Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Coś dla euroentuzjastów |
Od dnia 2 maja 2006 roku {o ile będzie w tym dniu czynny} wydział komunikacji będzie wydawał tablice rejestracyjne z gwiazdkami zamiast flagi polskiej. Rejestrujący pojazd dzisaj dostali prawdopodobnie ostatnie tablice z Polską flagą.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Coś dla euroentuzjastów |
"Flaga (z hol. vlag) - płat tkaniny określonego kształtu i barwy przymocowywany do drzewca może zawierać godła, symbole, wizerunki. Flaga jest znakiem rozpoznawczym, symbolem państwa (flaga państwowa) lub organizacji, czasem również miast czy jednostek podziału administracyjnego, oddziału wojsk (sztandar), organizacji: politycznych, społecznych, kościelnych, sportowych, itd.." Ja tam ani razu z tablicami flagi nie dostałem. A jak jeden z sąsiadów wywiesił flagę na 3 maja przed swoim domem to inni od debili go wyzywali. Takie to przywiązanie u nas do flagi. Będziesz mógł na antence proporzec przyczepić (taki malutki, żeby nie było zbyt dużych oporów powietrza) to będzie lepiej widać barwy niż na blachach. _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
... ktoś tutaj czyta posty? :|... ...
|
|
ja jestem za aby takie gwiazdki były :)
|
|
Co do tabliczek (blaszek) no tak kolejne zmiany a kto zapłaci za GWIAZDKI ;) oczywiście MY ze swoich kieszeni jak zawsze zresztą. Oto jak wyglądają te nowe blaszki przykład: BUNKIER
|
|
Spotkalem dzisaij gościa na myjni w BP i miał juz tablice z gwiazdkami. Zarejestrował wczoraj. Blachy ma obie z gwiazdkai, ale nalepka na przedniej szybiej jest z flaga Polski:)
|
|
mi sie podobaja gwiazdki wreszcie europejsko :)
|
|
Carmello a zapamiętałeś może numer jaki miał na tej rejestracji? Wogóle to dziwna sprawa że taką rejestrację już dostał, dlatego że w zycie wchodzi to dopiero dnia 01.05.2006
|
|
marciano: mała poprawka: nie 1 lecz formalnie od 2 maja można miec eurotablice. jak widzisz co innego jest w praktyce. Moze nie mieli juz w urzędzie tych z flaga Polski. Gosciu miał nr BL 1..... i dalej nie pamietam... Zresztą czy to wazne.
|
|
ja podałem kiedy wchodzi w życie to całe rozporządzenie o nowych tablicach, a w związku z tym że 1 maj, jest dniem wolnym od pracy, także logiczne że dopiero dzień później zaczną wydawać nowe blaszki, czyli 2 maja, ale z tego co mówisz to łomża już zaczeła to robić
|
|
j.w. |
Żenada i kompromitacja !!!
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |