Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
internet mobilny |
witam, skłaniam się aby zakupić internet mobilny w którejś z dostępnych sieci, np. na kartę, jednakże użytkować będę go głównie poza Polską . I tu moje pytanie, która z sieci najlepiej sprawdza się zagranicą ? chodzi o zachodnią Europę.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: internet mobilny |
Skłoń się do zakupu takiego internetu już w kraju do którego zmierzasz. Opłaty Roamingowe za transmisję danych są absurdalne. Dochodzą nawet do 20 zł za 1 MB danych.
|
|
aero2.pl - do końca roku 2013 jest za darmo, płacisz za kartę 20 zł + kupujesz do tego modem i działa. Prędkość to 512kbps i co godzinę rozłącza, ale ...... nie ma też limitów.
|
|
Koleżanka będzie go używała za granicą. Z tego co się orientuje to z aero nie wypali, chyba, że mam błędne info.
|
|
Forumowy Trollu rozważałam to co proponujesz, zastanawia mnie tylko czy jest sens kupować osobne karty w Niemczech, Anglii, Francji, Holandii, Belgii, Włoszech i Hiszpanii, czy może kupić jedną konkretną, która wszędzie by działała? Ten internet służyłby jedynie do sprawdzenia np czegoś w googlach, typu poprawność adresu, czy mapa, więc nie rozchodzi mi się generalnie o koszty, a o to, co będzie najbardziej praktyczne i najmniej awaryjne.
|
|
Najlepiej dowiedz sie jak wygląda sprawa z opłatami w roamingu. Najlepszy importer odzieży używanej.
|
|
Jak już wcześniej pisałam, nie rozchodzi się o koszty a o jakość usługi. Jestem w stanie ponieść większy koszt o ile faktycznie internet będzie działać bezawaryjnie.
|
|
bezawaryjnie to T-Mobile, ale koszty są bardzo duże - jeżeli chodzi o internet w roamingu Radzę kupić u jakiegoś lokalnego operatora, a to już jest zależne od kraju, w którym chciałabyś użytkować
|
|
Możliwość dostępu do informacji wszędzie gdzie posiadamy z sobą telefon. Zasięg Internetu mobilnego już teraz jest dwa razy większy niż zasięg Internetu klasycznego. Dziś 1/3 ludzi na Ziemi ma dostęp do Internetu mobilnego. Przed rokiem 2010 prawdopodobnie połowa ludzi na ziemi będzie mieć dostęp do Internetu mobilnego (Informa Telecoms & Media, 2007) Umożliwia zwiększenie funkcjonalności serwisów WWW poprzez możliwości związane z nawigowaniem głosowym, zarządzaniem kontaktami, lokalizacją (zarówno poprzez GPS jak i stacje bazowe i usługi operatorów). Moje hobby to http://darteformacion.es - "Pozdrawiam M4r3tik4 :-)"
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |