Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Które łomżyńskie Biuro Podróży Waszym zdaniem ma najlepsze cenowo ofery? |
Pytanie jak w temacie. Proszę o wasze opinie.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Które łomżyńskie Biuro Podróży Waszym zdaniem ma najlepsze cenowo ofery? |
Polecam Tomi Tourist na osiedlu monte cassino. Korzystam od kilku lat i jestem naprawdę zadowolona. Zawsze znajdą najtańszą ofertę i wcale nie są to gorsze warunki :) Jeżeli nie będziesz miał wyj*bane na wszystko, wszystko będzie miało wyj*bane na ciebie...
|
|
Jak się pośpieszysz to jeszcze się załapiesz na wycieczkę do skansenu w Ciechanowcu.
|
|
Skansen Travel z Nowogrodu.
|
|
trochę podróżuję, polecę biuro, z którego zawsze korzystam Acapulco Travel na Starym Rynku, maja wszystkich touroperatorów, więc więcej ofert Ci zaproponują. Można napisać maila-odpowiedzą onaion
|
|
dotychczas korzystałam z Acapulco Travel, z tym ,że ich wycieczki są dość drogie.Szukam konkurencyjnych ofert:)
|
|
Skansen w Ciechanowcu? pomyślę, może to być wycieczka mojego życia :D
|
|
imprezowa jak mogą mieć drogie wycieczki skoro nie są touroperatorem, tylko biurem agencyjnym? Ceny takie jak na necie, dodam jeszcze, że wiedzę mają ogromną, więc coś ściemniasz onaion
|
|
oczywiście, ale każde biuro narzuca swoja marżę, wiedzę muszę przyznać, ze maja, Pani tam pracująca dużo mi pomogła teoretycznie jak uniknąć błędów i niedopatrzeń, co raz mi się zdarzyło (było to akurat w innym b.p). Co do profesjonalizmu nie mam nic do zarzucenia. Przeglądam własnie ofery na Święta i sa róznice m-dzy 2 łomzyńskimi b.p. Z tym, że to tego drugiego po jednej niemiłej niespodziance się zraziłam ( a była to droga wycieczka i taki klops). Nie chodzi mi o obsmarowanie któregokolwiek z biur. Temat jest inny.
|
|
Zapamiętaj raz na zawsze, biuro marży nie narzuca, za sprzedaż dostaje prowizję. Kasa musi grać i już, nikt by nie ryzykował utraty umowy z touroperatorem czy stanowiska. Nie byłaś klientka żadnego biura onaion
|
|
tak sobie tłumacz heh, może nie znam od środka jak to wygląda a że ceny tych samych wycieczek są inne w każdym biurze to każdy wie, tyle w temacie
|
|
to zgłoś to touroperatora. Pokaż rachunek i zobaczymy onaion
|
|
każde biuro przeciez kozysta z posrednikow a zeby sie pakowac w to co sami zorganizuja to odpuscmy sobie bo nie warto To co mnie podnieca to się nazywa tramwaj ;d ha!
|
|
(imprezowa) - chyba nie bardzo wiesz, co piszesz, albo o innych wycieczkach myślimy. Biuro jeśli sprzedaje wycieczki np. Itaki, Triady, czy jakikolwiek innych biur podróży nie narzuca żadnej marży. Ceny są takie same jak w internecie. Oczywiście można znaleźć wycieczkę do tego samego hotelu, w tym samym kraju i w innej cenie. Ale różnica ceny wynika nie z marży sprzedającego, a z innego Touroperatora. Np. ten sam hotel z Itaki będzie w innej cenie niż z Triady. I tyle. Lokalne biuro podróży dostaje prowizję od organizatora wycieczki, czyli np. od Itaki, ale NIE MOŻE nakładać swojej marży. Po prostu ma zabronione. Chyba, że chodzi Ci o wycieczkę do Krakowa czy Wieliczki, to zupełnie inna sprawa.
|
|
onaion ja Ci nie mam zamiaru i nie muszę nic udowadniać! moje wyjazdy, moja kasa=moja sprawa. A zdziwiłabyś się bardzo, oj bardzo. nara
|
|
imprezowa, mi masz udowadniać?? ja mam w dupie twoje wyjazdy! oczerniasz biura o to że dodatkowo naliczają marżę- zgłoś ten fakt do touroperatora, pokaż mu dokument rezerwacji , tam jest cena+ KP , które wystawia biuro. Daję ci gwarancję, że zostanie ukarane, a umowa rozwiązana fakt drugi, jeśli taka sytuacja miała miejsce, to masz coś nie tak z rozumem, dać się robić w balona...Co ja piszę, takiej sytuacji nie mogło być, nikt nie zaryzykuje utraty zaufania do klienta, własnej pracy. Piszesz trzy po trzy. A może, Twoje podróże są z cyklu w dupie byłam i gówno widziałam! Przeczytaj odpowiedź zielonej biedronki, tam masz wszystko jasne napisane onaion
|
|
No właśnie to jak z tymi biurami jest? Bo chciałabym na przyszlośc wiedzieć. 3 lata temu wybierałam się na tygodniowy urlop do Anglii w czerwcu. Jedno biuro oferowało mi bilet w dwie strony za 600 zł, drugie za 400 zł. Moze to wina tylko pracownika? Jak z tym jest. Czy ten sam termin wylotu w każdym biurze powinien być w tej samej cenie. Nie muszę chodzić po wszystkich biurach podróży i szukać najtańszej oferty?
|
|
Acha, chodzi mi tylko o cenę lotu.
|
|
cena zależna jest od przewoźnika, może te biuro akurat nie miało umowy z tym tańszym przewodnikiem? Najlepiej jest napisać maila, każde biuro na pewno odpowie. Nie musisz chodzić do każdego z osobna onaion
|
|
|
zielona biedronka opisała to jasno i w kulturalny sposób (bardzo dziękuję ), nie oczerniam biur tylko myślałam, że tak to funkcjonuje, rozmawialiśmy o tym niedawno ze znajomymi i jakoś nikt mnie w tym temacie nie uświadomił, że jest inaczej co do sytuacji wspomnianej przeze mnie tak własnie poczułam się zrobiona w balona, pisałam reklamację i g...o z tego wynikło.
|
|
(imprezowa) - a może nie zrobiono Cię w balona, tylko po prostu miałaś inną ofertę niż w innym biurze. Ceny wycieczek różnią się także w zależności od opcji wyżywienia (to oczywiste), ale oprócz tego Ty mogłaś mieć np. pokój-studio lub apartament a nie zwykły pokój. To wpływa na cenę. Albo np. dopłaca się za widok na morze. Dopłaca się też za wylot z konkretnego lotniska, nieraz za wylot z Warszawy (mimo, że lotnisko największe) też się dopłaca. Może ta tańsza oferta była gorsza lub po prostu inna i z tego względu tańsza? Niekoniecznie ktoś Cię musiał oszukać, może po prostu oferty się różniły.
|
|
zielona biedronka - to wszystko, co powyżej opisałaś to wiem, że każde udogodnienie wpływa na cenę ,jestem tego świadoma, ale nie w tym rzecz była, chodziło o powrót, który miał być z tej samej miejscowości co przylot a tak nie było... pewni mądrzy ludzie po takiej samej wpadce uświadomili nas jak się robi, by taka sytuacja więcej nie miała miejsca lub została zrekompensowana, ale niesmak i tak został...
|
|
(imprezowa) - ok, rozumiem. I masz rację, takie rzeczy pozostawiają niesmak. Z tym, ze to wina touroperatora, a nie lokalnego biura, które nic na to nie może poradzić. Hmm, chyba pozostaje tylko wyciągnąć wnioski na przyszłość i wycieczki kupować u innego touroperatora, warto wcześniej poczytać komentarze na necie. A i tak nigdy nie przewidzisz wszystkiego.
|
|
a ja nie zamierzam korzystac z zadnych biur podrozy..te same ceny sa jak sama znajde sobie hotel motel pensjonat cokolwiek zreszta..zreszta jak sama znajde i zarezerwuje to nie mam potem do nikogo pretensji ani nic Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
martuchnam - tak masz rację,tez tak robie, ale jak wyjeżdżam do krajów europejskich, korzystam z HRS-u, ale dalekie kierunki wole jednak przez bp
|
|
w dalsze kierunki to prosze znajomych o polecenie itp Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
w zeszłym roku byłam z Triadą, na szczęście w tym roku z Itaką. W żadnym biurze rewelacji nie ma. Ale wycieczki fajne, często po prostu wynajmujemy samochód za granicą i sami zwiedzamy. Najśmieszniejszy parking w Modlinie
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |