niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Praca Miasto

Ostatni czasy w Łomży są bardzo ciężkie widać to chociażby po tym jak tu kiedys wyczytalem, że Łomża sie kurczy ludzie uciekają z miasta ze wzgledu na prace. W innych miastach naszego dzikiego kraju organizuje sie jakies strajki u nas w miesci NIE po studiach nie ma pracy!! Miasto niby cos robi tak naprawde grzeje sobie stołek bo czy praca na starowce maja sens ale tylko wizualny !! i co onichca tam ozywiac starowke? Moim zdaniem to jest chore teraz sa galerie w lomzy ktore wykonuja firmy z innych miast. a co 5 osoba po studiach niema pracy.

Nie ma sensu uciekac z miasta trzeba trzeba wyjsc na przciw im i pokazac co oni tam robia bo do ozywienia to im daleko

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Praca Miasto

Popieram przedmówcę! Łomża się starzeje, młodzi uciekają, miasto się wyludnia! Co z tego, że przjeżdża młodzież na studia - skoro po ukończeniu nie ma żadnych perspektyw! Uciekają! i maja rację!

Powiem tak:
- osobiście niestety uciekłem z Naszej Łomży, ponieważ nie widziałem tam perspektyw,
- uważam, że nie trzeba nigdzie wychodzić, wg mnie należy świadomie wybierać naszych przedstawicieli w urzędzie miasta, czy nie tylko po partii i nie mówić, że to nic nie da...spróbujmy chociaż raz iść na wybory i wybrać ludzi, którzy nie mieli nic wspólnego wcześniej ze stołkami. Sam zawsze jestem na wyborach w Łomży i staram się wybierać ludzi młodych, ze świeżym umysłem,
- cały czas chcą podnosić podatki....a może by tak obniżyć, to wejdą inwestorzy i będzie możliwy rozwój miasta...samymi usługami niestety nic nie da się zrobić.

Pozdrawiam.

Pjotr

A jak chcieliście kino 3D to wam zrobili i teraz do niego nie chodzicie :):)

Pier..dole.nie kotka w bambus wy zas..rani działacze :):):)

Swego czasu złożyłem CV do MOSiR w Łomży - termin składania upływał w poniedziałek. Wysłałem je w Piątek - ( nie było zaznaczone że decyduje data wpływu). We wtorek po 8.00 rano już był komunikat o wyborach osób na stanowiska. Cud. A jak to się ma gdy list dotarł by we wtorek, gdyż sobota i niedziela wolna - zapewne wielu to spotkało. Zostawiam bez komentarza - wiadomo że praca czasami jest ale dla swoich i tak jest w większości instytucji wymagania pod konkretną osobę - niedługo będą wymagać określonego wzrostu, wagi, koloru oczu itp. itd.

Z tego też powodu stajemy się już może trzecią a nie druga polską.

Siedzą gadają a to jest tak jak wiadomo jest lepsza i gorsza władza zamiast siedzieć i pisać zakładajcie firmy dajcie prace i tyle

Ależ proszę bardzo zakładać! Tylko jakie firmy? Dla kogo? Proszę spróbować!

ta np. założe firme a mnie państwo samym Zusem zje :):). Podobno mają być nie długo modne mieszkania po 11m2.

---------------------------------------------

juz we wrocku takie sa ;)

ZUS na rozpoczęcie działalności przez pierwsze dwa lata wynosi 200 zł:):)

Więc tak bardzo was nie zje .

A posadki miejskie niestety nie są dla was:):):)
Dobrze było by siedzieć 8 h w ratuszu i zajmowac się niczym ?
Albo w ZUSie?

Nie ma tak lekko , za ciency jesteście do tej roboty studenciki z łomzyńskich uczelenek :):)

marudo zus na poczatku przez rok wynosi 400zl..:)

Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.

najgorsze jest ze nie ma skąd tej pracy wziasc sa zaklady pracy ale juz zajete..:( powstaje real na zawadzkiej ale co z tego jak pojda tam ludzie co juz pracuja w stokrotce czy kauflandzie albo gdzie indziej a pozniej stokrotka i kaufland nie beda zatrudniac bo im obroty spadna i bedzie błedne koło .... moze tam okolo 100 osob znadzje zatrudnienie (sklepy odzieżowe) ale to chyba kropla w morzu...mam nadzieje ze nasi radni stworza ten park przemysłowy bo jak dla nich jest to wyrzucanie w błoto pieniedzy to powiem tak : chodniki i ronda ludzi nie wyzywia
pozdrawiam

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org