Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Wyrwanie zęba |
HEY czy ktos z was mial podobny problem jak ja? chodzi mi o to ze mialem wyrywany zab 2 dni temu i znieczulenie odeszlo mi po 4 godz a do dzis mam problem bo moj jezyk jest jakis dziwny taki jaky byl troche drentwy(ale tylko czubek jezyka:) tzn czuje jak jak go dotykam przy wiekszym ucisku i tez troche boli i mrowi i jak dotykam podniebienia to tak dziwnie ciagnie. czy ty to jest normalne ?czy moze uszkodzil mi hirurg jakis nerw?co mam robic?ps.nigdy nie mialem znieczulenia i nie wiem czy to jest normalne a jak caluje sie z dziewczyno to tak dziwnie jest jak moj jezyk dotyka jej jezyka hmmm...
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Wyrwanie zęba |
Masz uszkodzony nerw językowy, nie martw się, zapewne się zregeneruje, wit B kompleks sobie kup, 3 razy po jednej przez tydzień później 1 na dzień przez miesiąc :) na pewno miałeś znieczulenie przewodowe i tak to czasem bywa
|
|
Ja jakoś rok temu musiałem usunąć ząb i mało tego, że znieczulenie w ogóle nie zadziałało (o czym informowałem dentystkę, ale twardo się upierała, że wszystko ok) to rozerwała mi dziąsło, że przez miesiąc się goiło. Dodam, że była to wizyta prywatna, a nikomu nie życzę tego, co przeżyłem u niej na fotelu myślałem, że zemdleję jak mi kombinowała z tym zębem.
|
|
o dzieki juz kupilem. mam nadzieje ze mi przejdzie bo musze 2 zeby jeszcze usunac w tym 8 i znow bede sie bal.a czy to sie czesto zdarza ze od tego znieczulenia mozna nerw uszkodzic?.Zenit wspolczuje ci i domyslam sie co przechodziles.teraz to i ja mam stracha co moze byc z ta moja 8.a moze byc tak ze ten nerw bedzie caly czas uszkodzony i bede caly czas taki mial jezyk?troche sie peniam bo to dyskomfort
|
|
Raczej mało prawdopodobne żeby tak zostało, nie martw się to nie zdarza się często. Po prostu igła po drodze pewnie dotknęła, raczej nie zerwano całego nerwu, zregeneruje się.
|
|
a wiesz ile to moze trwac az nerw sie zregeneruje?masakra teraz to nawet do dentysty jest strach isc.... a mowia zeby sie nie bac dentysty,teraz juz wiadomo czemu sie boimy.Mam nadzieje ze mi to przejdzie.Bo te uczucie nie jest mile:(((
|
|
Zęby rwać - tylko u p. Głuszkowskiego z ul. Polowej ( starszego ! ) - on ma do tego złote ręce .
|
|
wlasnie uniego wyrywalem zeba i tak mi sie przydazylo.nawet najlepszy dentysta moze cos zchrzanic
|
|
Najlepiej jechać do jeziorka przy sobocie wyrwą za darmo i bez znieczulenia. a poza tym to nie dentysta wam potrzebny tylko psychiatra.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |