Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Gdańsk - Łomża by PKS |
Witam. Praktycznie w ogóle nie przemieszczam się "pekaesami" lecz ostatnio wynikła sytuacja nie pozostawia mi innego wyboru jak podróż właśnie tym środkiem do Gdańska... Dzwoniłem z pytaniami do dyżurnego (info 24h/dobę) lecz ku mojemu [nie]zdziwieniu telefon nie odpowiadał. Postanowiłem więc skierować moje zapytanie do Was, drodzy forumowicze. po 1: Ile kosztuje bilet do Gdańska? po 2: Komu i za okazaniem jakich dokumentów przysługują zniżki? Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam. pis998
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Gdańsk - Łomża by PKS |
chyba 35 zeta...
|
|
kiedy chesz jechac do gdanska?? jezeli jutro to moglbys jechac z moim kolega ok 12 -13 wyjazd blahcim@tlen.pl
|
|
Bilet do Gdańska kosztuje 45 zl, a ulga przysługuje studentom za okazaniem legitymacji....wiem bo czesto jezdze!
|
|
Tylko i wyłącznie studentom? Uczniom nie? blahcim, dzięki za porpozycję ale nie pasuje mi termin :) pis998
|
|
Uczniom tez, wystarczy , ze pokazesz kierowcy wazna legitymacje i bedziesz mial ulge.
|
|
Ale studentom tylko do 26 roku życia....
|
|
Balbina, nie wiem czy tak jest wszedzie, ale jadac do warszawy na moja legitymacje kierowca krotko mowiac zlal.. moze do gdanska jest inaczej, ale do warszawy placilem tyle ile normalnie dorosli. _________________________ Masz problem z Counter-Strike? Pisz :)
|
|
wiesz co ArChAs jezdze dosc czesto i ile razy jezdzilam to zawsze kierowcy sprzedawali bilety uczniom i studentom ze znizka bez zadnego problemu....wiec nie wiem jak to jest....
|
|
Zgadzam się z Archas'em... Głównie dlatego zadałem pytanie "Komu przysługują zniżki", ponieważ spotkałem się z podobną sytuacją jak ww kolega. pis998
|
|
Znizki dla studentow (do 26 roku zycia) i uczniow w PKS sa ustanawiane przez konkretna firme, a nie odgornie przez panstwo. Jest to tzw. ulga handlowa przyznawana przez PKS na konkretne kursy. Znaczenie wiec ma to jakiej firmy autobusem jedziesz oraz skad i dokad. Wychodzi wiec, ze jadac ta sama trasa na niektorych kursach mozesz miec znizke a na innych nie. Wreszcie nie wszystkie firmy, ktore daja znizki studentom udzielaja je tez uczniom.
|
|
Jeżeli chcesz otrzymać konkretną informację to musisz się udać na dworzec PKS do kasy biletowej tam otrzymasz niezbędne informacje. Przechodzi baba koło dworca PKS i czyta kasa biletowa ,myśli sobie w duchu jęczmienną kase i gryczaną kase już jadłam ale biletowej jeszcze nie podchodzi do kasy i prosi kilogram kasy biletowej. waldek 27 Wtedy nie uważełeś co robisz, teraz rób co uważasz.
|
|
Jeżeli chcesz otrzymać konkretną informację to musisz się udać na dworzec PKS do kasy biletowej tam otrzymasz niezbędne informacje. Przychodzi baba koło dworca PKS i czyta kasa biletowa ,myśli sobie w duchu jęczmienną kase i gryczaną kase już jadłam ale biletowej jeszcze nie podchodzi do kasy i prosi kilogram kasy biletowej. waldek 27 Wtedy nie uważełeś co robisz, teraz rób co uważasz.
|
|
odnośnie tego połaczenia to dziwę się bardzo ,że na tak długą linie i prestizówą Białystok wypuszcza strasznie syfiaste autobusy. Nie wiem czy u nich jest to norma wszechobecny syf czy to jest tylko zwykła złosliwośc bo przecież autobus jedzie przez Łomżę. Hej Białostaoczkaki czy nie stac was na utrzymanie europejskiego standartu i puszczenie autobusu z klimatyzacja , kibelkiem i tv. czy kolejny raz musicie dowodzic swego prostactwa? stanos
|
|
Ani norma, ani złośliwość, Stanos. Autobusy na trasie Białystok - Szczecin (przez Łomżę, a jakże) są naprawdę przyzwoite, niezależnie od tego, czy są to bydgoskie czy białostockie. Odnośnie tych do Gdańska się nie wypowiadam, bo nie jeżdżę.
|
|
Na autobusy do Warszawy zniżka dla uczniów jest tylko w tych z PKS Giżycko (czy Mrągowo). Są 2 takie autobusy dziennie, zawsze zapchane. Łomżyński PKS ma w głębokim poważaniu wszystkich jeżdżących. Często jest tak, że nie mają zniżek nawet dla studentów. Ten do Gdańska na pewno ma zniżkę studencką.
|
|
Peperka... W autobusach Łomża-Warszawa w KAŻDYM masz zniżkę studencką. W autobusach Warszawa-Łomża też ale jak kupujesz bilet u kierowcy. (zniżka w kasie jest tylko na bilety pks warszawa i pks suwałki....) A co do zniżki dla uczniów to nie wiem...
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |