Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Hospicjum |
Witam, mam pytanko. Dysponuję pewną, niewielką kwotą, którą chciałabym przeznaczyć na jakiś szczytny cel. Zastanawiam się, gdzie skierować te pieniążki. Do głowy przyszło mi jedynie Hospicjum. Proszę o informację osób, które wiedzą coś na temat funkcjonowania naszego Hospicjum, czy te pieniążki będą tam wykorzystane właściwie, czy przydadzą się. W jaki sposób dostarczyć te pieniążki, czy przelewem na konto, które znajduje się na stronie internetowej, czy zanieść osobiście? A może jest w Łomży jeszcze jakaś inna organizacja, która potrzebuje pomocy? Mnie nic innego nie przychodzi do głowy. Proszę o podpowiedzi
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Hospicjum |
te pieniążki możesz skierować do mojej kieszonki.
|
|
Poszukaj na necie konkretnej osoby (dziecka ) które wymaga specjalistycznego leczenia a jest takich rodzin napewno sporo.Daj dziecku radość bo to przyszłość jest w nich.Ja bym tak zrobił że przekazał pieniądze na konkretną osobę, nic nie ma piękniejszego jak uśmiech na twarzy:):):):)
|
|
Mozesz wyslac, lub zawiezc osobiscie temu chlopczykowi: http://www.facebook.com/DawidekSpalek?fref=ts, od dnia, w ktorym po raz pierwszy znalazlam jego profilek na Facebooku zakochalam sie w tym chlopczyku... wczesniak... potrzebuje kosztownego leczenia... niedawno byla zbiorka dla Niego na przenosne urzadzenie do oddychania po to, aby mogl wychodzic z rodzicami na spacerek:) obecnie rureczke pomagajaca w oddychaniu ma tylko na noc... zajrzyj koniecznie na profil Dawidka! Cudowny jest!!!
|
|
Ja jakiś czas temu przekazałam coś do Domu Pomocy Społecznej w Łomży na ul.Polowej.Trafiają tam ciężko chore dziewczynki od lat3 które najczęściej pozostają w ośrodku do starości często zapomniane przez rodzinę.Zachęcam Cię do wejścia na stronę tego Domu Pomocy i obejrzenia filmu pt.,,Nasz Dom.Jeśli zdecydujesz się przekazać pieniądze osobie prywatnej np.darowizna, upewnij się że Twoje pieniądze faktycznie będą przeznaczone na ochronę zdrowia dziecka chorego a nie tak jak np. w przypadku rodziny z Podgórza gdzie pieniądze przekazane przez ludzi idą na wygody rodziców typu:gosposia w domu,samochód za ok.40tys i inne.
|
|
Masz dobre intencje i dobre serce , tyle , ze obecnie takie przymioty są nierzadko wykorzystywane . Myślę , że każda z powyższych propozycji jest dobra . A może przemyśl i sam wybierz , nie wiem - zaglądając do jednej czy też kilku takich placówek , zapytaj , jakie są najpilniejsze potrzeby w granicach oferowanej przez Ciebie kwoty i po prostu kup takie rzeczy . Dostarcz je sam , wtedy będziesz miał pewność , że Twoje pieniążki pójdą na własciwy cel. Chyba tak bym zrobiła ale możliwości są rózne ( parę lat temu wspomogliśmy rodzinnie kolezankę , którą dosięgnał rak.....a po jej śmierci jeszcze jej najmłodszą córeczkę , bo bieda do ich domu zajrzała a dziecko szło do szkoły... - to była taka szersza , sportowo-środowiskowa pomoc w zasadzie z różnych stron Polski wśród znajomych ; tyle mogliśmy zrobić - dać , ile kto może : na leki , na lepszą żywność , czy wreszcie kupując wyposażenie dziecku do szkoły...) .
|
|
Przepraszam, nie " sam" a sama ma być ! Trochę za szybko przeczytałam.
|
|
owocowa mamba jak masz zbędne pieniążki to kup mi tira warki albo lecha,będe wdzięczny,aloahhhh,chcesz nr konta czy namiar do mnie:) aa
|
|
pandemonium zastanow sie co piszesz!!! Boze... glupich ludzi tu nie brakuje!
|
|
Podoba mi się pomysł pomocy konkretnej osobie, dziecku, np. pieniążki potrzebne na operację itp. Ale gdzie szukać takich dzieci? Kiedy rozliczamy się z pitów mnóstwo jest proźb o pomoc, ale teraz szperałam w internecie i kiepsko z tym. Gdzie się ukrywają te chore dzieci? Fajnie by było pomóc komuś z łomży lub okolicy. Jakbyście mieli jakiś link, to poproszę
|
|
|
Wpisz w necie "się pomaga" to organizacja zbierająca na leczenie dzieci. Tam możesz bezpośrednio wpłacić na konkretne dziecko na operację lub turnus rehabilitacyjny lub sprzęt potrzebny dla dziecka.
|
|
http://dzieciom.pl/podopieczni/18324 tu masz linka. Dziewczynka z Łomży. Córka mojej koleżanki. Na pewno pomoc im się przyda. Pozdrawiam :) ___________________________________________________________ Nie ma miłości, są ciężarówki ;)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |