Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Restauracja |
Interesuje mnie gdzie w łomzy można zjeść prawdziwy posiłek przygotowany od podstaw czyli żadnych mrożonek i staroci. Do tej pory nie zdarzyło mi się zjeść nic świeżego. Odwiedziłem nawet podwieszane ogrody w Nowogrodzie, nic z tego. Jedzenie pływało w litrze oleju na talerzu, sos kurkowy do placków ziemniaczanych walił żygami, kopytka smażone ze skwarkami podane bez skwarek, porcje dla żółwia oczywiscie. No więc gdzie ja mam zjeść pytam się? Dzeyson
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Restauracja |
Nie ściemniaj tylko od razu się reklamuj :)
|
|
w swoim domu
|
|
w Presto robili świetne makarony, szkoda że zamknęli...
|
|
Bar Alicja ul.Piłsudskiego
|
|
Ja rozumiem że lubisz dobrze i dużo zjeść:):) Ale żeby od razu Wiszące Ogrody bez powodu atakować ? Mało to w Łomży garkuchni różnych jest i KEBAB-owni??
|
|
Super jedzenie , zawsze miło i smacznie -Retro
|
|
Restauracja na farnej! Co do restauracji presto to lepiej się nie wypowiadać, moja koleżanka tam pracowała i powiedziała mi co się tam wyprawiało. Makarony gotowane rano a później odgrzewane... więcej nie będę mówił bo to nie o tym temat.
|
|
W Sytej Pannie dają nielicho pojeśc :)
|
|
Giełczyńska przy parkingu
|
|
W Wiszących Ogrodach byłam raz i więcej nie pojadę. 15 sierpnia byłam tam z rodziną, która przyjechała do mnie w odwiedziny. Siostra oglądając program w tv zapragnęła sprawdzić co zmieniły Kuchenne Rewolucje. Zamówiliśmy : rosół z makaronem, oczywiście makaron był z Lidla, nazywa się chyba zacierki, kartacze, które przy kartaczach nawet nie leżały - z kopytkowego ciasta, w środku przegląd tygodnia, babkę ziemniaczaną i golonkę, z całą stanowczością powiem goloneczkę, bo jakaś okrojona, malutka, a przede wszystkim średnio zjadliwa. Ceny podwyższone, chyba ze względu na święto. W karcie 26zł., przekreślone i napisane odręcznie 28,00 zł. dotyczy golonki. Przy innych daniach w ten sam sposób zmieniona była cena. TO BYŁ MÓJ PIERWSZY I OSTATNI POBYT W WISZĄCYCH OGRODACH. Ja, na pewno nikomu nie polecę. A swoją drogą to z przyjemnością się dowiem, gdzie można coś smacznego i świeżego zjeść Smacznego
|
|
dobra to moge popróbować restauracja na farnej, Bar Alicja, Retro. Co do podwieszanych ogrodów to polecam jechać sprobować i wydac opinie. Dzeyson
|
|
żadne farne bo jadłem zupe niby z grzybów itp. żeby innych nie obrażać tylko samemu znaleźć czas i coś upichcić sport to zdrowie
|
|
Polecam Sytą Pannę i Retro. Bar Alicja to taki bar mleczny: bez fajerwerków, ale za to tanio:) smakuje mi jeszcze pizza w pizza chacie, ale reszta u nich też średnio ostatnio. ---------------------- Wszyscy są w stanie sprawić, żeby w pomieszczeniu stało się jaśniej - jedni jak wchodzą inni jak wychodzą.
|
|
w grecu jeszcze nie udało mi się zawieść na jakości i smaku
|
|
Alicja - najtaniej i dosyć smacznie, ale jak ktoś wyżej wspomniał, klimat taki ala bar mleczny, Syta Panna- najsmaczniej i ceny niewygórowane ( danie dnia - w mojej opinii najlepsza opcja w Łomży na obiad jedząc oczywiście "na mieście" ), Na Farnej - jadłem raz i raczej nie wrócę, było całkiem całkiem ale cena nieadekwatna do podanego posiłku, ładny lokal, Restauracja/Bar Smak Podlaski - ogólnie ok, ale danie dnia wychodzi drożej niż w Sytej, a na pewno smaczniej nie jest, Jak już Alicję wymieniono to napiszę również o tych lokalach: Bar Smakosz - podobnie jak w Alicji, ale drożej, Bar Matysiaki - cenowo i smakowo podobnie jak w Smakoszu, nie polecam tam napoju z dzbanka, bo kompotem to nazwać na pewno nie można, PKS: dużo, dosyć tanio, stary dobry klimat :],
|
|
można też zjeść w Bistro
|
|
Właśnie, w Greku kiedyś byłem jak tylko otworzyli i cudów nie było maluskie porcje teraz podobno jest calkiem fajnie słyszałem. Zajadałem się za to kebabem obok, miłe zaskoczenie porcja nie do ogarnięcia i całkiem smaczne Dzeyson
|
|
Zakłada temat restauracja a póżniej zachwala kebab.. jak to mówią człowiek nie świnia zje wszystko..
|
|
Retro - świetne jedzenie, przepyszne ruskie Grek - smacznie Restauracja Wiosenna (nowy chińczyk) - dobre, ale porcje nie dla super głodomora
|
|
Wiosenna, bez szału, a porcja ująłbym tak : dosyć skromna...
|
|
Właśnie, gdzie w dobrej cenie serwują porcje dla wspomnianego wcześniej "głodomora"? :) Stety-niestety potrafię zjeść sporo, a często bywa tak, że porcji standardowej nawet nie odczuję, pomimo braku nadwagi, tasiemca czy nadmiernej ilości tkanki tłuszczowej :) No pain, no gain.
|
|
polecam PKS tam niby wystrój taki sobie ale jedzenie ciągle super :) a i tego samego właściciela jest concordia-bar na poznańskiej obok mrówki. też super jedzenie i fajny wystrój
|
|
W PKS faktycznie smacznie,lecz nie wystawnie:) Ale jeśli chcesz naprawdę pysznie pojeść to polecam Kiermusy-Karczma Rzym...pyszota!!!
|
|
ja bardzo lubię Retro, bardzo przyjemny klimat :) never give up!
|
|
dzieki wszystkim za opinie Dzeyson
|
|
aaa i jeszcze pod topolami w konopkach świetnie karmią i w chojnach na cpn-ie w karczmie jest fajne jedzenie.
|
|
Moim zdaniem Retro ma dość wysokie ceny. Jedzenie jest dobre, ale nie są to duże porcję. Osobiście uwielbiam karkówke w sosie czosnkowym z Labiryntu :)
|
|
W szpitalu w Łomży pychotka :)
|
|
jeszcze restauracja przy lasku jednaczewskim, jakość super, w przeciwieństwie do retro jeszcze się nie zawiodłam
|
|
Lokale się zmieniają i jeśli chcemy zjeść coś naprawdę świeżego i dobrego, nie możemy pójść gdziekolwiek. Wybieram się z teściową i jej mężem do Krakowa i na pewno odwiedzimy Fiorentinę https://fiorentina.com.pl/ . To lokal ze wspaniałą kuchnią włoską i niezapomnianym klimatem. Polecił nam go znajomy biznesmen.
|
|
Kuchnia włoska najłatwiejszą jest ze wszystkich kuchni świata
|
|
Widziałam nie tak dawno, że całkiem dobrze prezentuje się Restauracja na wodzie Warszawa https://rivercafe.pl/ . Co do jedzenia tutaj to jest ono naprawdę bardzo smaczne i przede wszystkim obsługa bardzo dba o swoich gości
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |