Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Pies na ŁAŃCUCHU Podgórze |
witam, od dłuższego czasu widzę przejeżdżając drogą z Podgórza do Łomży niezbyt przyjemną rzecz. Otóż, na zakręcie blisko Łomży ,przy samej głównej ulicy,(po prawej stronie jak się jedzie od Łomży) stoi nie wykończony , pusty z napisem SPRZEDAM dom.Z tego co widzę rzadko kiedy ktoś tam się pojawia a do budynku jest przyczepiony łańcuchem pies .Duży, mieszany kundelek wg. mnie totalnie zaniedbany. Z tego co widzę nie ma nawet schronienia przed deszczem, nie ma jakiejkolwiek budy. Nie wiem jak z jedzeniem, pies wygląda naprawdę nie ciekawie.Czy możliwe jest aby ktoś z łomżyńskiego tow. opieki nad zwierzętami mogł podjechać i obejrzeć w jakim stanie jest ten pies?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Pies na ŁAŃCUCHU Podgórze |
SZYBCIEJ DOWIEDZIALBYS SIE GDYBYS TAM ZADZWONIL A NIE MARNOWAL CZAS NA FORUM
|
|
Oczywiście że tak. Ale musisz to zgłosić. Jeżeli nie będziesz miał wyj*bane na wszystko, wszystko będzie miało wyj*bane na ciebie...
|
|
Marnował czas? Autor tematu nie marnuje czasu, bardzo dobrze, że są jeszcze ludzie których to obchodzi, którzy zwracają uwagę na takie rzeczy! Wielki plus dla kolegi!
|
|
Spuść go z łańcucha.Prędzej sobie poradzi na wolności.
|
|
powtarzam,nie mieszkam ani w Łomży, ani w Podgórzu.Nie mam adresu tego domu.(nie ma nr.)Gdybym mieszkał w Łomży z pewnością bym przynajmniej nakarmił tego psa...
|
|
Możesz zadzwonić do TOZ, SM lub na policję, opisać sytuację i gdzie mniej więcej znajduje się dany dom. Zainteresują się tym, bo to łamanie praw zwierząt, możliwe, że nawet znęcanie się. Sprzedam akwarium, sprzęt akw. https://picasaweb.google.com/OmiyuO/NaSprzedazAkwarystyka Oraz rzeczy dla kobiet, dzieciaczków: https://picasaweb.google.com/OmiyuO/12Sierpnia2013
|
|
maila do TOZ-u Łomża też można wysłać? (na stronie jest podany)
|
|
Straż miejska podobno ma teraz gówienka zbierać to niech i tam posprzątać podjadą. Zadzwoń do nich.
|
|
Straż Miejska raczej tam nie działa.Je99 jeździsz tamtędy ,zatrzymaj się.Zobacz jak pies wygląda.Czy jest wychudzony,czy ma schronienie.Zgłoś to policji.Jeśli nie ma tam właściciela to i TOZ nic nie zdziała.
|
|
Jeśli nie ma schronienia to spuść go z łańcucha.
|
|
niestety jeżdżę autobusem i gdybym wysiadł koło tego domu to z 5 km na piechtę do Łomży...Poza tym cała działka z domem jest ogrodzona siatką.poszukam zdjecia tego domu bo od chyba roku był napis "sprzedam"
|
|
Najlepiej zgłoś na policję opisując dokładnie miejsce. Policja jest w stanie odnaleźć właściciela i przymusić go do poprawienia warunków bytu psa. TOZ nie ma takiej władzy ani możliwości jak co niektórym się wydaje. Inspektor TOZ jest tylko jeden i to społecznik, niestety jest ograniczony czasem (musi też pracować aby zarobić na chleb), a ma mnóstwo podobnych zgłoszeń, które czekają w kolejce. Takich sytuacji gdzie psy żyją w ciężkich warunkach jest w naszych wiejskich posiadłościach ogrom. Zresztą w samej Łomzy też tego nie brakuje.
|
|
ok, mam zdjęcia tego domu. http://domy.pl/dom/lomza/dol86147043 czyli mam zadzwonić do straży miejskiej najlepiej...
|
|
Nie do SM, bo działa tylko w Łomży. Wyłącznie na policję.
|
|
TOZ może podarować budę dla psa.Potrzebna będzie pomoc w jej transporcie.
|
|
A dla właściciela kufajkę bo chłody idą.
|
|
To chyba reklama bo ja tam żadnego psa nie widzę.Je 99 gadaj że chcesz chałupę sprzedać razem z budą którą dostaniesz od foruma.
|
|
A co to za dom niby ma byc ?? Mój kurnik, jest o wiele większy od tego czegoś, szumnie nazwanego domem :)
|
|
czytaj ze zrozumieniem...pies jest uwiązany przy domu (z napisem "sprzedam") nie widać tam ani nr. domu ani adresu-ulicy więc znalazłem w necie foto. chodzi tutaj o miejsce....a nie o jakąś reklamę.
|
|
je99 ale narobiłeś zamieszania :))) Dzisiaj wolontariuszka ze schroniska jadąc do rodziny specjalnie zatrzymała się przy tym domu w Podgórzu, aby ocenic sytuację. i co stwierdziła: Z tyłu za domem jest buda i to bardzo porządna, ocieplona pierzyną. Pies chodził luzem. W tym czasie właściciel karmił go karmą zresztą bardzo luksusową. Wolontariuszka rozmawiała z właścicielem, który twierdził, że pies ma chorobę skóry i jest w trakcie leczenia. Czasami lepiej jest się upewnić jaka jest faktyczna sytuacja niż robić niepotrzebne zamieszanie.
|
|
przepraszam za całe zamieszanie.Powtarzam że za każdym razem widziałem go na łańcuchu jadąc autobusem, nie miałem "okazji" być bezposrednio w kontakcie.Tak czy tak cieszę się ze z psem nie jest źle:)chyba lepiej tak niż gdyby było gorzej
|
|
Podziwiam za odwage. Ludzi wrazliwych to dzis juz prawie nie ma.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |