sobota, 23 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
internet mobilny

witam,
skłaniam się aby zakupić internet mobilny w którejś z dostępnych sieci, np. na kartę, jednakże użytkować będę go głównie poza Polską . I tu moje pytanie, która z sieci najlepiej sprawdza się zagranicą ? chodzi o zachodnią Europę.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: internet mobilny

Skłoń się do zakupu takiego internetu już w kraju do którego zmierzasz. Opłaty Roamingowe za transmisję danych są absurdalne. Dochodzą nawet do 20 zł za 1 MB danych.

aero2.pl - do końca roku 2013 jest za darmo, płacisz za kartę 20 zł + kupujesz do tego modem i działa. Prędkość to 512kbps i co godzinę rozłącza, ale ...... nie ma też limitów.

Koleżanka będzie go używała za granicą. Z tego co się orientuje to z aero nie wypali, chyba, że mam błędne info.

Forumowy Trollu rozważałam to co proponujesz, zastanawia mnie tylko czy jest sens kupować osobne karty w Niemczech, Anglii, Francji, Holandii, Belgii, Włoszech i Hiszpanii, czy może kupić jedną konkretną, która wszędzie by działała? Ten internet służyłby jedynie do sprawdzenia np czegoś w googlach, typu poprawność adresu, czy mapa, więc nie rozchodzi mi się generalnie o koszty, a o to, co będzie najbardziej praktyczne i najmniej awaryjne.

Najlepiej dowiedz sie jak wygląda sprawa z opłatami w roamingu.

Najlepszy importer odzieży używanej.

Jak już wcześniej pisałam, nie rozchodzi się o koszty a o jakość usługi. Jestem w stanie ponieść większy koszt o ile faktycznie internet będzie działać bezawaryjnie.

bezawaryjnie to T-Mobile, ale koszty są bardzo duże - jeżeli chodzi o internet w roamingu
Radzę kupić u jakiegoś lokalnego operatora, a to już jest zależne od kraju, w którym chciałabyś użytkować

Możliwość dostępu do informacji wszędzie gdzie posiadamy z sobą telefon.
Zasięg Internetu mobilnego już teraz jest dwa razy większy niż zasięg Internetu klasycznego. Dziś 1/3 ludzi na Ziemi ma dostęp do Internetu mobilnego. Przed rokiem 2010 prawdopodobnie połowa ludzi na ziemi będzie mieć dostęp do Internetu mobilnego (Informa Telecoms & Media, 2007)
Umożliwia zwiększenie funkcjonalności serwisów WWW poprzez możliwości związane z nawigowaniem głosowym, zarządzaniem kontaktami, lokalizacją (zarówno poprzez GPS jak i stacje bazowe i usługi operatorów).

Moje hobby to http://darteformacion.es - "Pozdrawiam M4r3tik4 :-)"

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org