Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Dlaczego mobbing nadal jest bez kary |
tak jak w temacie.... czy znacie jakiś przypadek kiedy mobbingujący został ukarany adekwatnie do czynu? zazwyczaj tylko kończy się upomnieniem, czy naganą, ... dokąd oni będą czuli się bezkarni problem będzie rósł....... ponizają ludzi bez żadnych wyrzutów sumienia.... Moniczka
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Dlaczego mobbing nadal jest bez kary |
ja nie znam
|
|
Tak na prawdę to mobing jest b. trudno udowodnić. Jeżeli są 100% dowody mobingowany sam składa wniosek do właściwego sądu. Inspekcja pracy na wniosek mobingowanego może przeprowadzić kontrolę i o ile się potwierdzi ukarać pracodawcę mandatem (grzywną). Nie ma natomiast obowiązku kierowania sprawy do sądu. Masz całą odpowiedź na zadane pytanie.
|
|
droga forumowiczko czasami mobbing nie jest mobbingiemm tylko naturalną reakcją pracodawcy na twoje opi er d a l anie w pracy czy tez na twój przerost ambicji nad treścią czyli mówiąc ludowym językiem wyżej dupę ma niż sra. lelumel
|
|
powyższa wypowiedź mówi sama za siebie :-) " czasami mobbing nie jest mobbingiem......" niezłe ten który sie opierd..... w pracy nie zawraca sobie głowy mobbingiem, traktuje to jako normalna reakcję szefa na brak efektów pracy - to nie jest mobbing gdy ktos pracuje sumiennie i efektywnie to wtedy jest mobbing... ale nie pora teraz na definicje mobbingu, szanowny przedmówcą wpisz sobie w google mobbing, nie ma tam słowa o opierd... się pracownika w pracy Moniczka
|
|
niestety niby karany ale raczej nie udowodnisz
|
|
opier..jący się w pracy , każdy opie...dol od szefa uwarza za mobbing:):) może lepiej zapoznaj się z definija mobbingu . Jak to Polacy:) Poznali nowe słowo i cieszą się nim jak murzyn blaszką :):)
|
|
Marudo, pewnych rzeczy nie zrozumiesz do konca życia.... Moniczka
|
|
Nie wystarczy myśleć że się sumiennie i efektywnie pracuje :) zapoznaj się z definicją mobbingu:):)
|
|
znam definicje , sumiennie i efektywnie to tylko podałam dla przykładu... bo przedmówca wspomniał o opierd.. sie w pracy. Moniczka
|
|
Proste jak drut. Jak mi w pracy źle to z niej odchodzę :)
|
|
niunia sprawę przerostu ambicji nad treścią jak widzę skutecznie pomijasz i tu chyba jest problem a nie w wyimaginowanym i modnym mobbingu. lelumel
|
|
tak, dosadnie powiedziane.
|
|
najlepiej to mieć wyje8ane jak się pajac wyżej sapie, albo dać do zrozumienia, że Łomża jest mała po za pracą i prędzej czy później trafi but na dupsko :)
|
|
Tzw. mobbing, to chyba jest nic w porownaniu do krzywd, jakie jeden pracownik wyrzadza drugiemu w miejscu pracy ... Mam na mysli - obsmiewanie, ponizanie, krytykowanie, obmawianie (psupsanie na ciebie nawet na twoich oczach) wyzwiska itp. ... W takiej atmosferze nie daje sie pracowac, a niejeden z tego powodu nie moze normalie funkcjonowac - tzn. byc wydajnym pracownikiem np. Czesto slysze, jak ktos mowi "i znow jutro do tej pracy - jak pomysle,ze mam tam isc, spotkac tych ludzi, to mi sie niedobrze robi). I co z tym zrobic - jakby nie bylo, sa to sprawy karalne. Moze jakis policjant / prawnik wypowie sie w temacie ... Profi Credit : tel. 506 930 248 ; https://lp.proficredit.pl/?prt=MTAxMjYz
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |