Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Masz komórkę w Erze? Przeczytaj to uważnie! |
Witam. Od pewnego czasu, ktoś rozsyła w sieci Era następującego SMS'a: "Era Omnix: Wygrala Pan/Pani kino domowe wartości 1500zł. W celu potwierdzenia, wyslij SMS'a z kodem 602273096 pod bezpłatny numer 1120. Gratulujemy. Era Omnix." Muka polega na tym, że wysłanie takiego SMS'a jest równoznacznie z doładowaniem kwotą 20 zł numeru, który w otrzymanym przez nas SMSie był niby kodem potwierdzenia :-) No i jesteście 20 złotych w plecy. Jeśli już padliście ofiarą tego typu wyłudzenia, zgłoście to jak najszybciej operatorowi pod bezpłatnym numerem 602900, następnie udajcie się na policję. Po otrzymaniu potwierdzenia z policji, że zgłaszaliście tego typu zdarzenie, wystarczy napisać reklamację do Ery z dołączoną kserokopią tego potwierdzenia. 20 złotych zostanie Wam zwrócone na 100%. Sprawa jest coraz głośniejsza, bo w naszej okolicy przekręcili w ten sposób prawdopodobnie kilkadziesiąt osób, które mają telefon w Erze. Pisali o tym w Gazecie Współczesnej, na pierwszej stronie... Pozdrawiam
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Masz komórkę w Erze? Przeczytaj to uważnie! |
Nie w głowie mi wysyłanie smsa w nadziei na kino domowe... Żeby wygrać, trzeba grać, a o ile mnie pamięć nie myli, to oprócz "Grzybobrania" z córką nie brałam udziału w żadnej grze..:D
|
|
Juz to dziala od jakiegos czasu,trzeba byc naiwnym i glupim na wysylanie odpowiedzi. waldek27
|
|
Też takiego sms-a dostałem z kinem domowym i załuje, ze skasowałem bo w bajkę nie uwierzyłem i myślałem o przekręcie na 1-3 zł ale nie ze 20 i swoja drogą skąd mają numery, czy są to losowe, czy w to wmieszany jest ktos z byłych lub teraźnejszych pracowników ery? już nic nie mówię
|
|
mrs trzeba byc nieskonczonym idiota i kretynem zeby odeslac komus takiego smsa. hehehe a za 20 zl na psy isc. ??:| jak juz ktos sie dal wyruchac na 20zł to jego strata za glupote sie placi. a widac to jest konfitura tutaj . jak sie na ciebie krzywo ktos patrzy terz odrazu idziesz na policje?? jak cie pani w sklepie oszuka na 50 gr to tez idz na policje ty konfituro.
|
|
To nie tylko w ERZE, podobne sa tez w IDEI - ORANGE. A najczesciej nabieraja sie na to ludzie w Firmach. Sa tez wysylane SMS z tekstem o oplaceni rachunku. Ze sa nie uregulowane faktury, jesli faktura zaplacona wyslij sms z numer.... ta sama zagrywka. Jak sa mozliwosci to ludzie szukaja naiwnych, zawsze tak bylo, jest i bedzie...
|
|
MrS a jak ktos niema nic na koncie ?
|
|
Ptysiu zawsze znajdzie wyjście z wyjścia bez wyjścia ;) -- Samotność to emocjonalna trzeźwość.
|
|
Drogi i niewątpliwie inteligentny Ptysiu: jak ktoś nie ma nic na koncie, to poprostu sms się nie wyśle - proste i logiczne, wystarczyło poprostu pomyśleć, ja wiem, że Ciebie to może boli, ale trening czyni mistrza - pamiętaj :) Nie wiem, czy jest jeszcze tak i teraz, ale czasem zdarzają się takie abonamenty, że można jakoś na minus wysyłać i dzwonić, oczywiście o określonym limicie, który wyrównywany jest przy następny doładowaniu, tudzież opłacie rachunku. ________________________________________ Life is brutal and full of zasadzkas and ... Sometimes kopas w dupas? No, always!
|
|
ale pisało że darmowy sms :)
|
|
A myślałem, że kiedyś zaczniesz myśleć... Pozdrawiam
|
|
No comment Ptysiu ... Żal mi Ciebie ________________________________________ Life is brutal and full of zasadzkas and ... Sometimes kopas w dupas? No, always!
|
|
Trzeba być kretynem żeby takiego smsa wysyłać ............
|
|
Mimo że mam komórkę w tej sieci nie bawię się w takie badziewia
|
|
To z komórek na abonament stały z tak taków nie wyślesz
|
|
Halfik troche kultury w wypowiedziach, to po pierwsze. Po drugie istotko oswiadzczenie z Policji potrezbne Ci jest do zlozenia w erze reklamacji. Po trzecie pani w sklepie nie oszuka na 50 gr, bo szkoda stracic stala robote kosztem wspomnianych 50 gr. A jak sie ktos na Ciebie krzywo patrzy...no coz masz problem :)...Pozdro.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |