Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
WALENTYNKI 2012 |
W dniu Świętego Walentego, życzę Wam wszystkiego serduszkowego, takie święto jest raz w roku pełne uczuć i uroku, z pobłażaniem dla głupoty oraz trolli różne psoty , z forumowym echem, śle pozdrowienia …… z uśmiechem ,
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: WALENTYNKI 2012 |
również ;)
|
|
A to prezent:>>>>- Wiesz, w Walentynki zrobiono u nas w pracy ankietę i okazało się, że jestem najbardziej pożądanym facetem w firmie. - No to powinieneś się cieszyć! - Taaa, jasne! U nas pracują sami mężczyźni...
|
|
– Tato, powiedzcie mi skąd ja sie wzionem na świecie? – pyta się Józek ojca. – Bocian cie przyniesł, Józuś. – A wy, tato, skądeście sie wzieni? – Mie tyz bocian przyniesł. – A dziadka? – Tyz. Józek otwiera zeszyt z zadaniem domowym nt. „Opisz stosunki panujące w twojej rodzinie" i pisze: „Od trzech pokoleń w naszej rodzinie nie było żadnych stosunków".
|
|
Proponuję Walentynki na słodko! Przepis i inne ciekawe propozycje zarobkowe na blogu: www.abantonino.blog.onet.pl
|
|
Dlaczego wymyślono białą czekoladę ??????????? Żeby murzyn też się upier...ił :):)
|
|
No to i ja sie dołożę dokładnie tak jak zezuś :):):)
|
|
to i ja nie będę gorsza i życzę Wam całuśnych walentynek :) docenisz jeśli stracisz....stracisz jeśli nie docenisz...
|
|
UWAGA na KOŚCIELNE zakłamanie w sprawie św. Walentego niecała prawda to manipulacja - również manipulacja religijna Cytatuję: http://www.4lomza.pl/index.php?wiad=27849 Ks. Jacek Czaplicki przypomniał, że św. Walenty to lekarz z III wieku naszej ery, zajmujący się, m.in., chorymi na epilepsję. Po męczeńskiej śmierci stał się ich patronem, zaś z biegiem czasu - również zakochanych, „poruszonych gorączką miłości, swoistej epilepsji duchowej”. Stąd też główne intencje mszy św., sprawowanej za los chorych i zakochanych. Tymczasem prawda brzmi tak: Walenty z wykształcenia był lekarzem, z powołania duchownym. Żył w III wieku w Cesarstwie rzymskim za panowania Klaudiusza II Gockiego. Cesarz ten za namową swoich doradców zabronił młodym mężczyznom wchodzić w związki małżeńskie. Uważał on, że najlepszymi żołnierzami są legioniści nie mający rodzin. Zakaz ten złamał biskup Walenty i błogosławił śluby młodych legionistów. Został za to wtrącony do więzienia, gdzie zakochał się w niewidomej córce swojego strażnika. Legenda mówi, że jego narzeczona pod wpływem tej miłości odzyskała wzrok. Gdy o tym dowiedział się cesarz, kazał zabić Walentego. W przeddzień egzekucji Walenty napisał list do swojej ukochanej, który podpisał: "Od Twojego Walentego". Egzekucję wykonano 14 lutego 269 r. Wokół legendy narosły duchowe odniesienia ludzi "modlących się do Walentego" i na tym duchowym odniesieniu ludzi Kapłani dopisali świętą historię jego życia i śmierci ubogacając a raczej wzbogacając religijną historię młodego kościoła promującego wartości duchowe budowane - dobudowywanie do Ewangelii Jezusa do której dopasowywano czczonych społecznie bohaterów użytecznych z punktu widzenia kapłanów dla ich nowego arcykapłańskiego porządku religijnego zwanego Nowym Testamentem po świecku Nową Erą - Naszą Erą. Tymczasem... ... Historia kołem się toczy - błędnym kołem a raczej kołem młyńskim w którym nieustannie mieli się dawno już zmielone ziarno nauki Ewangelii Jezusa z którego nie ma i nie będzie dobrego chleba ino ułuda - obłuda religijna twórców tego religijnego młyna podobnie do historii opisanej w znanej książce i filmie pod tym samym tytułem Folwark zwierzęcy
|
|
ERRATA: UWAGA na KOŚCIELNE zakłamanie w sprawie św. Walentego niecała prawda to manipulacja - również manipulacja religijna Cytatuję: http://www.4lomza.pl/index.php?wiad=27849 Ks. Jacek Czaplicki przypomniał, że św. Walenty to lekarz z III wieku naszej ery, zajmujący się, m.in., chorymi na epilepsję. Po męczeńskiej śmierci stał się ich patronem, zaś z biegiem czasu - również zakochanych, „poruszonych gorączką miłości, swoistej epilepsji duchowej”. Stąd też główne intencje mszy św., sprawowanej za los chorych i zakochanych. KONIEC CYTATU OTO RIPOSTA wobec mało obiektywnej - mało prawdziwej wypowiedzi duchownego którą zacytowałem po relacji 4lomza Tymczasem prawda brzmi tak: Walenty z wykształcenia był lekarzem, z powołania duchownym. Żył w III wieku w Cesarstwie rzymskim za panowania Klaudiusza II Gockiego. Cesarz ten za namową swoich doradców zabronił młodym mężczyznom wchodzić w związki małżeńskie. Uważał on ...., został zabity za ..., idt. (Jak wyżej Autor: Mr_Andrzej (87.119.11.---) Data: 14-02-12 09:58 Re: WALENTYNKI 2012)
|
|
|
Dotyczy wiadomości przekazanych przez 4lomza.pl w związku z Walentynkami I kto to mówi ? Po męczeńskiej śmierci Walenty stał się ich (epileptyków) patronem, zaś z biegiem czasu - również zakochanych, „poruszonych gorączką miłości, swoistej epilepsji duchowej”. (ot Kapłańska nowo mowa) Duchowny i kapłan Rzymskokatolicki - Czaplicki. Czy jest On Apostołem Jezusa czy nie jest Apostołem Jezusa a jeśli jeszcze jest on Apostołem to który jeden z Dwunastu jest jego pierwowzorem - Oto jest pytanie ?
|
|
Tymczasem prawda brzmi tak: Walenty z wykształcenia był lekarzem, z powołania duchownym. Żył w III wieku w Cesarstwie rzymskim za panowania Klaudiusza II Gockiego. Cesarz ten za namową swoich doradców zabronił młodym mężczyznom wchodzić w związki małżeńskie. Uważał on, że najlepszymi żołnierzami są legioniści nie mający rodzin. Zakaz ten złamał biskup Walenty i błogosławił śluby młodych legionistów. Został za to wtrącony do więzienia, gdzie zakochał się w niewidomej córce swojego strażnika. Legenda mówi, że jego narzeczona pod wpływem tej miłości odzyskała wzrok. Gdy o tym dowiedział się cesarz, kazał zabić Walentego. ... ....W przeddzień egzekucji Biskup Walenty napisał list do swojej ukochanej, który podpisał: "Od Twojego Walentego". Egzekucję wykonano 14 lutego 269 r. Wokół legendy narosły duchowe odniesienia ludzi "modlących się do Walentego" i na tym duchowym odniesieniu ludzi Kapłani dopisali świętą historię jego życia i śmierci ubogacając a raczej wzbogacając religijną historię młodego kościoła promującego wartości duchowe budowane - dobudowywanie do Ewangelii Jezusa do której dopasowywano czczonych społecznie bohaterów użytecznych z punktu widzenia kapłanów dla ich nowego arcykapłańskiego porządku religijnego zwanego Nowym Testamentem po świecku Nową Erą - Naszą Erą. Tymczasem... ... Historia kołem się toczy - błędnym kołem a raczej kołem młyńskim w którym nieustannie mieli się dawno już zmielone ziarno nauki Ewangelii Jezusa z którego nie ma i nie będzie dobrego chleba ino ułuda - obłuda religijna twórców tego religijnego młyna podobnie do historii opisanej w znanej książce i filmie pod tym samym tytułem Folwark zwierzęcy
|
|
tam takie pierd0lenie walęsrynki pizdzinki
|
|
czesio dziś Walentynki, wyjątkowo cię nie zje.... ę ,
|
|
|
Walenty za póżno z szafy wyjety hahaha wszystkiego naj naj zakochanym:) pozdrawiam
|
|
jeszcze raz ....
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |