poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Gdańsk - Łomża by PKS

Witam. Praktycznie w ogóle nie przemieszczam się "pekaesami" lecz ostatnio wynikła sytuacja nie pozostawia mi innego wyboru jak podróż właśnie tym środkiem do Gdańska... Dzwoniłem z pytaniami do dyżurnego (info 24h/dobę) lecz ku mojemu [nie]zdziwieniu telefon nie odpowiadał. Postanowiłem więc skierować moje zapytanie do Was, drodzy forumowicze.

po 1: Ile kosztuje bilet do Gdańska?

po 2: Komu i za okazaniem jakich dokumentów przysługują zniżki?

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.

pis998

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Gdańsk - Łomża by PKS

chyba 35 zeta...

kiedy chesz jechac do gdanska?? jezeli jutro to moglbys jechac z moim kolega ok 12 -13 wyjazd blahcim@tlen.pl

Bilet do Gdańska kosztuje 45 zl, a ulga przysługuje studentom za okazaniem legitymacji....wiem bo czesto jezdze!

Tylko i wyłącznie studentom? Uczniom nie? blahcim, dzięki za porpozycję ale nie pasuje mi termin :)

pis998

Uczniom tez, wystarczy , ze pokazesz kierowcy wazna legitymacje i bedziesz mial ulge.

Ale studentom tylko do 26 roku życia....

Balbina, nie wiem czy tak jest wszedzie, ale jadac do warszawy na moja legitymacje kierowca krotko mowiac zlal.. moze do gdanska jest inaczej, ale do warszawy placilem tyle ile normalnie dorosli.

wiesz co ArChAs jezdze dosc czesto i ile razy jezdzilam to zawsze kierowcy sprzedawali bilety uczniom i studentom ze znizka bez zadnego problemu....wiec nie wiem jak to jest....

Zgadzam się z Archas'em... Głównie dlatego zadałem pytanie "Komu przysługują zniżki", ponieważ spotkałem się z podobną sytuacją jak ww kolega.

pis998

Znizki dla studentow (do 26 roku zycia) i uczniow w PKS sa ustanawiane przez konkretna firme, a nie odgornie przez panstwo. Jest to tzw. ulga handlowa przyznawana przez PKS na konkretne kursy.
Znaczenie wiec ma to jakiej firmy autobusem jedziesz oraz skad i dokad.
Wychodzi wiec, ze jadac ta sama trasa na niektorych kursach mozesz miec znizke a na innych nie. Wreszcie nie wszystkie firmy, ktore daja znizki studentom udzielaja je tez uczniom.

Jeżeli chcesz otrzymać konkretną informację to musisz się udać na

dworzec PKS do kasy biletowej tam otrzymasz niezbędne informacje.

Przechodzi baba koło dworca PKS i czyta kasa biletowa ,myśli sobie w duchu

jęczmienną kase i gryczaną kase już jadłam ale biletowej jeszcze nie

podchodzi do kasy i prosi kilogram kasy biletowej.

waldek 27

Wtedy nie uważełeś co robisz, teraz rób co uważasz.

Jeżeli chcesz otrzymać konkretną informację to musisz się udać na

dworzec PKS do kasy biletowej tam otrzymasz niezbędne informacje.

Przychodzi baba koło dworca PKS i czyta kasa biletowa ,myśli sobie w duchu

jęczmienną kase i gryczaną kase już jadłam ale biletowej jeszcze nie

podchodzi do kasy i prosi kilogram kasy biletowej.

waldek 27

Wtedy nie uważełeś co robisz, teraz rób co uważasz.

odnośnie tego połaczenia to dziwę się bardzo ,że na tak długą linie i prestizówą Białystok wypuszcza strasznie syfiaste autobusy. Nie wiem czy u nich jest to norma wszechobecny syf czy to jest tylko zwykła złosliwośc bo przecież autobus jedzie przez Łomżę.

Hej Białostaoczkaki czy nie stac was na utrzymanie europejskiego standartu i puszczenie autobusu z klimatyzacja , kibelkiem i tv. czy kolejny raz musicie dowodzic swego prostactwa?

stanos

Ani norma, ani złośliwość, Stanos. Autobusy na trasie Białystok - Szczecin (przez Łomżę, a jakże) są naprawdę przyzwoite, niezależnie od tego, czy są to bydgoskie czy białostockie. Odnośnie tych do Gdańska się nie wypowiadam, bo nie jeżdżę.

Na autobusy do Warszawy zniżka dla uczniów jest tylko w tych z PKS Giżycko (czy Mrągowo). Są 2 takie autobusy dziennie, zawsze zapchane. Łomżyński PKS ma w głębokim poważaniu wszystkich jeżdżących. Często jest tak, że nie mają zniżek nawet dla studentów. Ten do Gdańska na pewno ma zniżkę studencką.

Peperka...
W autobusach Łomża-Warszawa w KAŻDYM masz zniżkę studencką.
W autobusach Warszawa-Łomża też ale jak kupujesz bilet u kierowcy. (zniżka w kasie jest tylko na bilety pks warszawa i pks suwałki....)

A co do zniżki dla uczniów to nie wiem...

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org