Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Doradźcie co mogę zrobić? |
Co mogę zrobić jeżeli osoba z mojej rodziny przesyła mi co jakiś czas obraźliwe esemesy, czy mogę z tym pójść na policję?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Doradźcie co mogę zrobić? |
Oczywiście że tak.
|
|
jak najbardziej,
|
|
Jasne ,że tak.Wszelkie nękania , czy to smsami , czy głuchmi telefonami , emailami możesz zgłosić na policję i przejdź się z tym problemem do prokuratury.Oni juz będą wiedzieli co z tym fantem zrobić.
|
|
głuchymi *
|
|
Dziękuje za podpowiedz przy następnym esemesie będę wiedziała co zrobić.
|
|
zrodziny obrzydliwesmsy ; zglos na policje niemecz sie dziewczyno
|
|
Art. 190a. Uporczywe nękanie - stalking § 1. Kto przez uporczywe nękanie innej osoby lub osoby jej najbliższej wzbudza u niej uzasadnione okolicznościami poczucie zagrożenia lub istotnie narusza jej prywatność, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3 . Ściganie przestępstwa określonego w § 1 lub 2 następuje na wniosek pokrzywdzonego
|
|
Niezła z ciebie musi być zołza :) Skoro własna rodzina daje ci w piz..ę :):)
|
|
I tu maruda pierwszy raz się z tobą zgodzę! ;) Musi być dobra małpa skoro tak jest, nikt bez zdania racji tak nie robi...! U mnie w rodzince też taka była i trzeba było jej parę słow napisać bo telef nie odbierała - ale różnica z tym że nie poszła na gliny tylko przyjęła prawdę z pokorą przynajmniej.. I teraz spie*dala z daleka jak mnie widzi :D
|
|
To niech spie*dala przed tobą nie interesuje mnie kto przed tobą spier*dala taka idealna jesteś, nie oceniaj innych jak nie znasz sprawy.
|
|
Do sporów rodzinnych włączać policję....?! Nie lepiej rozwieść się....? rudy błazen z druhem
|
|
Bo to Polska Prawa i Sprawiedliwa:):):) Sądy, policja, prokurator adwokaci :):) Wiele zawodów głodem by przymierało w polsce, gdyby ludzie rozstawali sie jak ludzie a nie jak bydlaki:):)
|
|
To jest takie trochę jednostronne i niesprawiedliwe. Iść na policję, pokazać smsy i udawać niewiniątko... Zawsze jesty jeszcze ta druga strona medalu czyli to co ty zrobiłaś że ta osoba tak się na ciebie wścieka..W moim przypadku ta "małpa" o której ja wspomniałam narobiła plotek na mnie, pomówień itp Przebeczałam przez nią wiele nocy,omal nie doprowadziła swoim zachowaniem do jakiejś tragedii...
|
|
Wisienka123 skoro to jest "jednostronne i niesprawiedliwe" to ja napiszę tak:"w plotkach zawsze jest trochę prawdy". To jest druga strona medalu Twojej sytuacji w takim razie.... Nie oceniaj sytuacji bo sama możesz zostać źle oceniona.
|
|
No i było trochę prawdy - zgadzały się moje dane i miejsce zamieszkania.nic poza tym. a historię wyssaną z palca można dopisać każdemu
|
|
|
Wina nie leży nawsze po obu stronach mam w kręgu rodzinnym taką osobę dokładnie kuzynkę co wszedzie się wpierd.... wszystko wie najlepiej, wszystkim zazrości i właśnie wymyśla historie, żeby innych skłócić.Ja już zakończyłam z to osobą w ślad po mnie poszło jeszcze pare osób. Ludzie są różni i oszołomów nie brakuje. Jeśli nie daję ci żyć i jeśli opierd** nie pomógł to idz na policje i to zgłoś może się przestaszy troche. Nie znasz mnie tak naprawdę,ale nie martw się. Wszystkiego dowiesz się od ludzi którzy nawet ze mną nie rozmawiali.
|
|
Takie nękanie smsami to stalking powinnaś udać się na policje z telefonem.
|
|
konfident donosi na rodzine niech ojciec wypisze Cie z rodziny
|
|
alwaro mój ojciec już nie żyje ja nie mam 18 lat mój syn w tym roku skończył 18, po prostu chciałam się dowiedzieć co w pewnych sytuacjach robić może nie jestem bez winy ale jestem dorosła i na pewno siostra nie będzie mnie obrażać. Jestem w pełni świadoma i sama odpowiadam za swoje postępowanie i ponoszę konsekwencje.
|
|
Co się tak uczepiliście dziewczyny? Skoro jest to dla niej uciążliwe to niech zgłosi. Może siostra dostanie ostrzeżenie i się ogarnie i zajmie swoim życiem. ___________________________________________________________ Nie ma miłości, są ciężarówki ;)
|
|
"Jak niewiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniadze ..." albo o kompleksy ... Sa osoby w rodzinie, pracy itd., ktore czuja sie gorsze od Anny Kowalskiej i chociazby dlatego ja nekaja, zeby sobie ulzyc ( przez dokuczanie, obrazanie, krytykowanie itd. chca doprowadzic do rozpaczy, zeby przykryc w ten sposob slabe punkty, po ktorych dana osoba je bije). Na rodzine lepiej nie chodzic na policje ( postrasz ja jedynie), ale pytanie, co robic, kiedy taka sytuacja wystepuje w zakladzie pracy i nie znamy danych tej osoby ? Profi Credit : tel. 506 930 248 ; https://lp.proficredit.pl/?prt=MTAxMjYz
|
|
No oczywiście że możesz zgłosić ten fakt na policję, ale lepiej będzie porozmawiać najpierw na ten temat. Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą. Pozdrawiam
|
|
Myśle że policja nic tu nie pomoże . Najpierw zmień nr telefonu , później postaraj sie porozmawiać . A na koniec jeśli nie bedzie efektów to ignoruj te zachowania i najlepiej jak mogłabyś usmiechaj się radośnie to wykończy prześladowców.
|
|
I jeszcze jedno nie oceniam ludzi bo nie wolno tego robić . Każdy ma prawo układać swoje życie po swojemu , a ono i tak na koniec wystawi każdemu z nas swój rachunek
|
|
Tak ! Kazdy pracuje na "swoje konto" i bedzie z niego rozliczony. Upokorzysz kogos - za 2 dni ktos ciebie upokorzy 7 razy mocniej, ze bedziesz tydzien struty chodzil. Profi Credit : tel. 506 930 248 ; https://lp.proficredit.pl/?prt=MTAxMjYz
|
|
Zmienic nr i już, pójdziesz na policję to ci do konca życia nie wybaczą, nie lepiej porozmawiać i wyjasnić sobie? Prędzej czy później i tak się pogodzicie
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |