Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Problem w Mandriva Linux 2006 |
Mam kompa postawionego na Mandrivie Linux 2006 i mam problem z pracą klawiatury w tym systemie. Po naciśnięciu klawisza na klawiaturze , momentalnie wyskakuje mi sznurkiem parę liter lub cyfr przypisanych danemu klawiszowi. Proszę o poradę , bo to mocno denerwujące. Systemu nie zamierzam zmieniać.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Problem w Mandriva Linux 2006 |
miałem podobny problem na windzie. wystarczyło mocniej wsadzić wtyczke od klawiatury do kompa :] a jka nie pomoże to pożycz klawiature od jakiegoś kumpla i sprawdź czy też jest ten problem bo to wg mnie wina klawiatury
|
|
http://forum.mandriva.pl/ To po pierwsze. :) A po drugie poszukaj ustawień opóźnienia odczytu klawiszy przy konfiguracji klawiatury - nie powiem konkretnie gdzie, bo sam do końca nie wiem. :D - nigdy nie miałem takiego problemu. :) _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
W innym kompie postawionym na Windowsie ta klawiatura pracuje normalnie. Nie mogę się dokopać tak dokładnej konfiguracji klawiatury. Potestuję jeszcze inną klawiaturę i napiszę.
|
|
Przepraszam Panowie, ale nie mogę sobie odmówić :) Linux to jeden wielki problem... Pozdro.
|
|
Autochton! Najlepiej daj zarobić fachowcom, masz nowo powstałą firmę komputerową na Konstytucji 3 Maja 2A/57 (obok Warty). Chyba gdzieś niedaleko mieszkasz. Dwa kroki i kłopot z głowy, sam wszystkiego nie zrobisz. Pozdrowienia.
|
|
Tych naszych łomżyńskich fachowców to ja już poznałem z braku fachowości i wciskaniu kitu. A linuxa to wątpię , żeby dobrze znali. Powoli i sam dojdę , prawie wszystko sam pokonfigurowałem.
|
|
Nie polecałbym słabego fachowca. Znam go z dobrej strony. Jest to chłopak młody, jeszcze nie zmanierowany. Jeżeli chcesz mieć poważniejsze kłopoty to "zrób to sam". Pozdrowienia.
|
|
maciek ... nie przesadzaj.... kwestie konfiguracyjne w linuksie... jakie kłopoty...? :D wystarczy umieć czytać i pytać... :D _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
W linuxie są jednak problemy. Miałem podłączony monitor CRT Belinea. Na portach PS2 nie chciały mi pracować mysz i klawiatura (pod USB tak). Wystarczyło , że zamieniłem monitory z innym zestawem - IIama też CRT i po kłopocie. Ale nie prosto było do tego dojść. Linux ma takie zalety , że jest free i nie potrzeba antywirusa do netu.
|
|
Kefas! Mam siebie na myśli. Ja bym tak zrobił, a poza tym: Pracujesz, chcesz zarobić, daj zarobić innym. Wystarczy umieć czytać, pytać ale i trzeba rozumieć. Najlepiej niech każdy wykonuje to na czym najlepiej się zna. Niedawno Polacy najlepiej znali się na polityce i medycynie, teraz doszła jeszcze jedna dziedzina - komputery. Pozdrowienia.
|
|
bardzo ciekawa informacja pojawiła sie na stronie głównej pt: "Interpelacja do Marszałka w sprawie Linuksa" polecam przeczytać ;)
|
|
Maciek , jak raz sam zrobisz to pamiętasz długo , w innym przypadku patrzysz jak cielę na malowane wrota i się nie rozwijasz. Patrzcie i w PIS-ie znalazł się ktoś lepiej oświecony , bo w świecie wcześniej to odkryli.
|
|
W Łomży też to odkryli. W Centrum katolickim od ponad roku jest pracownia komputerowa oparta o Linuksa... jakos dzieciaki sobie radza i bez dodatkowych szkolen ;) R R ------------------- "Lepsze jest wrogiem dobrego" "Brak inwestycji w naukę to inwestycja w ignorancję"
|
|
Autor: autochton (---.internetdsl.tpnet.pl) Data: 05-02-06 21:11 Maciek , jak raz sam zrobisz to pamiętasz długo , w innym przypadku patrzysz jak cielę na malowane wrota i się nie rozwijasz. Patrzcie i w PIS-ie znalazł się ktoś lepiej oświecony , bo w świecie wcześniej to odkryli. Kogo lub czego to Pis-anie tyczy? Pisz jaśniej, bo rzeczywiście chyba jestem nierozwinięty albo tym bardziej nie oświecony, bo za bardzo nie wiem o co tu biega. Miałem rację, komputerach znacie się bardzo dobrze, a jeszcze niedawno niektórzy z Was, powtarzam niektórzy chociaż z dużym stażem nie umieli wkleić ani zdjęcia, ani linka, a teraz pewnie już komputery składają. Nie znam się na komputerach, i nie muszę się znać , od tego są ludzi co to robią. Płacę i wymagam, a tym bardziej nie daję innym rad jak naprawić komputer, chociaż niektórych waszych rad skorzystałem Pozdrowienia.
|
|
Maciek , jak raz sam zrobisz to pamiętasz długo , w innym przypadku patrzysz jak cielę na malowane wrota i się nie rozwijasz. Patrzcie i w PIS-ie znalazł się ktoś lepiej oświecony , bo w świecie wcześniej to odkryli.
|
|
Ponizej są dwa linki dotyczace możliwości wykorzystania linuksa w szkole: http://www.4lomza.pl/plik.php?id=17 http://www.4lomza.pl/plik.php?id=18 R ------------------- "Lepsze jest wrogiem dobrego" "Brak inwestycji w naukę to inwestycja w ignorancję"
|
|
na linuxie powinni sie znać w nordcomie na bema. bo tam jak ktoś nie chce kupić orginalnego winda z kompem to dają czysty dyska albo linuxa instalują
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |