Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Paliwo znowu droższe |
W ciągu dwóch, trzech dni 12gr na litrze, ciekawe ile jeszcze. Niedługo trzeba będzie pracować na same dojazdy do pracy:( Dwie rzeczy nie mają granic: wszechświat i ludzka głupota.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Paliwo znowu droższe |
|
Rowerek panowie ! Ja już niedługo się przesiadam :)
|
|
dla mnie moze byc i po 10 zl hihihi niemam auta,a jesli jest za droga to sa autobusy i rowery.
|
|
protesty tu nic nie pomoga
|
|
z tego co wiem to chcielista peo to mata Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
ja się przesiadam ze względów zdrowotnych, pustaku
|
|
Na gazie trzeba jeździć, po co przepłacać. A gaz ostatnio staniał.
|
|
przesiadz sie ale wątpie ze co ta przesiadka pomoże na głowe, ale próbuj Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
Pomogą tylko podwyżki płac a nie protesty! Jeżeli wszystko idzie w górę a pensje w miejscu i pracodawcy tylko patrzą jak zapłacić jak najmniej i zwolnić starego a przyjąć młodego za mniejsze pieniądze to nie dziwne że paliwo drogie!!! www.abantonino.blog.onet.pl -Szukasz pracy zobacz
|
|
wpn ale jestes plyki i malo rozumny 10zl za litr to bys raz dziennie zarł tylko bo za 800zl tylko na tyle by starczylo a i autobusy by kosztowaly kosmicznie tak jak i pieczywo i inne
|
|
wiecie moze i czesc debili to chciala PO ale z tego co widze to wybory byly falszowane na wysoka skale
|
|
przeciez PO w czasie wyborow bylo przy wladzy to dlaczego by znow nie zostac ludzie pilnuja glosowan zeby bylo uczciwe i sa tylko w stolicy wszystkie glosy nasze do pieca a podstawia sie tyle ile trzeba innych i jest legalnie i sondaze sie zgadzaja jest cudownie ludzie mysla ze jest demokracja a w tym kraju nie bylo nawet nigdy demokracji przez minute
|
|
AAAAAAle idiota z ciebie. Kolejna teoria spiskowa. NA DÓŁ PUSTAKU
|
|
a problem nie polega na tym czy benzyna kosztuje 5zl czy 6zl tylko brak pracy a nawet jak jest to za ile zwrot kosztow dojazdow tylko ja bym chcial zyc biednej Grecji i zarabiac ok2500tys najnizsza krajowa za 160godz ja zeby teraz tyle miec to pracuje w dwoch firmach ok 250 godz i my mamy pomagac tym darmozjadom i pasozytom swiatowym komorze ****** oddaj Polakom to co nasze wspolne i nie pasozytom
|
|
o odezwal sie jakis pacholek zPO takie to nawet nie potrafia milczec brak mi slow leszczu
|
|
Bujaj pustaku na polityczny, a temu leszczowi to opi......ć gałę możesz, tyle podskoczysz cieniasie.
|
|
''Urzędnicy i politycy - osoby, które w życiu nie zarobiły normalnie nawet złotówki. Jak bowiem zauważył nieżyjący już amerykański ekonomista Rothbard, każdy człowiek chcący osiągnąć dochód, musi wyświadczyć jakąś przysługę drugiemu człowiekowi: sprzedać mu coś, czego tamten potrzebuje, uszyć mu ubranie, wyprać bieliznę, wyleczyć z choroby, przewieźć z jednego miejsca do drugiego - i tak dalej. Wyjątkiem są funkcjonariusze publiczni, to znaczy - politycy i urzędnicy, którzy swoje dochody wymuszają siłą. W związku z tym niepodobna sprawdzić, czy praca, jaką wykonują, jest pożyteczna. Jak wiadomo, praca pożyteczna to taka, za którą inny człowiek gotów jest dobrowolnie zapłacić. W przypadku funkcjonariuszy publicznych o żadnej dobrowolności nie ma mowy. Takiemu testowi żaden z nich przezornie się nie poddaje, więc chyba sami świetnie wiedzą, że ich podstawowym zajęciem jest pasożytowanie na Rzeczypospolitej. Czy tacy ludzie są w stanie wymyślić jakieś sensowne rozwiązania dla gospodarki? Mało prawdopodobne. Umiłowani Przywódcy niepokoją się, czy przypadkiem naród im się nie zbuntuje, a zbuntowawszy się - nie przypomni boleśnie, skąd wyrastają im nogi. Wprawdzie nasi Umiłowani Przywódcy na wszelki wypadek jeszcze w ubiegłym roku przygotowali zarówno prawne narzędzia terroru w postaci przepisów o stanach nadzwyczajnych, jak i narzędzia do pacyfikowania tłumów, na przykład - urządzenia do obezwładniania ludzi hałasem - ale pewnie woleliby, póki co, pacyfikować nastroje po dobroci. Bo prawdziwą i najważniejszą przyczyną problemów gospodarczych Polski jest ekonomiczny model państwa, ustanowiony w Magdalence przez generała Kiszczaka i jego konfidentów w roku 1989, który nazywam sobie kapitalizmem kompradorskim. Czym różni się kapitalizm kompradorski od zwyczajnego kapitalizmu? W zwyczajnym kapitalizmie o dostępie do rynku i możliwości funkcjonowania na rynku decyduja cechy podmiotu działającego: czy jest pracowity, przedsiębiorczy, pomysłowy, czy nie boi się ryzyka, a wreszcie - czy ma szczęście. Jeśli tak, to przeboruje sobie dostęp do rynku i osiągnie tam mniejszy lub większy sukces. Natomiast w kapitalizmie kompradorskim o dostępie do rynku decyduje przynależność do sitwy, której najtwardsze jądro tworzą tajne służby z komunistycznym rodpowodem. W tym modelu sitwa kontroluje kluczowe segmenty gospodarki z sektorem finansowym na czele'' Stanisław Michalkiewicz Wiec bierzcie grabie widły idziem polować na stonkę na Wiejskiej. Gwarantuje paliwo tansze na dzien dobry o 50 gr ,tylko trzeba sie zebarc w sile,a jak grabiami po plecach jeden z drugim dostanie to i zlotowke ukrecimy z tego bata nad nami
|
|
cienias to ty leszczu j e ba ny jak kiedys cie na bramce zlapie jebne o ziemie juz nie raz takimi rzucalem ile wazysz 70 -80kg watpie zebys tak chcial powiedziec mi w oczy frajerze najpierw choc trzycyrfowo mniej wage choc
|
|
6.07 za verve ... GIT.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |