środa, 27 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Coś dla euroentuzjastów

Od dnia 2 maja 2006 roku {o ile będzie w tym dniu czynny} wydział komunikacji będzie wydawał tablice rejestracyjne z gwiazdkami zamiast flagi polskiej.
Rejestrujący pojazd dzisaj dostali prawdopodobnie ostatnie tablice z Polską flagą.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Coś dla euroentuzjastów

"Flaga (z hol. vlag) - płat tkaniny określonego kształtu i barwy przymocowywany do drzewca może zawierać godła, symbole, wizerunki. Flaga jest znakiem rozpoznawczym, symbolem państwa (flaga państwowa) lub organizacji, czasem również miast czy jednostek podziału administracyjnego, oddziału wojsk (sztandar), organizacji: politycznych, społecznych, kościelnych, sportowych, itd.."

Ja tam ani razu z tablicami flagi nie dostałem.

A jak jeden z sąsiadów wywiesił flagę na 3 maja przed swoim domem to inni od debili go wyzywali. Takie to przywiązanie u nas do flagi.

Będziesz mógł na antence proporzec przyczepić (taki malutki, żeby nie było zbyt dużych oporów powietrza) to będzie lepiej widać barwy niż na blachach.

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć
Abyś sam nie mógł chodzić"

... ktoś tutaj czyta posty? :|...

...

ja jestem za aby takie gwiazdki były :)

Co do tabliczek (blaszek) no tak kolejne zmiany a kto zapłaci za GWIAZDKI ;) oczywiście MY ze swoich kieszeni jak zawsze zresztą. Oto jak wyglądają te nowe blaszki przykład:

BUNKIER

Spotkalem dzisaij gościa na myjni w BP i miał juz tablice z gwiazdkami. Zarejestrował wczoraj. Blachy ma obie z gwiazdkai, ale nalepka na przedniej szybiej jest z flaga Polski:)

mi sie podobaja gwiazdki
wreszcie europejsko :)

Carmello a zapamiętałeś może numer jaki miał na tej rejestracji?
Wogóle to dziwna sprawa że taką rejestrację już dostał, dlatego że w zycie wchodzi to dopiero dnia 01.05.2006

marciano: mała poprawka: nie 1 lecz formalnie od 2 maja można miec eurotablice. jak widzisz co innego jest w praktyce. Moze nie mieli juz w urzędzie tych z flaga Polski. Gosciu miał nr BL 1..... i dalej nie pamietam... Zresztą czy to wazne.

ja podałem kiedy wchodzi w życie to całe rozporządzenie o nowych tablicach, a w związku z tym że 1 maj, jest dniem wolnym od pracy, także logiczne że dopiero dzień później zaczną wydawać nowe blaszki, czyli 2 maja, ale z tego co mówisz to łomża już zaczeła to robić

j.w.

Żenada i kompromitacja !!!

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org