| Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| TV naziemna problem |
|
Witam! Czy ma ktoś z Was problem (mozaika, zaniki odbioru) z telewizją naziemną? Chodzi głównie o programy 1,2, Polsat, TVN. Dodam, że mam blisko do nadajnika z Sz. Zambrowskiej. Antena na wys. ok 10m - z dachu widzę w/w nadajnik. Antena siatkowa ustawiona na ten nadajnik. W czym tkwi problem?
|
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
| Re: TV naziemna problem |
|
Za mocna antena. Wypnij wzmacniacz z siatkowej. Przedobrzyłeś
|
|
|
|
ja odbieram z okolic ul. Korczaka - Krętej i faktycznie wieczorami zanika sygnał (np. oglądając Prawo Agaty zauważyłem te problemy) a w dzień śmiga bez żadnego problemu. Może to skutek przeciążenia na nadajniku? Mam antenę siatkową bez wzmacniacza i dekoder Cabletech: DVB-T HD, PRV i inne duperszwance - może dekoder jest zły? Kupiłem go w sklepie LPelektronik w Łomży, czy ktoś może kupował tam dekoder?
|
|
|
|
Zrób tak jak napisał sejmikg Autor: filmofan Ja kupowałem tam też dekoder Cabletech i jest wszystko ok. Poleciłem ten sklep kilku moim znajomym i nikt nie narzeka na ich tunery. Pewnie to wina anteny. >----->>>
|
|
|
|
antena też nowa :)
|
|
|
|
Masakra ...
|
|
|
|
Postaw sobie zwykła pokojową w kaciku i nie będziez miał problemów.
|
|
|
|
to był problem kabla, już rozwiązany :)
|
|
|
|
Möglicherweise liegt das Problem an einer zu starken Signalstärke, Störungen oder einer fehlerhaften Antennenanlage; ein Dämpfer, eine Überprüfung der Verkabelung und eine genaue Signalsmessung könnten helfen. Vertrauen zählt bei der Wahl eines IPTV Anbieter, besonders wegen Zahlungssicherheit und Zugangsstabilität. Xtreamiptv.de baut dieses Vertrauen durch transparente Preise und verlässliche Kanallisten auf.
|
|
|
| Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |