poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Wyrwanie zęba

HEY czy ktos z was mial podobny problem jak ja? chodzi mi o to ze mialem wyrywany zab 2 dni temu i znieczulenie odeszlo mi po 4 godz a do dzis mam problem bo moj jezyk jest jakis dziwny taki jaky byl troche drentwy(ale tylko czubek jezyka:) tzn czuje jak jak go dotykam przy wiekszym ucisku i tez troche boli i mrowi i jak dotykam podniebienia to tak dziwnie ciagnie. czy ty to jest normalne ?czy moze uszkodzil mi hirurg jakis nerw?co mam robic?ps.nigdy nie mialem znieczulenia i nie wiem czy to jest normalne a jak caluje sie z dziewczyno to tak dziwnie jest jak moj jezyk dotyka jej jezyka hmmm...

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Wyrwanie zęba

Masz uszkodzony nerw językowy, nie martw się, zapewne się zregeneruje, wit B kompleks sobie kup, 3 razy po jednej przez tydzień później 1 na dzień przez miesiąc :) na pewno miałeś znieczulenie przewodowe i tak to czasem bywa

Ja jakoś rok temu musiałem usunąć ząb i mało tego, że znieczulenie w ogóle nie zadziałało (o czym informowałem dentystkę, ale twardo się upierała, że wszystko ok) to rozerwała mi dziąsło, że przez miesiąc się goiło. Dodam, że była to wizyta prywatna, a nikomu nie życzę tego, co przeżyłem u niej na fotelu myślałem, że zemdleję jak mi kombinowała z tym zębem.

o dzieki juz kupilem. mam nadzieje ze mi przejdzie bo musze 2 zeby jeszcze usunac w tym 8 i znow bede sie bal.a czy to sie czesto zdarza ze od tego znieczulenia mozna nerw uszkodzic?.Zenit wspolczuje ci i domyslam sie co przechodziles.teraz to i ja mam stracha co moze byc z ta moja 8.a moze byc tak ze ten nerw bedzie caly czas uszkodzony i bede caly czas taki mial jezyk?troche sie peniam bo to dyskomfort

Raczej mało prawdopodobne żeby tak zostało, nie martw się to nie zdarza się często. Po prostu igła po drodze pewnie dotknęła, raczej nie zerwano całego nerwu, zregeneruje się.

a wiesz ile to moze trwac az nerw sie zregeneruje?masakra teraz to nawet do dentysty jest strach isc.... a mowia zeby sie nie bac dentysty,teraz juz wiadomo czemu sie boimy.Mam nadzieje ze mi to przejdzie.Bo te uczucie nie jest mile:(((

Zęby rwać - tylko u p. Głuszkowskiego z ul. Polowej ( starszego ! ) - on ma do tego złote ręce .

wlasnie uniego wyrywalem zeba i tak mi sie przydazylo.nawet najlepszy dentysta moze cos zchrzanic

Najlepiej jechać do jeziorka przy sobocie wyrwą za darmo i bez znieczulenia. a poza tym to nie dentysta wam potrzebny tylko psychiatra.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org