niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
RENAULT LAGUNA II

Witam interesują mnie opinie użytkowników Renówki z silnikiem 3.0 24V6. automat
Chodzi mi o skrzynię, silnik, jak to w ogóle chodzi. Jakie są koszty napraw i czy w ogóle zawracać sobie głowę tą marką.
Jeśli możecie podajcie też prawdziwe dane na temat spalania.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: RENAULT LAGUNA II

Kwestia spalania to sprawa drugorzędna,popytaj lepiej jakie są koszty naprawy Laguny.Mi kiedyś jeden z mechaników od Zawadzkiego mówił ,że gdyby nie awaryjnośc tego modelu to Zawadzki dawno by z torbami z salonem Renault poszedł.

Też słyszałem od znajomego z reno ale nie od "fachowców" z Łomży:)) że laguny są awaryjne.

miałem takie auto, co prawda nie benzynę, ale to jedna wielka porażka, sprzedawałem szybciej niż kupiłem, cud, że ktoś to chciał zabrac potem, odradzam stanowczo

To mi wystarczy WIELKIE DZIĘKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

a ja mam 3 lata 1.8 16v i nie miałem żadnych problemów.wymieniam płyny i oleje na bieżąco i wszystko elegancko chodzi. moim zdaniem silniki tdci są awaryjne w nich nie benzynowe. a kto nie miał niech się nie udziela

m.

Na wsyzstkie samochody ,które w życiu miałem (a miałem ich sporo) nie wydałem tyle co na te jedne zakażenie -dci.

Interesował mnie jedynie 3.0 24V6 benzyna z gazem. 2002r i koniecznie automat.

a to jak jeszcze z automatem to inna sprawa,widzę że na pieniądzach śpisz. Panie Januszu,pewnie jak Pan to czyta to już śię Panu mordka śmieję .

Ja miałem 2006r. po lifcie w dieslu i żadnych problemów. Po za tym bardzo mi się podobał sposób prowadzenia.

WKS

Więc zdania są podzielone. Wybór należy do kupującego. Pomimo że auta pozyskują coraz nowsze technologie i wyposażenie to jednak myślę, że zasada 3F ma swoje zastosowanie, czyli żadnych Fiatów, Fordów i Francuzów.

Marka Renault najwiecej ze swojej renomy straciła właśnie dzieki Lagunie II. Nie wiem jak benzyniaki,ale diesle to straszne ścierwo. Psuje sie wszystko co powinno i co nie powinno tez,od elektryki po jakieś napinacze i inne cuda. Wiem ze cena napewno jest atrakcyjna,zastanow sie jednak dlaczego :)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org