Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
bóg |
"jeśli Bóg jest wszechmogacy to czemunie stwoży kamienia którego sam nie podniesie" cyś no cóż ciekawe aczkolwiek no samniewiem a wy wiecie????
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: bóg |
Ja też nie wiem, nie mogę też za bardzo pojąć treści zdania: czemunie - nie znam takiego wyrazu, stwoży - też jakiś, chyba nowy wyraz, podobnie jak samniewiem.
|
|
Czemunie - komuniści Czeczeńscy; Stwoży - l.mn. dopełniacza wyrazu "Stwosz" (ten, który ołtarz w kościele Mariackim w drewnie wydłubał)+błąd ortograficzny; samniewiem - Sam Niewiem, znany polski...aaaa zapomniałam! o amerykańskim rodowodzie...
|
|
a czemu go niepodniesie ?
|
|
Bóg jest wszechmocny bowiem stworzył człowieka, który jest całkowicie nieprzewidywalny...bo Bóg ma boskie poczucie humoru. Zbych
|
|
Aby to wiedzieć to trzeba opanować filozofię i teodtceję a nie tylko początki bezsensownego klikania paluchem po klawiaturze.
|
|
I młody pan student (łowca 17 krów, czy jakos tak w nicku) po zrobieniu 17 męskich krów czyli byków ortograficznych ma czelność ... - cytuję jego wypowiedź nawiązującą do niuchania w damskich torebkach: "kiedyś widziałem podobny temat na forum innym chciałem nawiązać podobny temat bo pamietam że z tamtego była zalewka alepatrze że łomża = prowincja żyjcie sobie jesteście jak oposy strach i niuchanie podstepu" ...........facet, zalewka to jest w tej chwili z Ciebie. Pół Łomży boki zrywa !!
|
|
Masz Peter rację !. Z tą prowincją to powinien lowca17 zacząć nieco bliżej siebie.... ________ Malachit
|
|
Ale może to jest łowca.B :)
|
|
punkt "muuu"
|
|
Bóg stworzył człowieka(mężczyznę) i stwierdził ,że jest on stworzony na jego obraz i podobieństwo:D potem stworzył kobietę i powiedział - Ty to się będziesz musiała malować:P:P:P bigi2004
|
|
:D T i g e r
|
|
"nie" z czasownikami pisze się rozłącznie :P "samniewiem - Sam Niewiem" => sam nie wiem :P
|
|
a po co mialby tworzyc, po co podnosic, to bez sensu tobie sie nie chce podniesc slownika ortograficznego, chociaz tu byloby dzialanie uzasadnione i przyniosloby ci pozytek a zreszta zapytaj, jak jestes ciekaw na jakims warszawskim forum, bo na prowincji, jak na prowincji- ludzie nie obyci i nie obcykani w boskich zamiarach czy ja popelnilam blad ortograficzny, rety, tylko gdzie czy ktos znajdzie mojego ortografa
|
|
Bóg stworzy kamień, który cię zgniecie, bo nie ma dla ciebie miejsca na tym małym świecie.. MoJe ŻyCie To MentoR.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |