Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Praca Miasto |
Ostatni czasy w Łomży są bardzo ciężkie widać to chociażby po tym jak tu kiedys wyczytalem, że Łomża sie kurczy ludzie uciekają z miasta ze wzgledu na prace. W innych miastach naszego dzikiego kraju organizuje sie jakies strajki u nas w miesci NIE po studiach nie ma pracy!! Miasto niby cos robi tak naprawde grzeje sobie stołek bo czy praca na starowce maja sens ale tylko wizualny !! i co onichca tam ozywiac starowke? Moim zdaniem to jest chore teraz sa galerie w lomzy ktore wykonuja firmy z innych miast. a co 5 osoba po studiach niema pracy. Nie ma sensu uciekac z miasta trzeba trzeba wyjsc na przciw im i pokazac co oni tam robia bo do ozywienia to im daleko
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Praca Miasto |
Popieram przedmówcę! Łomża się starzeje, młodzi uciekają, miasto się wyludnia! Co z tego, że przjeżdża młodzież na studia - skoro po ukończeniu nie ma żadnych perspektyw! Uciekają! i maja rację!
|
|
Powiem tak: - osobiście niestety uciekłem z Naszej Łomży, ponieważ nie widziałem tam perspektyw, - uważam, że nie trzeba nigdzie wychodzić, wg mnie należy świadomie wybierać naszych przedstawicieli w urzędzie miasta, czy nie tylko po partii i nie mówić, że to nic nie da...spróbujmy chociaż raz iść na wybory i wybrać ludzi, którzy nie mieli nic wspólnego wcześniej ze stołkami. Sam zawsze jestem na wyborach w Łomży i staram się wybierać ludzi młodych, ze świeżym umysłem, - cały czas chcą podnosić podatki....a może by tak obniżyć, to wejdą inwestorzy i będzie możliwy rozwój miasta...samymi usługami niestety nic nie da się zrobić. Pozdrawiam. Pjotr
|
|
A jak chcieliście kino 3D to wam zrobili i teraz do niego nie chodzicie :):) Pier..dole.nie kotka w bambus wy zas..rani działacze :):):)
|
|
Swego czasu złożyłem CV do MOSiR w Łomży - termin składania upływał w poniedziałek. Wysłałem je w Piątek - ( nie było zaznaczone że decyduje data wpływu). We wtorek po 8.00 rano już był komunikat o wyborach osób na stanowiska. Cud. A jak to się ma gdy list dotarł by we wtorek, gdyż sobota i niedziela wolna - zapewne wielu to spotkało. Zostawiam bez komentarza - wiadomo że praca czasami jest ale dla swoich i tak jest w większości instytucji wymagania pod konkretną osobę - niedługo będą wymagać określonego wzrostu, wagi, koloru oczu itp. itd. Z tego też powodu stajemy się już może trzecią a nie druga polską.
|
|
Siedzą gadają a to jest tak jak wiadomo jest lepsza i gorsza władza zamiast siedzieć i pisać zakładajcie firmy dajcie prace i tyle
|
|
Ależ proszę bardzo zakładać! Tylko jakie firmy? Dla kogo? Proszę spróbować!
|
|
ta np. założe firme a mnie państwo samym Zusem zje :):). Podobno mają być nie długo modne mieszkania po 11m2. ---------------------------------------------
|
|
juz we wrocku takie sa ;)
|
|
ZUS na rozpoczęcie działalności przez pierwsze dwa lata wynosi 200 zł:):) Więc tak bardzo was nie zje . A posadki miejskie niestety nie są dla was:):):) Dobrze było by siedzieć 8 h w ratuszu i zajmowac się niczym ? Albo w ZUSie? Nie ma tak lekko , za ciency jesteście do tej roboty studenciki z łomzyńskich uczelenek :):)
|
|
marudo zus na poczatku przez rok wynosi 400zl..:) Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
najgorsze jest ze nie ma skąd tej pracy wziasc sa zaklady pracy ale juz zajete..:( powstaje real na zawadzkiej ale co z tego jak pojda tam ludzie co juz pracuja w stokrotce czy kauflandzie albo gdzie indziej a pozniej stokrotka i kaufland nie beda zatrudniac bo im obroty spadna i bedzie błedne koło .... moze tam okolo 100 osob znadzje zatrudnienie (sklepy odzieżowe) ale to chyba kropla w morzu...mam nadzieje ze nasi radni stworza ten park przemysłowy bo jak dla nich jest to wyrzucanie w błoto pieniedzy to powiem tak : chodniki i ronda ludzi nie wyzywia pozdrawiam
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |