poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
pytanie

mam internet z vectry na modem czy jak podłącze router to będzie działał?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: pytanie

Będzie działał. Odłączasz komputer od modemu, odłączasz modem od prądu, podłączasz modem do routera ( na Wan ), ustawiasz router na IP dynamiczne, zabezpieczasz wireless i śmiga.
Powodzenia.

Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, póki nie poznałem internetu. (S.Lem)

a czy wtedy bedzie sygnał żeby i na laptopie był internet?

Napisał Pierre_Dolain byś zabezpieczył wifi... Będzie śmigał. Zabezpieczył nie oznacza wyłączył :)

tak mi działa. Jak będziesz miał pytania, pisz. Tylko wprowadź hasło przynajmniej 25 znaków do sieci z kropkami itp., bo jak miałem krótsze hasło, to się włamywali. I szyfrowanie sieci WAP-2., AES

---------------------------------------------

dzięki mam nadzieję ze sie uda

dvw, masz rację - im dłuższe i bardziej złożone hasło ( kropki, przecinki, znaki specjalne, małe i duże litery ) tym lepiej.
Hasło niech w ogóle nie zawiera żadnych słów. Przed wprowadzeniem hasła zapisz je sobie na kartce, a potem wprowadź, kartkę możesz potem przykleić pod spód routera i wtedy Ci nie zginie.
Pozdrawiam.

Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, póki nie poznałem internetu. (S.Lem)

no i nie udało mi sie podłączyłam najpierw modem do tego routera i wszystko na kompie działa wyskakuje ze jest połączenie ale za groma nie chce mi go wyszukac na laptopie wyskakują mi routery chyba wszystkich sąsiadów a mojego nie:/ możliwe ze jest jakaś blokada w laptopie bo juz sama nie wiem;/

A jaki to model routera?

Router TP-LINK

Jaki model?

Są dwa modele tp-link-ów, które pracują w dwóch trybach i problem może być właśnie tu. Jeśli to model TL-WR743ND lub starszy TL-WR543G to w ustawieniach musisz zmienić ryb na access Point (lub access point router).

to jest model taki jak ten pierwszy

a jak zmieni ten tryb możesz napisac bo nie mam pojęcia jak nie znam sie na tym zbytnio;/

Zobacz tu.
http://obrazki.elektroda.pl/9320646200_1346000093.jpg

Zdjęcie drugie. Masz pewnie tak jak na fotce, lub AP Router Client to zmień na AP Router.

tylko nie zapomnij zabezpieczyć hasłęm, bo szkoda, żeby ktoś korzystał z Twojego neta za który płacisz.

yhy

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org