac cie do zusu w bstoku. co do zmiany konta tez pewnie trzeba kierowac sie do zusu z nowym numerem itp.
|
|
a do ciebie marudo ****** powiem tyle, ze wkurwiasz mnie tymi komentarzami. az tak trudno ci uwierzyc ze czasami brzytwy sie trzymamy. pajacuj w innych sprawach nie jestem wyludzaczem
|
|
jak nie jestes wyłudzaczem to czemu nie można sie dodzwonić pod nr który podaleś ? :P
|
|
518420543 jeszcze raz powtarzam numer, dzwon od razu . czekam
|
|
do jutra mamy czas oplacic mieszkanie w razie czego eksmisja, bylem w noclegowni i powiedzieli mi ze dopiero po przyznaniu od rady miasta decyzji moglbym tam spac. wiem powinienem wczesiej to ogarnac a nie siedziec na tylku, ale staralem sie tez jak moglem pomoc rodzinie. ale nie potrafie im pomoc, i sam ide razem z nimi w dol. 21 lat wiadomo ze wszystkich problemow nie udzwigne przeliczylem sie... ale ten caly post byl od poczatka pisany na powaznie. !
|
|
Ubrań nie chce , butów nie chce , pracować nie chce :) Pieniędzy chce :):) A tu dvpa, nikt nie chce dać :):) I jeszcze klnie na forum :):):)
|
|
tak powinni udzielić informację u Nas w ZUSie i powiedzieć ,który Komornik i na jaką kwotę jest zajęta renta. Nie wiem czy Tobie udzielą najlepiej gdyby poszła osoba,której jest renta no chyba,że masz upoważnienie.Dziwne,że zajmuje całą bo według prawa nie może. Jak dowiesz się który Komornik to przejdź się porozmawiam,napisz pismo,że na raty ustal z nim na jaką kwotę i pilnuj się tego. Nie awanturuj się z Komornikiem bo to pogarsza sprawę,wiem to na swoim przykładzie ;) ,tylko mi nie zajął całego dochodu tylko 15 % . Ale jest też tak,żeby jak najszybciej ściągnąć dług to potrafią zając konto w banku gdziesą wpływy,zająć nieruchomość,auto itp. Jeżeli nic nie wskurasz napisz do Rady Komorniczej w Warszawie,adresu nie znam więc musisz poszukać w internecie. Przejdź się do Radcy Prawnego na Szos Zambrowska. Myślę,że jeśli przedstawisz swoją sytuacje rodzinną Komornikowi to pójdzie Wam na rękę.Życzę powodzenia!
|
|
czy ja ci pisalem ze nie chce , pisalem w poscie nawet rozmiar butow jaki, czekam na kontakt od tej pani, pare osob sie zglosilo przeciez moga zadzwonic pogadac ze mna, ty tak samo bierz za telefon i dzwon
|
|
bylem w noclegowni i powiedzieli mi ze dopiero po przyznaniu od rady miasta decyzji moglbym tam spac. ............................ a to, to już jakieś jaja: Z ponad 200 noclegów, tylko w październiku, skorzystali bezdomni, szukający schronienia w łomżyńskiej noclegowni. Ośrodek posiada 18 miejsc noclegowych, dzięki którym pensjonariusze mogą przetrwać chłodniejsze noce. Placówka jest w pełni przygotowana na nadejście zimy i w razie potrzeby, może pomieścić większą liczbę osób – informuje Tadeusz Kurkowski, kierownik noclegowni w Łomży: „Nie było przypadku, żeby pensjonariusz został nieprzyjęty do naszego ośrodka. Gdy zaistnieje sytuacja, mamy materace zapasowe. Gdyby były naprawdę siarczyste mrozy, to tam będziemy tych ludzi kierować. Trzeba zaznaczyć, że jest to tylko namiastka życia rodzinnego. Jest prysznic, kuchenka, każdy ma swoje łóżko, ale trzeba być osobą przede wszystkim trzeźwą. Można powiedzieć, że jest to taka przystań, by móc przystosować tych ludzi do życia w społeczeństwie”. Problem bezdomności w mieście nasila się z roku na rok: „Widać tę tendencję wzrostową. W 2010 roku przebywały tutaj 1464 osoby. W 2011 było to już 2081 osób, pod koniec 2012, było już 3088 osób [...]. Na koniec tego roku przewidujemy 3 650 pensjonariuszy”. Dodajmy jeszcze, że bezdomni w łomżyńskiej noclegowni mogą przebywać od października do końca marca. Placówka czynna jest w godz. od15.00 – 8.00
|
|
dobra z komornikiem juz wiem jak zalatwic sprawe. dziekuje bardzo
|
|
co do noclegowni bylem w tej obok siostr zakonnych. bylem okolo godziny 13, i chcialem odejsc juz bo widzialem ze od 15 ale porozmawialem z jakims panem , mi tak mowil co pisalem. przejde sie dzis do biura w takim razie
|
|
Wczoraj dzwoniłem 2x i wystarczy:):):) A co do noclegowni, to poczytaj sobier Egzorcystę i w pytke nie wal:):) A i temat z komornikiem, jakoś dziwnie bystro załapałeś :):):)
|
|
Ty to jutro już nie będzie cię na necie nie ? :):)
|
|
duma ci kaze takie teksty pisac ? bystro zalapalem ? bo jestem bystry , myslisz ze jak juz ktos ma ciezko to jest od razu ofiara losu ? smieszne
|
|
ty gościu jesteś ... z tego co piszesz i jest to prawdą , to jesteś " ofiarą losu" , może powiedz jakie masz wykształcenie i doświadczenie w pracy, mając 21 latek ( a raczej cię chyba nie było stać na kształcenie - sorry, przykro mi - ) , to coś już w życiu powinieneś robić! nie liczyć tylko na drapane! ... a czego Ty i jakiej pracy?wynagrodzenia na początek oczekujesz? PS: nie jest moim celem dołowanie Cię, chcę tylko zrozumieć czego Ty od życia oczekujesz? i jakie masz aspiracje?
|
|
Jak byś był bystry, to znalazł byś pracę a nie czekał że MOPS i Państwo spłaci długi za Ciebie :):) Jak byś był bystry to już jutro byś pracował w Firmir Konrad :):):) Jak byś byl bystry to dogadał byś się z komornikiem , komornik też człowiek :):):) W ciula to my a nie nas:):):):)
|
|
fakt, ofiara losu jestem, praca doswiadczenie. podaj mi maila to wysle ci moje CV. chcialbym po prostu rozwinac sie w koncu a nie stac w miejscu . narazie dla punktu podparcia kazda praca wchodzilaby w gre, myslalem nad wyjazdem za granica. i ostatnio na http://www.praca-za-granica.pl/ wypelnilem troche ogloszen.
|
|
jak tu coś więcej napiszesz od siebie i się tym uwiarygodnisz - powiedz jakie masz wykształcenie i doświadczenie w pracy, mając 21 latek DAJĘ SŁOWO HONORU ,że przynajmniej w kwestii ubrań , to Cię zasypię, już od dawna nosiłem się z zamiarem by opróżnić garderobę ( a i żona moja będzie szczęśliwa, że ma gdzie pchać nowe ciuchy ---- rzeczy raczej nie zużyte i markowe!) PS: co do pracy ( to nie u mnie,) ale znam branżę gastronomiczną, przejdż się po lokalach i zapytaj o pomoc kuchenną - pracownik gospodarczy , tam kokosów nie zarobisz, raczej tylko umowa śmieciowa, ale zawsze się najesz i parę groszy też wpadnie a zawsze możesz się rozglądać póżniej za inną pracą - no chyba, że masz inne zródło utrzymania i wolisz korzystać z MOPSu
|
|
Daj mu pieniędzy, bo jego mama ma długi i on dlatego nie możę pracować :):):) A nie, ty mu proponujesz jakąś dziwną robotę, za marne grosze i jedzenie :):)
|
|
Łomża schodzi na psy, wiecie ile trudu go kosztowalo zeby prosic o pomoc? Chce pracy, rad a nie pieniedzy. Nie dziwie sie ze ludzie popelniaja samobojstwa w ciezkich chwilach. Inni ludzi zamiast wesprzec milym slowem i radą smieja sie i szydza. A co do butow i oddziezy niestety meskiej nie mam, jedynie damskie buty w rozmiarze 41.
|
|
W ogłoszeniach jest dziś pracy sporo :):) Ale jemu nie o pracę chodzi a o to żeby dostać z MOPS-u lub od państwa:):):) Temat pracy i pomocy był już poruszany:)
|
|
no może moja propozycja była i głupia dla kogoś kto NAPRAWDĘ jest w trudnej sytuacji i nie ma na jedzenie, ubranie czy mieszkanie ,
|
|
Dzwoniłem wczoraj wieczorem do niego 2x z propozycją pracy, telefon był wyłączony, dziś by zrobił badania i od jutra do pracy. Widocznie tak mu zależy na pracy:):) A nikt też nie będzie czekał na łaskawego pana :)
|
|
mariola29, czy Ty nie umiesz czytać tekstu ze zrozumieniem? to jest " lelak" któremu trzeba dać rybę a nie wędkę ! ot, i cała prawda niech powie co chce robić i co umie?
|
|
Proś,a będzie Ci dane-;)znajdzie się osoba,która zrozumie Twoją desperację,brak środków na życie.Kiedyś ,,rzuciłam,, tutaj hasło o pomocy dla młodej dziewczyny,która urodziła w wieku 17 lat.Dzisiaj maleńka ma prawie 2 latka i jest cudownym dzieckiem,a pomoc była--BARDZO DUŻO !!!--jedna z Pań przyniosła masę nowych ciuszków z metkami,mama dziecka była prze szczęśliwa:) Ps.Takich jak Maruda i jemu podobni(olej ciepłym moczem),zgorzkniały,otyły facet,który od rana do wieczora siedzi przy kompie i patrzy komu dojeb... Wyleczyć można tylko tego, kto chce być zdrowy...
|
|
oburzonamama . czy ty też jesteś MATOŁEM i nie umiesz czytać tekstu ze zrozumieniem? przecież proponujemy mu pomoc , a on chce tylko gotówki hahahha.
|
|
oburzonamama :) Skoro masz takie miękkie serduszko, to zapłać jego długi i przestań piedolić głupoty:)
|
|
maruda...nie *******ę,bo du...nie ruszam,czytam,czytam(każdy post i ,,widzę,,jaka z Ciebie menda społeczna,masz problem?--to idź na dietę i daj chłopakowi spokój Wyleczyć można tylko tego, kto chce być zdrowy...
|
|
A wy wszyscy obrońcy może zacznijcie analizować a nie ślepo walicie w jakimś wielkim micie pomocy którą rzekomo chcecie dać. Te wasze dobre serca kiedyś was nadzieją :) Może i Maruda robi sobie jaja ale przynajmniej próbuje wam pokazać jaki chłopak jest. Gdyby to mi zależało-to po napisaniu posta marudy z propozycją o pracę za godzinę stałbym u niego i dziękował za to,że pomógł... A może to jest ten młody chłopaczek który kręci się po Łomży i prosi o pieniążki tak na oko z 21/22 lata wymyśla przeróżne historie, ale po jego bardzo wnikliwym sprawdzeniu okazał się zwykłym naciągaczem i nierobem :) Łomża leży na Mazowszu !
|
|
Słaba z Ciebie zawodniczka skoro leżysz jak kłoda:):):) Niechciałbym na takie drewno w życiu trafić :):) Jak ci go żąl to daj mu tyle kasy ile potrzebuje i będziesz miała zasługę w niebie :) Czytałaś wszystko? Mógł od jutra już pracować , ale widocznie mu nie zależy.
|
|
Nierobem jak nierobem. Jeśli mówimy o tym samym to 40% woda nie jest mu obca. Najpierw prosił mnie o pomoc drugim razem już nie owijał w bawełne i chciał pare groszy na "zapojke". Najważniejsze są chęci... Piszę poprawnie po polsku Tylko Łomża ŁKS!!!
|
|
A tak jeszcze dodając może to nieludzkie ale jeżeli ktoś okłamuje nas bajeczką, a do tego gardzi podarowanym żarciem bo jedynym celem jest alkohol to mi już bardziej szkoda psiaków w schronisku... Piszę poprawnie po polsku Tylko Łomża ŁKS!!!
|
|
I wszystko jasne :):)
|
|
ja proponuję REALNĄ pomoc , może nie dla wszystkich i nie dla kogoś kto ma za co żyć - opłacać internet i komórkę - a w tle dwie lewe ręce! ot, i był niby głos rozpaczy : POMÓŻCIE ! .... chcemy pomóc człowiekowi w " niby beznadziejnej sytuacji" ale jak ktoś z nas ciuli robi, chce TYLKO gotówkę !
|
|
Przyjme kazda pomoc oprocz pieniedzy ! Prosze pomozcie mi obojetnie jak wszystko mi sie przyda , te ubrania obuwie jedzenie to jest najwazniejsze, wiem ze nikt nie splaci dlugow wiec chcialbym tez jakas pomoc w otrzymaniu pracy. widzialem ogloszenia, ale doladowanie nie mam 5 zl, internet od miesiaca nie jest oplacany. Wyksztalcenie gimnazjalne 1)03.2011-08.2011 2)09.2011-11.2011 3)12.2011-2.2012 4)03.2012-10.2013 1)Restauracja MC Donald's w Łomży : Pracownik z zakresem obowiązków - Przygotowanie i sprzedaż produktów McDonald's - Uzupełnianie zapasów, utrzymanie w czystości pomieszczeń, urządzeń, sprzętów, narzędzi i naczyń - Prace porządkowe w restauracji oraz na terenie zewnętrznym wokół restauracji 2)Fabryka Drzwi i Okien Dobroplast w Starym Laskowcu Pracownik z zakresem obowiązków - Produkcja drzwi i okien przy użyciu odpowiednich maszyn : piły, frezarki, szlifierki - Prace porządkowe na terenie zakładu 3)Browary Regionalne Łomża w Łomży Pomoc w produkcji, pakowaniu piwa do kartonów. Logistyka towaru 4)TMT Spółka Z.O.O. W Łomży Magazynier działu logistyki z zakresem obowiązków : Przyjmowanie towaru dostarczonego do magazynu Rozmieszczenie i ułożenie przyjętych materiałów w magazynie, zabezpieczenie ich przed ubytkami, zniszczeniem i kradzieżą Stosowanie odpowiednich zabiegów konserwacyjnych, utrzymywanie porządku i czystości w magazynie Wydawanie materiałów na podstawie prawidłowych, sprawdzonych dokumentów rozchodowych Kontrolowanie zgodności rzeczywistego stanu zapasów ze stanem ewidencyjnym,
|
|
Egzorcysta - pomozesz mi to prosze zadzwon do mnie . czekam na telefon, dzieki ze wogle proponujesz mi pomoc. ostatni raz pisze : 518 420 543 to jest moj real numer
|
|
jeżeli daty które podałeś to okres zatrudnienia i były to umowy cywilne o prace to przejdź się do Urzędu Pracy bo należy się zasiłek dla bezrobotnych "kuroniówka" bo masz ciąg pracy i przepracowane 12 miesięcy. nawet jak nie masz meldunku i jesteś bezdomny to można się zarejestrować liczy się ostatni adres pobytu. przejdź się do Tesco tam są przyjęcia do rozkładania towary na zmiany nocne wykształcenie nie jest istotne w tym zatrudnieniu
|
|
Prosze ostatni raz, skontaktujcie sie ze mna
|
|
Za dyscyplinarke nie ma kuroniówki.
|
|
z kuroniowka jest tak. nie jestem zalemldowany w lomzy tylko 130km stad, owszem moga zarejestrowac mnie jako bezrobotnego, ale z dodatkiem nie majacym pobytu stalego w lomzy, w zatrudniaku mi pani powiedziala ze nie dostane wtedy kuroniowki i nie bd ubezpieczony
|
|
nie zwolnili mnie dyscyplinarnie
|
|
TAK, i na pierwszy rzut przygotuję Ci z pięć dużych czarnych worków z ubraniami zimowymi - problem tylko z odbiorem, musisz poprosić kogoś/ kolegę , żeby Ci to zabrał - a nie będą to typowe " łachy czy stare, podarte śmieci" - zrobię remanent w weekend i w poniedziałek 23.12.3013 ok 16-17 będzie do odbioru , tak gdzieś w okolicach oś Południe , pasuje?
|
|
A zbrowaru za co cię zwolnili? Na browarze sezon trwa nie 2 miesiącę 10 miesięcy. A tak jeszcze zapytam . Zatrudnili cię bez meldunku w Łomży?
|
|
pasuje. mam prosbe napisz mi smsa ze swoim numerem, jak chcesz jeszcze o mnie cos wiedziec czy chcesz pogadac zeby sie upewnic zadzwon, opowiem ci wszystko co chcesz wiedziec
|
|
zatrudnili mnie w browarze na pomoc w pakowaniu bo byla duzo zamowienie na piwo docka haha, kiedy zrobilismy swoje podziekowali mnie, bylem na smieciowce , tak za kazdym razem zatrudniali mnie bez meldunku w lomzy
|
|
postaraj się o meldunek czasowy w Łomży i Cię zarejestrują. nawet jak mieszkasz na stancji to myślę,że gospodarzl zamelduję cię choćby na 6 miesięcy na okres pobierania zasiłku. jeżeli jesteś z woj.podlaskiego to możesz zarejestrować się w każdym mieście w tym województwie.
|
|
A dlaczego znowu pieprzysz bzdety o zasiłku skoro tu jest jasne jak drut:) Do jakiego urzędu pracy Bezrobotny zgłasza się, w celu dokonania rejestracji, do powiatowego urzędu pracy, właściwego ze względu na zameldowanie w miejscu pobytu stałego lub czasowego. W przypadku, jeśli bezrobotny nie jest zameldowany zgłasza się do powiatowego urzędu pracy, na którego obszarze działania obecnie przebywa. Natomiast osoba, która nie jest zameldowana lub posiada zameldowanie na pobyt stały w innej miejscowości niż miejsce zameldowania na pobyt czasowy, ma obowiązek przy dokonywaniu rejestracji złożyć oświadczenie, że nie jest zarejestrowana w innym powiatowym urzędzie pracy. Czytaj więcej na Infor.pl: http://www.infor.pl/prawo/zasilki/zasilek-dla-bezrobotnych/285283,Jak-zarejestrowac-sie-w-urzedzie-pracy-aby-otrzymac-zasilek.html#ixzz2nqTmjJpw Kuźa teraz taktykę zmieniłeś że co się dostanie to się spienięży????
|
|
żeby zatrudnić się w danym mieście to nie trzeba w nim mieć meldunku :)
|
|
mieszkam ostatni dzien na stancji takze wiesz, he ta rada odpada.
|
|
Maruda ostatni post w 100 % trafiony,zgadzam się co do Urzędu Pracy :)
|
|
nie wiem urzedniczka w up powiedziala mi tak jak napisalem, nie wiem nie znam sie na tych prawach, przeciez po co mialbym klamac skoro chcialem uzyskac kuroniowke, darmowe pieniadze !!
|
|
idę bo pifo się grzeje , a wy się kłućta, ja się nie wycofuję i tak miałem zrobić z tym porządek , może komuś się przyda? zadzwonię w niedzielę 22.12.2013 ok póżnym popołudniem godz 15- 18
|
|
To sobie skopiuj ten post o UP razem z linkiem i piźnij jej to w oczy:):)
|
|
oj, już miałem opuścić to towarzystwo, ALE coś mi daje do myślenia : Autor: pomozmi ; TY masz zawsze jakieś problemy i WYTŁUMACZENIA , a wijesz się jak piskorz , coś mnie zastanawia Twoja postawa- wiecznie roszczeniowa , pomyślę a tymczasem pa , ide na pifo!
|
|
hm... nie wiem czego Ty tak naprawdę chcesz ;) w Tesco tam na 100% poszukują ludzi do rozkładania towaru na sklepie. do KFC w Venedzie poszukują ogłoszenie jest w Urzędzie Pracy ,w Wiomarze magazynierów poszukują jeżeli jesteś bez środków do życia to każda praca jest dobra jaka by nie była , nie trzeba tam dzwonić można poświęcić dzień i się tam przejść. Życzę Tobie szczerze POWODZENIA
|
|
kasa kasa kasa kasa :):) Robota to głupota kiedy rączki drżą :):) Trzeba bylo by zrobić tak :) Poprosic pracę żeby przeszła do naszego kolegi a on łaskawie wybrałby tę do której nie musiałby chodzić :):) Ja pierniczę co za kręciel :):)
|
|
Dzwoniłeś i telef był wyłączony? Poczta się odzywa? U mnie tez tak jest gdy zajęty, gdy rozmawiam - nie wiem jak to zmienić w telef.,wiec nie posądzaj go że wyłączył telef.
|
|
A co ty mnie za ułomka uważasz ? Telefonem nie potrafię się posługiwać ? Ja jak miałem telefon to ty jeszcze mleko z butelki ssałas :) Dwa razy dzwoniłem i dwa razy telefon był wyłączony. Poczta jest poczta ale abonent poza zasięgiem to raczej nie rozmawiał przez telefon:):)
|
|
nie bylo mnie troche czasu poniewaz jeszcze raz poszedlem do noclegowni na dwornej 24a, uprzejmy pan kierownik powiedzial mi ze nocleg musze zalatwic przes mops. jutro z rana jade sie zarejestruje w up, pojde do mopsu to moze chociaz nocleg zalatwie. przejde sie po tych wszystkich resauracjach jak to mi jeden pan radzil, "hm... nie wiem czego Ty tak naprawdę chcesz ;) w Tesco tam na 100% poszukują ludzi do rozkładania towaru na sklepie. do KFC w Venedzie poszukują ogłoszenie jest w Urzędzie Pracy ,w Wiomarze magazynierów poszukują jeżeli jesteś bez środków do życia to każda praca jest dobra jaka by nie była , nie trzeba tam dzwonić można poświęcić dzień i się tam przejść. Życzę Tobie szczerze POWODZENIA " i tam tez sie przejde
|
|
a Ja trzymam za Ciebie kciuki i wierzę,że dobrze w życiu Tobie się ułoży i ustatkujesz swoją sytuację materialną , powodzenia... daj znać jak będziesz miał dostęp do internetu jak się potoczą Twoje losy :) powiadają,że Wiara Czyni Cudza ;)
|
|
dzieki za kciuki, no musze sobie jakos z tym poradzic. nie wiem przejde sie jeszcze raz do mopsu poprosze zeby chociaz zalatwili mi i mojej mamie kwestie zamieszkania w osrodku dla bezdomnych, poprosze ich zeby zadzwonili do wlascicieli mieszkania z prosba by potrzymali jeszcze meble troche czasu, musze znalezc prace i wtedy moze cos ruszy :)
|
|
tyle sam moge ogarnac i jutro to zrobie, ale z reszta sam nie poradze he
|
|
Nie dało się od nikogo grosza wydębić to i chłopak od razu odżył :):) Wszystko jutro pozałatwia i nawet kuroniówkę, której wcześniej nie dało sie załatwić :) Aż miło czytać jaki ogarnięty od jutra będzie :):):)
|
|
czy macie rodzinę lub dobrych znajomych u których możecie zamieszkać,trochę to smutne idą święta i być w takiej sytuacji...wierzmy,że są ludzie dobrej woli co wam pomogą o ile to co piszesz jest prawdą. skoro pochodzisz 130 km od Łomży to konkretnie z jakiego województwa? może warto wrócić na stare śmieci lub zmienić miasto. nie oszukujmy się ,ale z pracą w Łomży jest nie ciekawie. Znajdź pracę np. do opieki w gospodarstwie z zamieszkaniem widziałam któregoś dnia ogłoszenie w dziale praca spróbuj,a z czasem jak na nogi staniecie można mierzyć i wyżej . Jeżeli Cie interesuje praca w gospodarstwie rolnym to znalazłam kilka ogłoszeń na http://tablica.pl/oferty/?q=praca+w+gospodarstwie jeżeli nic was nie trzyma w tym mieście to może warto zmienić okolice,powodzenia. jeżeli jest to desperacki krzyk o pomoc to nie rób głupot poszukaj pomocy w Mops nie wychodź dopóki ciebie nie wysłuchają idź razem z rodziną będzie raźniej. to nie wstyd,że jest sie w takiej sytuacji bo każde z nas to może spotkać ,takie zycie
|
|
nie ogarnelem wszystkiego, nic nie ogarlnelem . pojde ***** zarejestruje sie by nie miec to na papierze, w mopsie mi nic nie pomoga moga mi zalatwic nocleg chyba moga nie jestem pewien, pracy nie mam , jedzenia nie mam, swieta zaraz a ja nawet ***** swiat nie mam, badz raz maruda czlowiekiem i nie doluj mnie ;/
|
|
do gospodarstwa w Zambrowie potrzebują mężczyzn na umowę o dzieło 609 142 191 może i zamieszkanie załatwią wystarczy zapytać
|
|
Aa jeszcze w kwesti tego osrodka dla bezdomnych . O tacie zapomniałeś , chyba go na ulicy nie zostawisz, nie ?? :):):)
|
|
zostawie bo bydlak nie chce mi pomoc, wszystko ***** na mojej glowie musza stawiac, bo sami nie umia, ja takze tego nie potrafie. ja pierdole naprawde desperacki krok posunalem zeby czytac te obelgi w stosunku do mnie. nie chcialem tym posunieciem robic jakiejs afery, po prostu chociaz w ten sposob probowalem pomoc. ***** a nie siedzac i ....
|
|
maruda ,jak i pozostali...wyluzujcie,teraz widzę,że koleś robi sobie jaja na 102,tel.nie odbiera Wyleczyć można tylko tego, kto chce być zdrowy...
|
|
21 lat:) Wykształcenie Gimnazjalne :) Czyli że kiedyśniejsza podstawówka :):) Czego ty człowieku od życia oczekujesz ? Powinieneś się cieszyć jak zatrudni ciebie ktoś za najniższą krajową:):)
|
|
mam pytanie szybko prosze o odpowiedz, okres zimowy ? czy ma to jakis zwiazek z wypowiedzeniem, czy mozna w jakis sposob przedluzyc wypowiedzenie wyprowadzke z mieszkania przez fakt ze nie ma dokad pojsc ? czy podpisanie wypowiedzenia miesiecznego w pazdzierniku moze doprowadzic do tego ze wlasciciel po prostu przychodzi do domu i zabiera klucze kazac wynosic sie ?
|
|
jak nie odbieram telefonow skoro nikt do mnie nie dzwoni ?
|
|
Wczoraj dzwonili to wystarczy.
|
|
Nie rób sobie kur...żartów,bo kiedyś,ktoś będzie potrzebował tej pomocy naprawdę i nikt w to nie uwierzy,nie zareaguje,przez takiego imbecyla jak Ty/ Wyleczyć można tylko tego, kto chce być zdrowy...
|
|
Mam nadzieję że to nie domnie było oburzonamamo :)
|
|
ale ja naprawde nie robie sobie zartow, na litosc boska ***** uwierz mi kobieto ze nie robie jaj , naprawde to jest ciezka sytuacja i ***** naprawde potrzebuje pomocy. caly dzien siedze obserwuje moze cos ruszy, bo naprawde ***** w ten sposob chcialem jakos pomoc . przepraszam ze klne ale narpawde nie umiem inaczej jak widze takie komentarze. zadzwon jeszcze raz zobaczysz uwierzysz przyjedz zobaczysz dam ci moja mame do telefonu wszystko co chcesz. ale nie pisz ze klame!
|
|
nie--do durnia,który założył ten temat-/wkur...mnie na maxa Wyleczyć można tylko tego, kto chce być zdrowy...
|
|
Zwróć się do Ośrodka Interwencji Kryzysowej ul. Woj. Polskiego 161 tel. 086 216-98-20, umów na bezpłatne spotkanie z psychologiem, prawnikiem, doradcą. Na pewno uzyskasz jakąkolwiek dobrą radę i możliwość pomocnej rozmowy.
|
|
Na bruk nie ma w ogóle eksmisji, z wyjątkiem jak niżej: art. 16 Wyroków sądowych nakazujących opróżnienie lokalu nie wykonuje się w okresie od 1 listopada do 31 marca roku następnego włącznie, jeżeli osobie eksmitowanej nie wskazano lokalu, do którego ma nastąpić przekwaterowanie. art. 17 1. Przepisów art. 14 i 16 nie stosuje się, gdy powodem opróżnienia lokalu jest stosowanie przemocy w rodzinie lub wykraczanie w sposób rażący lub uporczywy przeciwko porządkowi domowemu, albo niewłaściwe zachowanie czyniące uciążliwym korzystanie z innych lokali w budynku albo gdy zajęcie lokalu nastąpiło bez tytułu prawnego. 2. Nakazując opróżnienie lokalu z powodów, o których mowa w ust. 1, sąd w wyroku wskazuje te powody. czy to cos wskora w mojej sytuacji ?
|
|
Przedstaw sie kolego z imienia i nazwiska i podaj swój adres bo mam wrażenie ze masz ubaw z ludzi którzy ci wspolczuja. Również mam wrażenie ze robisz sobie jaja i doprowadzisz do sytuacji ze naprawde potrzebującym pomoc będzie odmawiana.
|
|
jest okres chroniony czyli tak jak pisałeś od 1 listopada do 31 marca,ale to już zależy od właściciela mieszkania skoro podpisaliście wypowiedzenie i nie opłacacie rachunków może wymienić zamki w drzwiach i wkroczyć nawet z policją , wiesz nikt za darmo trzymać nie będzie rodziny,która nie płaci bo zaraz dojdzie do odłączenia światła,zakręcenie wody ,zadłużenia czynszu itp a to liczy się dla właściciela z kosztami . porozmawiam z właścicielem poproś spisz umowę,że uregulujesz zadłużenie jak podejmiesz prace do końca roku poproś by chociaż na Święta pozwoliłam Wam zostać
|
|
nigdy w zyciu nie przedstawie tu swoich danych.. pozniej pol miasta bedzie szydzic ze mnie. jedna osoba z forum niedawno pisala ze mna na gg i obiecala ze mi pomoze, sprawdzi to .. rozwieje wasze obawy. oburzonamama :)
|
|
nie no spokojnie, nie rozumiem skąd w ogóle taki pomysł o natychmiastowej eksmisji skoro wypowiedzienie najmu zostało podpisane w październiku. Zanim dojdzie do eksmisji do jeszcze długa droga przed sądowa, a potem w rozprawa w sądzie. Niestety nie jest tak prosto pozbyć się zalegającego z opłatami lokatora, szczególnie w sytuacji gdy ten nie ma się dokąd wyprowadzić.
|
|
Coraz fajniej to się wszystko rozwija :) wszyscy w koło kolegę oszukują i mówią mu nieprawdę a na forum chłopakowi muszą prostować informacje, Jak się zamawia rozmowę na koszt odbiorcy ? Ma ktoś wolny starter i jest w stanie porozmawiać z tym Panem i sprawdzić faktyczną wolę pomocy :) ? Bo Napisać że ktoś dzwonił pisał można zawsze, Ja dopiero na święta będę w Łomży więc nie wychylam się, ale jeśli doszłoby do spotkania to chętnie zweryfikuję czy jest to ta sama osoba o której pisałem wcześniej. Nam też mówił że jest zameldowany w Warszawie u babci więc 130/140/150 km może pasować :) Łomża leży na Mazowszu !
|
|
APEL DO WSZYSTKICH ZAINTERESOWANYCH,ABY POMÓC PATRYKOWI,BO TAK MA NA IMIĘ AUTOR TEGO WĄTKU !!! Chyle przed nim głowę i przepraszam za swoje wypowiedzi:( PROSZĘ PAŃSTWA ON NAPRAWDĘ POTRZEBUJE OGROMNEJ POMOCY !!! NIE PYTAJCIE SKĄD WIEM,WCZORAJ GO POZNAŁAM,PRÓBOWAŁAM SPRAWDZIĆ NA ILE MÓWI PRAWDĘ,POSUNĘŁAM SIĘ NAWET DO TEGO,ABY SPRÓBOWAŁ ,,POWIEDZIEĆ,,NIE PRAWDĘ I WIECIE CO USŁYSZAŁAM?--,,DLACZEGO MAM SKŁAMAĆ, NIE CHCĘ TEGO ROBIĆ,,?-a chodziło o CV. To co teraz przeżywa jest tak niewyobrażalne,że nikt z nas nie chciałby ułamka tego znosić. Każda najdrobniejsza pomoc będzie dla Niego ogromnym wsparciem.Przy rozmowie z Nim sądziłam,że całkowitą winę ponosi matka,bo dlaczego nie ma do dzisiaj mieszkania.To moje myślenie było błędne,bo to w jakim stanie jest ta kobieta ,to dziwię się,że jeszcze żyje,jakoś funkcjonuje,ale....najgorsze jest to,że ten chłopak wziął na siebie całą odpowiedzialność na siebie,a dlaczego?--bo jest jedynym dzieckiem tej kobiety i widzi jak każdego dnia zmaga się z chorobą,przy której są dni dobre,lepsze i te tragiczne(co miało miejsce miesiąc temu). JEŚLI KTOKOLWIEK MIAŁBY CHĘĆ POMÓC,PROSZĘ DO MNIE PISAĆ,DZWONIĆ. WIELU Z NAS OTRZYMUJE W PRACY TALONY,SĄ TO DUŻE KWOTY,PODZIELCIE SIĘ Z NIM !!!SĄ DZIELONE NA 20 ZŁ,50 ZŁ. JA REZYGNUJĘ Z PREZENTU OD MOICH CHŁOPAKÓW,A PIENIĄDZE PRZEKAŻĘ JEMU. CO MOGĘ JESZCZE DODAĆ??--TO BARDZO CIEPŁY,WRAŻLIWY I AMBITNY CHŁOPAK.OBY TYLKO NIE ZAŁAMAŁ SIĘ TĄ SYTUACJĄ. PODAJĘ MÓJ NR.TEL.DLA TYCH KTÓRZY CHCĄ POMÓC PATRYKOWI; 512-320-415 SĄ TUTAJ FORUMOWICZE,KTÓRZY MNIE ZNAJĄ,POZNALI I WIEDZĄ,ŻE ZROBIĘ WSZYSTKO,ABY POMÓC TEMU CHŁOPAKOWI.NIE WYOBRAŻAM SOBIE ABY MÓJ SYN KIEDYKOLWIEK ZNALAZŁ SIĘ W TAKIEJ SYTUACJI--DRAMAT !!! DZWOŃCIE PAŃSTWO,ODPOWIEM NA KAŻDE PYTANIE,MOGĘ RÓWNIEŻ WSZYSTKO JEMU PRZEKAZAĆ CO TYLKO ZAOFERUJECIE !! Z GÓRY WSZYSTKIM LUDZIOM O DOBRYCH SERCACH DZIĘKUJĘ W IMIENIU PATRYKA. MAM RÓWNIEŻ JEGO ADRES,MOŻECIE PRZEKAZAĆ SAMI:):):) Wyleczyć można tylko tego, kto chce być zdrowy...
|
|
ośrodek dla bezdomnych. Ale to już za " niski poziom ", caritas. ---------------------------------------------
|
|
OSZUSCI!!!!!!!!!
|
|
oburzona mama jesteś wspaniała, jutro lub w poniedziałek przekażę mu pewną kwotę.
|
|
luKAS1989 ......Dlaczego tak myślisz?
|
|
DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM ZA ZAANGAŻOWANIE,POŚWIĘCONY CZAS,ZA DOBRO... Mija--b.dziękuję:):) Wyleczyć można tylko tego, kto chce być zdrowy...
|
|
ale Was przekręcają :). Założę taką historię z marudą a jakiś czas, kupiem se 2 merce :). Jak nie masz jak żyć, do rodziny, księdza o pomoc albo ośrodek bezdomnych. Gonić oszustów. Jak chcecie pomóc, wspierajcie wyspecjalizowane ośrodki, nic na swoją rękę. ---------------------------------------------
|
|
Jeżeli chcesz pomóc to możesz to zrobić sam i mądrze,wyspecjalizowane ośrodki też nie gwarantują ,że pomoc trafi do potrzebujących.Jak mądrze pomóc zrób zakupy jak nie chcesz dawać kasy,przejrzyj szafę oddaj zbędne ubrania,które Tobie i tak nie są potrzebne ,a dla innej osoby mogą się przydać.Nie wiem czy ten chłopak jest oszustem ale czasami lepiej się dać oszukać niż mieć go na sumieniu.Zdaje się ,że już jakiegoś od wczoraj poszukują w rzece i kto wie z jakiego powodu to zrobił.
|
|
mozlwe ze pisze ostatniego posta, jedze wlasnie do mnie wlasciciel mieszkania, pewnie zabierze klucze.. jezeli tak to oburzonamama ma ze mna kontakt telefoniczny. Jezeli wyjdzie ok, to napisze posta... jak nie bede staral sie w mopsie o nocleg. Dziekuje z gory za to co juz dla mnie zrobiliscie, do konca zycia tego nie zapomne.. Mam nadzieje ze kiedys i ja bede mogl komus pomoc. Pozdrawiam
|
|
sorry Patryk, mam ubrania w dużo większym rozmiarze, jak Ty potrzebujesz nie zauważyłem wcześniejszego posta 168 cm i drobna budowa ciała - to raczej nie to - przykro mi
|
|
drobny nie jestem hehe. przy sobie , lubie chodzic w luzniejszych ubraniach moze jednak cos sie znajdzie ;p
|
|
jak sytuacja?
|
|
raczej 190 wzrostu i kurtka nr 56 /58 to chyba na Ciebie się nie zmieści ?
|
|
czy coś wiadomo jak sytuacja tej rodziny?
|
|
Wiadomo, dzieki pomocy od ludzi z forum udalo sie narazie nie eksmitowac mnie. Wplacono wlascicielowi 600zl by nie eksmitowal nas do 27-28 grudnia, dostalem duzaaa torbe z zakupami... Rozmawialem z oborzonamama i tajemniczym przyjacielem.. Dziekuje za tak wielki gest
|
|
Mam pytanie ta kurtka i buty to w końcu na jaki rozmiar i czy jeszcze potrzebne?
|
|
wszystko co otrzymamy napewno sie przyda nam i nie pojdzie na marne :) kurtka : rozmiar m buty : 42 43
|
|
to super !!! cieszę się ,że jednak są ludzie o dobrym sercu :) przynajmniej spokojnie spędzicie święta . ja przejże szafę myślę,że coś się znajdzie.czy mama też potrzebuje jakiś ubrań,jeżeli tak to napisz rozmiar.
|
|
piątek, osoby w instytucji są szkolone, jak pomagać, komu. Nie róbmy tego na własną rękę. Lepiej przekazać to wyspecjalizowanym instytucjom i one pomogą. Kolega nie ma kasy a siedzi na stancji i robi zadłużenie. Zwolniony dyscyplinarnie, bo nie chciało się robić albo coś w tym stylu. Idź do MOPSU i Ci pomogą. Znam przypadek, typ znęcał się nad matką, zabierał rentę, umarła i co on, zasługuje na pomoc? Siedzi u siostry i je za frajer, a robić to nie. Ja radzę się nie nabierać i nie pomagać na własną rękę, bo w ten sposób możemy tworzyć większą patologię. A ile CV rozniosłeś ? ---------------------------------------------
|
|
dvw mówisz o tym przypadku,przecież oburzonamama była podobno u niego.?To że siedzi na stancji o niczym nie świadczy bo może wcześniej nie miał problemów,pracował to się utrzymywał.Znasz ten konkretny przypadek?Osobiście po różnych programach średnio wierzę w pomoc wyspecjalizowanych ośrodków bo z tym bywa różnie.
|
|
Byłam u Patryka wraz z Panem z forum,który dużo pomógł:) Wyleczyć można tylko tego, kto chce być zdrowy...
|
|
piatek, jak byś był u nich, te normalna rodzinka, ale prawda jest inna. Po twarzy nie bił, po brzuchu itp. A ja wierzę, bo oni wiedzą jak pomagać, nie dają się nabierać. niech poszkodowany idzie do Wiomaru, to robota dla desperatów, ale Ty już nim jesteś. Daj znać jak poszła rozmowa. ---------------------------------------------
|
|
Dvw ale kto koga bił bo piszesz że matka nieżyje i ten chłopak mieszka u siostry,a ktoś na forum pisał ,że matka chora,może pomyliłeś rodziny.Ojciec to podobno artysta
|
|
chodziło mi o inny przypadek, nigdzie nie napisałem, że chodzi mi o ten. Tam na pierwszy rzut oka wszystko też " normalnie " ---------------------------------------------
|
|
To co mącisz moż chłopak naprawdę potrzebuje pomocy,a Ty od razu że patologia.Pisz na temat ,a nie my o chlebie Ty o niebie.Trudno z góry zakładać,że każdy to naciągacz
|
|
to niech idzie do wiomaru, dobroplast. W czym problem ? ---------------------------------------------
|
|
Wiomar Sp z o.o. zatrudni kierowców z kat. C oraz pracowników magazynowych. CV z dopiskiem odp. stanowiska proszę przesyłać na adres: sekretariat@wiomar.pl ---------------------------------------------
|
|
są dwa wątki z tym tematem i z tego co wyczytałam dostał już propozycję pracy dobranoc
|
|
Chciałbym podziekować wszystkim ludziom którzy pomogli mi w tych trudnych sytuacjach.. Wszystkich danych nie znam, ale wymienię te które znam : Pani Irenie (oburzonamama) 512-320-415 Pani Anicie K. 690-496-911 Pani Jolancie Nowak Panu Jackowi z siłowni Pani Dominice (drzewko_szczescia) Dziekuje wam za to że mogę spokojnie spedzic Święta :)
|
|
4lomza to nie jedyny portal na którym prosił o pomoc :):):)
|
|
daj link maruda
|
|
http://www.mylomza.pl/forum/topic.html?id=1358&p=8102#p8102 Tam się nie udało ale tu wyszło wcale nieźle :)
|
|
Na Mylomza prosił też o pomoc.
|
|
maruda wszędzie nosa wetkie hahaha
|
|
Cóż poradzić że maruda jest taki dociekliwy :):)
|
|
niekiedy jest dokuczliwy ale chłop ma łeb na karku haha
|
|
Nie dokuczam tym ktorzy mi nie podpadli :):):)
|
|
Marudo....... gdybyś był dociekliwy i sprawdził dlaczego wyszło tak jak wyszło to wiedziałbyś,że nie do końca masz rację,a to że prosił o pomoc na innych portalach nie ma tu nic do rzeczy.Czy jesteś w stanie udowodnić,że działania Patryka były działaniami z góry mającymi za cel oszukanie kogoś?
|
|
Rozumiem ze musial opuscic mieszkanie, bo jednak nie oplacil? Czy jak?
|
|
Zostało opłacone zadłużenie(nie w całości),ale nikt nie będzie za nich płacił kolejnych miesięcy,czyli styczeń,luty... itd 2014...w każdym bądź razie już nie mieszkają w wynajętym. Wyleczyć można tylko tego, kto chce być zdrowy...
|
|
I gitara, do czego to doszlo, zaraz kazdy kto wynajmuje , chciałby aby za niego oplacano stancje, bo trudną sytuacje mają tak naprawdę wszyscy, studenci nie studenci, samotne rodziny.Wiadomo że w polsce płaca jest jaka jest, i wyszłoby ze i całe te forum jest w potrzebie a oddają ostatni grosz dla ludzi którzy zamiast umieć rozporządzać pieniędzmi to kupują sobie to co nie trzeba !!
|
|
no to was chłopczyk w wała zrobił, a tak zaciekle go broniliście, a pisałem, że zastanawia mnie jego wiecznie roszczeniowa postawa , trzeba było najpierw DOKŁADNIE się rozeznać w sytuacji a nie ulegać emocjom
|
|
Mnie interesuje jedno. Mają ojcowiznę i mieszkali na stancji? W jakim celu? Czy Patryk mówił?
|
|
NO TO NIEZLE ! hehe
|
|
Slyszalem, że za wasze pieniądze będzie kupować samochod za 4tysiące, ktos potwierdzi? :)
|
|
Patryk, podaj nr konta to ci neta, TV satelitę w pakiecie Vip i komórkę opłacą a i na benzynę też coś skapnie
|
|
To ja może swój nr konta podam , a jemu przekaże ? :):):)
|
|
Egzorcysta i Elop zanim się chłopcy rozwiniecie w swoich dewagacjach to poszukajcie ludzi,którzy znają prawdziwą przyczynę problemów Patryka.Prawda o Nim jest bardziej złożona i nie chodzi tylko o wyciągnięcie kasy od ludzi.Matka Patryka jest chora ,o tym pisała oburzonamama,do tego uzależniona i nie jest w stanie zająć się domem i wychowaniem.Chłopak nie ma wsparcia i dobrych wzorców wyniesionych z domu.Żeby naprawdę pomóc Patrykowi nie wystarczą pieniądze ,ani reklamówki z jedzeniem.Tam potrzeba pomocy psychologicznej i dużo cierpliwości .Jest takie powiedzenie ,,Nie oceniaj książki po okładce'' Wy to zrobiliście. Próbujecie ośmieszać ludzi,którzy starali się pomóc,jesteście gorsi niż ten chłopak bo rozumiem,że wy macie tak zwane normalne domy....tatuś ,mamusia i zero problemów......Nie bronię Patryka ale staram się znależć przyczynę Jego postępowania......Znalezienie informacji o Patryku zajęło mi wczoraj dwadzieścia minut , wykonałam dwa telefony i zupełnie inaczej patrzę na sprawę.Nie usprawiedliwiam i nie oceniam.....żona piątka
|
|
to mu jeszcze opłać neta, TV sat z pakietem VIP, komórkę i jeszcze parę groszy na benzynę i marychę by się przydało! a on zamiast roboty będzie całymi dniami w gierki grał : http://4lomza.pl/forum/read.php?f=2&i=640001&t=640001 ... z jednej chałupy go wywalili , to szybciutko dał ogłoszenie, ze szuka następnej hahaha... http://4lomza.pl/forum/read.php?f=2&i=639290&t=639290 .... biedny dzieciaczek - 22latek i
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |