poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Które łomżyńskie Biuro Podróży Waszym zdaniem ma najlepsze cenowo ofery?

Pytanie jak w temacie. Proszę o wasze opinie.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Które łomżyńskie Biuro Podróży Waszym zdaniem ma najlepsze cenowo ofery?

Polecam Tomi Tourist na osiedlu monte cassino. Korzystam od kilku lat i jestem naprawdę zadowolona. Zawsze znajdą najtańszą ofertę i wcale nie są to gorsze warunki :)

Jeżeli nie będziesz miał wyj*bane na wszystko, wszystko będzie miało wyj*bane na ciebie...

Jak się pośpieszysz to jeszcze się załapiesz na wycieczkę do skansenu w Ciechanowcu.

Skansen Travel z Nowogrodu.

trochę podróżuję, polecę biuro, z którego zawsze korzystam

Acapulco Travel na Starym Rynku, maja wszystkich touroperatorów, więc więcej ofert Ci zaproponują. Można napisać maila-odpowiedzą

onaion

dotychczas korzystałam z Acapulco Travel, z tym ,że ich wycieczki są dość drogie.Szukam konkurencyjnych ofert:)

Skansen w Ciechanowcu? pomyślę, może to być wycieczka mojego życia :D

imprezowa jak mogą mieć drogie wycieczki skoro nie są touroperatorem, tylko biurem agencyjnym? Ceny takie jak na necie, dodam jeszcze, że wiedzę mają ogromną, więc coś ściemniasz

onaion

oczywiście, ale każde biuro narzuca swoja marżę, wiedzę muszę przyznać, ze maja, Pani tam pracująca dużo mi pomogła teoretycznie jak uniknąć błędów i niedopatrzeń, co raz mi się zdarzyło (było to akurat w innym b.p). Co do profesjonalizmu nie mam nic do zarzucenia.
Przeglądam własnie ofery na Święta i sa róznice m-dzy 2 łomzyńskimi b.p. Z tym, że to tego drugiego po jednej niemiłej niespodziance się zraziłam ( a była to droga wycieczka i taki klops). Nie chodzi mi o obsmarowanie któregokolwiek z biur. Temat jest inny.

Zapamiętaj raz na zawsze, biuro marży nie narzuca, za sprzedaż dostaje prowizję. Kasa musi grać i już, nikt by nie ryzykował utraty umowy z touroperatorem czy stanowiska. Nie byłaś klientka żadnego biura

onaion

tak sobie tłumacz heh, może nie znam od środka jak to wygląda a że ceny tych samych wycieczek są inne w każdym biurze to każdy wie, tyle w temacie

to zgłoś to touroperatora. Pokaż rachunek i zobaczymy

onaion

każde biuro przeciez kozysta z posrednikow a zeby sie pakowac w to co sami zorganizuja to odpuscmy sobie bo nie warto

To co mnie podnieca to się nazywa tramwaj ;d ha!

(imprezowa) - chyba nie bardzo wiesz, co piszesz, albo o innych wycieczkach myślimy.

Biuro jeśli sprzedaje wycieczki np. Itaki, Triady, czy jakikolwiek innych biur podróży nie narzuca żadnej marży. Ceny są takie same jak w internecie. Oczywiście można znaleźć wycieczkę do tego samego hotelu, w tym samym kraju i w innej cenie. Ale różnica ceny wynika nie z marży sprzedającego, a z innego Touroperatora. Np. ten sam hotel z Itaki będzie w innej cenie niż z Triady. I tyle. Lokalne biuro podróży dostaje prowizję od organizatora wycieczki, czyli np. od Itaki, ale NIE MOŻE nakładać swojej marży. Po prostu ma zabronione.

Chyba, że chodzi Ci o wycieczkę do Krakowa czy Wieliczki, to zupełnie inna sprawa.

onaion

ja Ci nie mam zamiaru i nie muszę nic udowadniać! moje wyjazdy, moja kasa=moja sprawa.
A zdziwiłabyś się bardzo, oj bardzo.
nara

imprezowa, mi masz udowadniać?? ja mam w dupie twoje wyjazdy!

oczerniasz biura o to że dodatkowo naliczają marżę- zgłoś ten fakt do touroperatora, pokaż mu dokument rezerwacji , tam jest cena+ KP , które wystawia biuro. Daję ci gwarancję, że zostanie ukarane, a umowa rozwiązana

fakt drugi, jeśli taka sytuacja miała miejsce, to masz coś nie tak z rozumem, dać się robić w balona...Co ja piszę, takiej sytuacji nie mogło być, nikt nie zaryzykuje utraty zaufania do klienta, własnej pracy. Piszesz trzy po trzy. A może, Twoje podróże są z cyklu w dupie byłam i gówno widziałam!

Przeczytaj odpowiedź zielonej biedronki, tam masz wszystko jasne napisane

onaion

No właśnie to jak z tymi biurami jest? Bo chciałabym na przyszlośc wiedzieć.
3 lata temu wybierałam się na tygodniowy urlop do Anglii w czerwcu. Jedno biuro oferowało mi bilet w dwie strony za 600 zł, drugie za 400 zł. Moze to wina tylko pracownika? Jak z tym jest. Czy ten sam termin wylotu w każdym biurze powinien być w tej samej cenie. Nie muszę chodzić po wszystkich biurach podróży i szukać najtańszej oferty?

Acha, chodzi mi tylko o cenę lotu.

cena zależna jest od przewoźnika, może te biuro akurat nie miało umowy z tym tańszym przewodnikiem? Najlepiej jest napisać maila, każde biuro na pewno odpowie. Nie musisz chodzić do każdego z osobna

onaion

http://turystyka.wp.pl/kat,3,title,touroperator-roku-2012,wid,11251468,artykul.html

zielona biedronka opisała to jasno i w kulturalny sposób (bardzo dziękuję ),

nie oczerniam biur tylko myślałam, że tak to funkcjonuje, rozmawialiśmy o tym niedawno ze znajomymi i jakoś nikt mnie w tym temacie nie uświadomił, że jest inaczej

co do sytuacji wspomnianej przeze mnie tak własnie poczułam się zrobiona w balona, pisałam reklamację i g...o z tego wynikło.

(imprezowa) - a może nie zrobiono Cię w balona, tylko po prostu miałaś inną ofertę niż w innym biurze. Ceny wycieczek różnią się także w zależności od opcji wyżywienia (to oczywiste), ale oprócz tego Ty mogłaś mieć np. pokój-studio lub apartament a nie zwykły pokój. To wpływa na cenę. Albo np. dopłaca się za widok na morze. Dopłaca się też za wylot z konkretnego lotniska, nieraz za wylot z Warszawy (mimo, że lotnisko największe) też się dopłaca. Może ta tańsza oferta była gorsza lub po prostu inna i z tego względu tańsza? Niekoniecznie ktoś Cię musiał oszukać, może po prostu oferty się różniły.

zielona biedronka - to wszystko, co powyżej opisałaś to wiem, że każde udogodnienie wpływa na cenę ,jestem tego świadoma, ale nie w tym rzecz była, chodziło o powrót, który miał być z tej samej miejscowości co przylot a tak nie było...
pewni mądrzy ludzie po takiej samej wpadce uświadomili nas jak się robi, by taka sytuacja więcej nie miała miejsca lub została zrekompensowana, ale niesmak i tak został...

(imprezowa) - ok, rozumiem. I masz rację, takie rzeczy pozostawiają niesmak. Z tym, ze to wina touroperatora, a nie lokalnego biura, które nic na to nie może poradzić. Hmm, chyba pozostaje tylko wyciągnąć wnioski na przyszłość i wycieczki kupować u innego touroperatora, warto wcześniej poczytać komentarze na necie. A i tak nigdy nie przewidzisz wszystkiego.

a ja nie zamierzam korzystac z zadnych biur podrozy..te same ceny sa jak sama znajde sobie hotel motel pensjonat cokolwiek zreszta..zreszta jak sama znajde i zarezerwuje to nie mam potem do nikogo pretensji ani nic

Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.

martuchnam - tak masz rację,tez tak robie, ale jak wyjeżdżam do krajów europejskich, korzystam z HRS-u, ale dalekie kierunki wole jednak przez bp

w dalsze kierunki to prosze znajomych o polecenie itp

Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.

w zeszłym roku byłam z Triadą, na szczęście w tym roku z Itaką. W żadnym biurze rewelacji nie ma. Ale wycieczki fajne, często po prostu wynajmujemy samochód za granicą i sami zwiedzamy.

Najśmieszniejszy parking w Modlinie

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org