środa, 27 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Problem w Mandriva Linux 2006

Mam kompa postawionego na Mandrivie Linux 2006 i mam problem z pracą klawiatury w tym systemie. Po naciśnięciu klawisza na klawiaturze , momentalnie wyskakuje mi sznurkiem parę liter lub cyfr przypisanych danemu klawiszowi. Proszę o poradę , bo to mocno denerwujące. Systemu nie zamierzam zmieniać.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Problem w Mandriva Linux 2006

miałem podobny problem na windzie. wystarczyło mocniej wsadzić wtyczke od klawiatury do kompa :] a jka nie pomoże to pożycz klawiature od jakiegoś kumpla i sprawdź czy też jest ten problem bo to wg mnie wina klawiatury

http://forum.mandriva.pl/

To po pierwsze. :)

A po drugie poszukaj ustawień opóźnienia odczytu klawiszy przy konfiguracji klawiatury - nie powiem konkretnie gdzie, bo sam do końca nie wiem. :D - nigdy nie miałem takiego problemu. :)

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć
Abyś sam nie mógł chodzić"

W innym kompie postawionym na Windowsie ta klawiatura pracuje normalnie. Nie mogę się dokopać tak dokładnej konfiguracji klawiatury. Potestuję jeszcze inną klawiaturę i napiszę.

Przepraszam Panowie, ale nie mogę sobie odmówić :)

Linux to jeden wielki problem...

Pozdro.

Autochton!
Najlepiej daj zarobić fachowcom, masz nowo powstałą firmę komputerową na Konstytucji 3 Maja 2A/57 (obok Warty). Chyba gdzieś niedaleko mieszkasz. Dwa kroki i kłopot z głowy, sam wszystkiego nie zrobisz.

Pozdrowienia.

Tych naszych łomżyńskich fachowców to ja już poznałem z braku fachowości i wciskaniu kitu. A linuxa to wątpię , żeby dobrze znali. Powoli i sam dojdę , prawie wszystko sam pokonfigurowałem.

Nie polecałbym słabego fachowca. Znam go z dobrej strony. Jest to chłopak młody, jeszcze nie zmanierowany. Jeżeli chcesz mieć poważniejsze kłopoty to "zrób to sam".

Pozdrowienia.

maciek ... nie przesadzaj....
kwestie konfiguracyjne w linuksie... jakie kłopoty...? :D

wystarczy umieć czytać i pytać... :D

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć
Abyś sam nie mógł chodzić"

W linuxie są jednak problemy. Miałem podłączony monitor CRT Belinea. Na portach PS2 nie chciały mi pracować mysz i klawiatura (pod USB tak). Wystarczyło , że zamieniłem monitory z innym zestawem - IIama też CRT i po kłopocie. Ale nie prosto było do tego dojść. Linux ma takie zalety , że jest free i nie potrzeba antywirusa do netu.

Kefas!
Mam siebie na myśli. Ja bym tak zrobił, a poza tym:
Pracujesz, chcesz zarobić, daj zarobić innym.
Wystarczy umieć czytać, pytać ale i trzeba rozumieć.
Najlepiej niech każdy wykonuje to na czym najlepiej się zna. Niedawno Polacy najlepiej znali się na polityce i medycynie, teraz doszła jeszcze jedna dziedzina - komputery.

Pozdrowienia.

bardzo ciekawa informacja pojawiła sie na stronie głównej pt:
"Interpelacja do Marszałka w sprawie Linuksa" polecam przeczytać ;)

Maciek , jak raz sam zrobisz to pamiętasz długo , w innym przypadku patrzysz jak cielę na malowane wrota i się nie rozwijasz. Patrzcie i w PIS-ie znalazł się ktoś lepiej oświecony , bo w świecie wcześniej to odkryli.

W Łomży też to odkryli. W Centrum katolickim od ponad roku jest pracownia komputerowa oparta o Linuksa... jakos dzieciaki sobie radza i bez dodatkowych szkolen ;)

R

R
-------------------
"Lepsze jest wrogiem dobrego"
"Brak inwestycji w naukę to inwestycja w ignorancję"

Autor: autochton (---.internetdsl.tpnet.pl)
Data: 05-02-06 21:11

Maciek , jak raz sam zrobisz to pamiętasz długo , w innym przypadku patrzysz jak cielę na malowane wrota i się nie rozwijasz. Patrzcie i w PIS-ie znalazł się ktoś lepiej oświecony , bo w świecie wcześniej to odkryli
.

Kogo lub czego to Pis-anie tyczy? Pisz jaśniej, bo rzeczywiście chyba jestem nierozwinięty albo tym bardziej nie oświecony, bo za bardzo nie wiem o co tu biega.

Miałem rację, komputerach znacie się bardzo dobrze, a jeszcze niedawno niektórzy z Was, powtarzam niektórzy chociaż z dużym stażem nie umieli wkleić ani zdjęcia, ani linka, a teraz pewnie już komputery składają. Nie znam się na komputerach, i nie muszę się znać , od tego są ludzi co to robią. Płacę i wymagam, a tym bardziej nie daję innym rad jak naprawić komputer, chociaż niektórych waszych rad skorzystałem

Pozdrowienia.

Maciek , jak raz sam zrobisz to pamiętasz długo , w innym przypadku patrzysz jak cielę na malowane wrota i się nie rozwijasz. Patrzcie i w PIS-ie znalazł się ktoś lepiej oświecony , bo w świecie wcześniej to odkryli.

Ponizej są dwa linki dotyczace możliwości wykorzystania linuksa w szkole:
http://www.4lomza.pl/plik.php?id=17
http://www.4lomza.pl/plik.php?id=18

R
-------------------
"Lepsze jest wrogiem dobrego"
"Brak inwestycji w naukę to inwestycja w ignorancję"

na linuxie powinni sie znać w nordcomie na bema. bo tam jak ktoś nie chce kupić orginalnego winda z kompem to dają czysty dyska albo linuxa instalują

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org