Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
pytanie |
mam internet z vectry na modem czy jak podłącze router to będzie działał?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: pytanie |
Będzie działał. Odłączasz komputer od modemu, odłączasz modem od prądu, podłączasz modem do routera ( na Wan ), ustawiasz router na IP dynamiczne, zabezpieczasz wireless i śmiga. Powodzenia. Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, póki nie poznałem internetu. (S.Lem)
|
|
a czy wtedy bedzie sygnał żeby i na laptopie był internet?
|
|
Napisał Pierre_Dolain byś zabezpieczył wifi... Będzie śmigał. Zabezpieczył nie oznacza wyłączył :)
|
|
tak mi działa. Jak będziesz miał pytania, pisz. Tylko wprowadź hasło przynajmniej 25 znaków do sieci z kropkami itp., bo jak miałem krótsze hasło, to się włamywali. I szyfrowanie sieci WAP-2., AES ---------------------------------------------
|
|
dzięki mam nadzieję ze sie uda
|
|
dvw, masz rację - im dłuższe i bardziej złożone hasło ( kropki, przecinki, znaki specjalne, małe i duże litery ) tym lepiej. Hasło niech w ogóle nie zawiera żadnych słów. Przed wprowadzeniem hasła zapisz je sobie na kartce, a potem wprowadź, kartkę możesz potem przykleić pod spód routera i wtedy Ci nie zginie. Pozdrawiam. Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, póki nie poznałem internetu. (S.Lem)
|
|
no i nie udało mi sie podłączyłam najpierw modem do tego routera i wszystko na kompie działa wyskakuje ze jest połączenie ale za groma nie chce mi go wyszukac na laptopie wyskakują mi routery chyba wszystkich sąsiadów a mojego nie:/ możliwe ze jest jakaś blokada w laptopie bo juz sama nie wiem;/
|
|
A jaki to model routera?
|
|
Router TP-LINK
|
|
Jaki model?
|
|
Są dwa modele tp-link-ów, które pracują w dwóch trybach i problem może być właśnie tu. Jeśli to model TL-WR743ND lub starszy TL-WR543G to w ustawieniach musisz zmienić ryb na access Point (lub access point router).
|
|
to jest model taki jak ten pierwszy
|
|
a jak zmieni ten tryb możesz napisac bo nie mam pojęcia jak nie znam sie na tym zbytnio;/
|
|
Zobacz tu. http://obrazki.elektroda.pl/9320646200_1346000093.jpg Zdjęcie drugie. Masz pewnie tak jak na fotce, lub AP Router Client to zmień na AP Router.
|
|
tylko nie zapomnij zabezpieczyć hasłęm, bo szkoda, żeby ktoś korzystał z Twojego neta za który płacisz.
|
|
yhy
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |