poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Dlaczego mobbing nadal jest bez kary

tak jak w temacie.... czy znacie jakiś przypadek kiedy mobbingujący został ukarany adekwatnie do czynu? zazwyczaj tylko kończy się upomnieniem, czy naganą, ... dokąd oni będą czuli się bezkarni problem będzie rósł....... ponizają ludzi bez żadnych wyrzutów sumienia....

Moniczka

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Dlaczego mobbing nadal jest bez kary

ja nie znam

Tak na prawdę to mobing jest b. trudno udowodnić. Jeżeli są 100% dowody mobingowany sam składa wniosek do właściwego sądu. Inspekcja pracy na wniosek mobingowanego może przeprowadzić kontrolę i o ile się potwierdzi ukarać pracodawcę mandatem (grzywną). Nie ma natomiast obowiązku kierowania sprawy do sądu.
Masz całą odpowiedź na zadane pytanie.

droga forumowiczko czasami mobbing nie jest mobbingiemm tylko naturalną reakcją pracodawcy na twoje opi er d a l anie w pracy czy tez na twój przerost ambicji nad treścią czyli mówiąc ludowym językiem wyżej dupę ma niż sra.

lelumel

powyższa wypowiedź mówi sama za siebie :-)
" czasami mobbing nie jest mobbingiem......" niezłe

ten który sie opierd..... w pracy nie zawraca sobie głowy mobbingiem, traktuje to jako normalna reakcję szefa na brak efektów pracy - to nie jest mobbing

gdy ktos pracuje sumiennie i efektywnie to wtedy jest mobbing... ale nie pora teraz na definicje mobbingu,

szanowny przedmówcą wpisz sobie w google mobbing, nie ma tam słowa o opierd... się pracownika w pracy

Moniczka

niestety niby karany ale raczej nie udowodnisz

opier..jący się w pracy , każdy opie...dol od szefa uwarza za mobbing:):)

może lepiej zapoznaj się z definija mobbingu .

Jak to Polacy:)

Poznali nowe słowo i cieszą się nim jak murzyn blaszką :):)

Marudo, pewnych rzeczy nie zrozumiesz do konca życia....

Moniczka

Nie wystarczy myśleć że się sumiennie i efektywnie pracuje :)

zapoznaj się z definicją mobbingu:):)

znam definicje ,

sumiennie i efektywnie to tylko podałam dla przykładu... bo przedmówca wspomniał o opierd.. sie w pracy.

Moniczka

Proste jak drut.

Jak mi w pracy źle to z niej odchodzę :)

niunia sprawę przerostu ambicji nad treścią jak widzę skutecznie pomijasz i tu chyba jest problem a nie w wyimaginowanym i modnym mobbingu.

lelumel

tak, dosadnie powiedziane.

najlepiej to mieć wyje8ane jak się pajac wyżej sapie, albo dać do zrozumienia, że Łomża jest mała po za pracą i prędzej czy później trafi but na dupsko :)

Tzw. mobbing, to chyba jest nic w porownaniu do krzywd, jakie jeden pracownik wyrzadza drugiemu w miejscu pracy ...

Mam na mysli - obsmiewanie, ponizanie, krytykowanie, obmawianie (psupsanie na ciebie nawet na twoich oczach) wyzwiska itp. ...

W takiej atmosferze nie daje sie pracowac, a niejeden z tego powodu nie moze normalie funkcjonowac - tzn. byc wydajnym pracownikiem np.

Czesto slysze, jak ktos mowi "i znow jutro do tej pracy - jak pomysle,ze mam tam isc, spotkac tych ludzi, to mi sie niedobrze robi).

I co z tym zrobic - jakby nie bylo, sa to sprawy karalne.

Moze jakis policjant / prawnik wypowie sie w temacie ...

Profi Credit : tel. 506 930 248 ; https://lp.proficredit.pl/?prt=MTAxMjYz

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org