czwartek, 28 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
przetykanie kanalika łzowego

proszę o opinie osób których dziecko miało zabieg przetykania kanalika łzowego w Łomżyńskim szpitalu, jak to przebiegało i jakie mają podejście do maluszka?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: przetykanie kanalika łzowego

polecam bstok bo u nas nie robią/bili w narkozie

Moje dziecko miało robione w Warszawie. Pięć minut i po wszystkim.

przetykanie kanalika łzowego

tez radzę skierowanie od okulisty i wizytę w dsk w białymstoku, koleżanki córeczka miala zabieg w Łomży to na żywca robili i pasami była przypięta a w białymstoku w narkozie zabieg trwa parę chwil

narkozy nie ma co sie obawiac, mój synek miał w zeszłym tygodniu czyszczone oko w dsk i był pod narkozą. po zabiegu musiał lezeć 3 godz i do domu

w lomzy na zywca ?

dowiedz się czy naprawdę jest to konieczne.ja byłam w Białymstoku i wystarczyły krople a tutaj chcieli przetykać.powodzenia.

A ile dziecko ma miesięcy?

Moje miało zatkany do około 6 miesiąca, oko ropiałoi i nagle samo się odetkało ( ten kanalik łzowy ) a też przemyśliwałam co z tym zrobić , po nocach nie spałam...:(

Parę dobrych klapsów w d....dę i kanalik sam się przetka.

Mojemu koledze przez 20 lat lekarze zalecali operację stulejki a ja z koleżanką go przez 5 minut wyleczyłyśmy.

Moje dziecko miało przetykany kanalik łzowy w łomżyńskim szpitalu. Miało wtedy niecałe 6 miesięcy. Coś specjalnego chcesz wiedzieć?
Ja jakoś nie wnikałam w inne metody leczenia tej dolegliwości - skierowali nas na przetykanie kanalika, więc poszliśmy. Kanalik rzeczywiście był zatkany, kilka dni po zabiegu oczko przestało ropieć, więc zabieg był skuteczny.

moje dziecko ma 5miesięcy i cały czas myślę czy jeszcze poczekać może sam się udrożni:(
zielona biedronko napisz jak ten zabieg przebiegał czy twoje dziecko dostało narkozę?

Polecam Białystok robią pod narkozą, 5 minut i po sprawie.

Nie znasz mnie tak naprawdę,ale nie martw się.
Wszystkiego dowiesz się od ludzi którzy nawet ze mną nie rozmawiali.

Zielona biedronka -proszę napisz adres mailowy -mam kilka pytań

little_dreams@onet.pl

masowałaś dziecku oczko? u nas pomogło i po 2 tygodniach kanalik się udrożnił. a narkoza nie jest obojętna dla zdrowia, znajomej dziecko też 'uspali' na parę minut a później nie chciało się wybudzić przez godzinę. udrażnianie na żywca najbardziej bolesne jest dla rodzica - maluch po pół godzinie nic nie pamięta.

co sie nie spojrze na ten temat to pozniej mnie oczy bolą z 30 min xd

przetykanie jest zbedne,mój synek tez miał ten problem,dostałam krople gentamycyna i było po problemie,na czyszczenie się nie zdecydowałam bo lekarze mówili że to może nawracać

mysliciel80 - sorry, ale to, co piszesz to totalne bzdury! Twój synek miał problem i wyleczył się gentamycyną - gratuluję! Ale to nie powód, żeby twierdzić, że przetykanie kanalików jest zbędne w innym, niż Twoim, przypadku.
My przerobiliśmy co najmniej 5 czy 6 różnych rodzajów kropli do oczu, włącznie z polecaną tu przez Ciebie gentamycyną (chyba nawet ze 2 opakowania tego zużyliśmy). Nic to nie dało. Masowaliśmy kanaliki łzowe. Również bez rezultatów. A po zabiegu przetykania jakoś w ciągu kilku dni wszystkie objawy minęły i więcej nie powróciły. Więc sorry, ale jak mało wiesz to się raczej nie wypowiadaj...

koleżanki mała miała przetykany kanalik w oczkach w Łomży.mówiła że malutka dostała jakieś kropelki znieczulające do oczka .zawinęli ja w prześcieradło żeby nie machała rączkami.i raczej to było powodem że płakała bo nie wiedziała co się dzieje. znieczulenie było ale miejscowe.mała miała wtedy około 5 miesięcy.także stosowali przeróżne maści i krople,masowali oczka nawet kilka razy dziennie . nic nie działało.po zabiegu od razu ulga .oczka nie ropiały.

My stosujemy Azyter -krople, dziś zakończyliśmy podawanie, ropy już nie ma!! Teraz tylko obserwować czy oko łzawi czy nie (wcześniej łzawiło -a nie wiedziałam, że jest to objaw zatkanego kanalika).

moja córka miała przetykany kanalik w dsk, a że płakała okrutnie to dostała znieczulenie wziewne jakieś i jakoś poszło, chwila strachu i po krzyku, potem kilka dni trzeba bardzo dbać o higienę oka (kropelki i inne pierdoły) ale już 2 lata mamy spokoju, polecam dsk za fajne podejście do dziecka i do rodziców

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org