czwartek, 28 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Hospicjum

Witam, mam pytanko. Dysponuję pewną, niewielką kwotą, którą chciałabym przeznaczyć na jakiś szczytny cel. Zastanawiam się, gdzie skierować te pieniążki. Do głowy przyszło mi jedynie Hospicjum. Proszę o informację osób, które wiedzą coś na temat funkcjonowania naszego Hospicjum, czy te pieniążki będą tam wykorzystane właściwie, czy przydadzą się. W jaki sposób dostarczyć te pieniążki, czy przelewem na konto, które znajduje się na stronie internetowej, czy zanieść osobiście? A może jest w Łomży jeszcze jakaś inna organizacja, która potrzebuje pomocy? Mnie nic innego nie przychodzi do głowy. Proszę o podpowiedzi

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Hospicjum

te pieniążki możesz skierować do mojej kieszonki.

Poszukaj na necie konkretnej osoby (dziecka ) które wymaga specjalistycznego leczenia a jest takich rodzin napewno sporo.Daj dziecku radość bo to przyszłość jest w nich.Ja bym tak zrobił że przekazał pieniądze na konkretną osobę, nic nie ma piękniejszego jak uśmiech na twarzy:):):):)

Mozesz wyslac, lub zawiezc osobiscie temu chlopczykowi: http://www.facebook.com/DawidekSpalek?fref=ts, od dnia, w ktorym po raz pierwszy znalazlam jego profilek na Facebooku zakochalam sie w tym chlopczyku... wczesniak... potrzebuje kosztownego leczenia... niedawno byla zbiorka dla Niego na przenosne urzadzenie do oddychania po to, aby mogl wychodzic z rodzicami na spacerek:) obecnie rureczke pomagajaca w oddychaniu ma tylko na noc... zajrzyj koniecznie na profil Dawidka! Cudowny jest!!!

Ja jakiś czas temu przekazałam coś do Domu Pomocy Społecznej w Łomży na ul.Polowej.Trafiają tam ciężko chore dziewczynki od lat3 które najczęściej pozostają w ośrodku do starości często zapomniane przez rodzinę.Zachęcam Cię do wejścia na stronę tego Domu Pomocy i obejrzenia filmu pt.,,Nasz Dom.Jeśli zdecydujesz się przekazać pieniądze osobie prywatnej np.darowizna, upewnij się że Twoje pieniądze faktycznie będą przeznaczone na ochronę zdrowia dziecka chorego a nie tak jak np. w przypadku rodziny z Podgórza gdzie pieniądze przekazane przez ludzi idą na wygody rodziców typu:gosposia w domu,samochód za ok.40tys i inne.

Masz dobre intencje i dobre serce , tyle , ze obecnie takie przymioty są nierzadko wykorzystywane . Myślę , że każda z powyższych propozycji jest dobra . A może przemyśl i sam wybierz , nie wiem - zaglądając do jednej czy też kilku takich placówek , zapytaj , jakie są najpilniejsze potrzeby w granicach oferowanej przez Ciebie kwoty i po prostu kup takie rzeczy . Dostarcz je sam , wtedy będziesz miał pewność , że Twoje pieniążki pójdą na własciwy cel.
Chyba tak bym zrobiła ale możliwości są rózne ( parę lat temu wspomogliśmy rodzinnie kolezankę , którą dosięgnał rak.....a po jej śmierci jeszcze jej najmłodszą córeczkę , bo bieda do ich domu zajrzała a dziecko szło do szkoły... - to była taka szersza , sportowo-środowiskowa pomoc w zasadzie z różnych stron Polski wśród znajomych ; tyle mogliśmy zrobić - dać , ile kto może : na leki , na lepszą żywność , czy wreszcie kupując wyposażenie dziecku do szkoły...) .

Przepraszam, nie " sam" a sama ma być ! Trochę za szybko przeczytałam.

owocowa mamba jak masz zbędne pieniążki to kup mi tira warki albo lecha,będe wdzięczny,aloahhhh,chcesz nr konta czy namiar do mnie:)

aa

pandemonium zastanow sie co piszesz!!! Boze... glupich ludzi tu nie brakuje!

Podoba mi się pomysł pomocy konkretnej osobie, dziecku, np. pieniążki potrzebne na operację itp. Ale gdzie szukać takich dzieci? Kiedy rozliczamy się z pitów mnóstwo jest proźb o pomoc, ale teraz szperałam w internecie i kiepsko z tym. Gdzie się ukrywają te chore dzieci? Fajnie by było pomóc komuś z łomży lub okolicy. Jakbyście mieli jakiś link, to poproszę

Może tu?

http://manczak.republika.pl/

Adrian już zdał maturę :)

Wpisz w necie "się pomaga" to organizacja zbierająca na leczenie dzieci. Tam możesz bezpośrednio wpłacić na konkretne dziecko na operację lub turnus rehabilitacyjny lub sprzęt potrzebny dla dziecka.

http://dzieciom.pl/podopieczni/18324 tu masz linka. Dziewczynka z Łomży. Córka mojej koleżanki. Na pewno pomoc im się przyda. Pozdrawiam :)

Nie ma miłości, są ciężarówki ;)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org