Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
TV naziemna problem |
Witam! Czy ma ktoś z Was problem (mozaika, zaniki odbioru) z telewizją naziemną? Chodzi głównie o programy 1,2, Polsat, TVN. Dodam, że mam blisko do nadajnika z Sz. Zambrowskiej. Antena na wys. ok 10m - z dachu widzę w/w nadajnik. Antena siatkowa ustawiona na ten nadajnik. W czym tkwi problem?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: TV naziemna problem |
Za mocna antena. Wypnij wzmacniacz z siatkowej. Przedobrzyłeś
|
|
ja odbieram z okolic ul. Korczaka - Krętej i faktycznie wieczorami zanika sygnał (np. oglądając Prawo Agaty zauważyłem te problemy) a w dzień śmiga bez żadnego problemu. Może to skutek przeciążenia na nadajniku? Mam antenę siatkową bez wzmacniacza i dekoder Cabletech: DVB-T HD, PRV i inne duperszwance - może dekoder jest zły? Kupiłem go w sklepie LPelektronik w Łomży, czy ktoś może kupował tam dekoder?
|
|
Zrób tak jak napisał sejmikg Autor: filmofan Ja kupowałem tam też dekoder Cabletech i jest wszystko ok. Poleciłem ten sklep kilku moim znajomym i nikt nie narzeka na ich tunery. Pewnie to wina anteny. >----->>>
|
|
antena też nowa :)
|
|
Masakra ...
|
|
Postaw sobie zwykła pokojową w kaciku i nie będziez miał problemów.
|
|
to był problem kabla, już rozwiązany :)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |