Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Żarówki energooszczędne 3,50-4zł |
Sprzedam żarówki energooszczędne tanio!!!
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Żarówki energooszczędne 3,50-4zł |
ledy ?
|
|
Nie .
|
|
A gwarancja na ile
|
|
A na Ile chcesz ?
|
|
a co to jest "żarówka energooszczędna" ??? Pjotr
|
|
Posadzisz w ogrodzie 10 ;D Żarówek energooszczędnych tooo w wakacje 100 zbierzesz ;D ;pp już teraz wiesz ?
|
|
energooszczędna Ty włączas a ona się wyłącza i oszczędza energię. Póżniej nadmiar możesz sprzedać sąsiadowi.
|
|
Fanka bocianka ;D podoba mi się twój tok myślenia ;D xD
|
|
powiem tak: posadzić to możesz sobie ziarenko mądrości ale wątpię, że wyrośnie w Twojej pustej głowie....rzeczowe pytanie było, a kolega z forum nie umie odpowiedzieć, więc ponawiam...co to jest "żarówka energooszczędna"...jeszcze takowej nie widziałem i dlatego pytam :) Pjotr
|
|
a masz ,może świetlówki?
|
|
|
Pjotr4, Czy Ty wiesz jak zrobić głupie dziecko? Nie? To zapytaj rodziców!!! bo myślę , że gdyby za powierzchnie mózgu pobierali podatek, to byś dostał rabat!
|
|
Mam Tylko to co napisałem .
|
|
Żarówka energooszczędna to samo co kompaktowa lampa fluorescencyjna ;D A co ty widziałeś Pjotr ?
|
|
a jaka moc maja te zarowki
|
|
żarówka energooszczędna to nie jest to samo co taka lampa. Jeżeli się nie znasz, to się nie odzywaj lepiej. Od moich rodziców to się odczep. Proste pytanie, a forumowy troll nie potrafi odpowiedzieć. Jak potrafisz, to zamieść zdjęcie tego, co tam masz w sprzedaży i będzie po sprawie...takie to trudne??? Łatwiej jest się kłócić? Pjotr
|
|
ARKASAM
|
|
świetlówki kompaktowe (tzw. żarówki energooszczędne), odmiana lampy wyładowczej, w której światło emitowane jest przez luminofor wzbudzony przez promieniowanie UV, powstałe wskutek wyładowania jarzeniowego w rurze wypełnionej gazem - zintegrowane z układem zapłonowym i stabilizującym, świetlówki takie mogą być wkręcane w miejsce tradycyjnych żarówek, ponieważ posiadają taki sam gwint, jak żarówka. Zalety świetlówki w porównaniu z żarówką - wytwarza znacznie mniej ciepła - wyższa skuteczność świetlna (do 105 lm/W) - dłuższy czas pracy (od ok. 8000 h do nawet 20000 h przy użyciu stateczników elektronicznych i świetlówek najnowszej generacji) - mniejsza zależność strumienia świetlnego od napięcia zasilającego - można wytwarzać świetlówki o różnych temperaturach barwowych - mniejsza luminancja - przy użyciu świetlówek liniowych łatwiej jest uzyskać oświetlenie bezcieniowe, niż za pomocą żarówek Żarówki energooszczędne - zalety - Około pięciokrotnie mniejszy pobór energii. w porównaniu do żarówki żarowej. - W tradycyjnej żarówce elementem świecącym jest żarnik, który pod wpływem przepływającego prądu elektrycznego nagrzewa się, jednocześnie emitując promieniowanie cieplne. - Zaledwie 5-10% tej energii zostaje przeznaczone na światło widzialne, reszta zaś jest tracona bezpowrotnie w emisji ciepła. - Żarówki energooszczędne wytwarzają pięciokrotnie mniej ciepła niż żarówki. Można więc stosować wyższe moce żarówek energooszczędnych bez obawy termicznego uszkodzenia opraw. - Długa żywotność - od 8000 do 12000 godzin pracy (ok. 10 razy dłuższa niż tradycyjnych żarówek). - Niska luminancja - czyli jaskrawość - świecącej powierzchni.
|
|
i tu zaczynają się schody...ponieważ świetlówka kompaktowa to nie jest żarówka...nazwa "żarówka" wywodzi się od tego, że jest tam żarnik, natomiast w świetlówce kompaktowej (ew. energooszczędnej) nie występuje taki element i dlatego nie może być ona nazwana żarówką. Ponawiam pytanie: Co jest na sprzedaż w tym temacie? Jestem ciekawy jak może wyglądać żarówka energooszczędna :) Pjotr
|
|
masz : tzw. żarówki energooszczędne !!! jesteś strasznie skrupulatny, nie łap się za " słówka"
|
|
Pjotr4 Jakie są rodzaje światła? ja takie znam śtuczne czyli żarówka świetlówka itp. naturalne słonce,księżyc i inne obiekty latające. A u Ciebie jak je?
|
|
tylko że nazwanie tego żarówką jest błędne niestety i staram się z tym walczyć po prostu. Nie spodziewałem się, że proste pytanie wywiąże taką dyskusję. Widać jak to na forum 4lomza prosty temat przeradza się w odrębnie inny. Świetlówka to świetlówka, a żarówka to żarówka...nie można tego mylić. @andy prawie się nie mylisz :) ale księżyc to nie źródło światła :) Pjotr
|
|
o świeczkach i lampach naftowych zapomnieliście
|
|
Pjotr4 chodzi Ci o same nazewnictwo;)
|
|
w pewnym sensie tak ale i w pewnym sensie nie...po prostu jestem ciekaw jak może wyglądać i na jakiej zasadzie działa żarówka energooszczędna...bo to nie jest na pewno świetlówka kompaktowa :) Pjotr
|
|
Pjotr4 rozumiem:))) perpetuum mobile też nie ma choć Ferdek twierdził że wymyślił:)))
|
|
Zegarek też nie chodzi! Trzeba go nosić !
|
|
niestety najwidoczniej rzeczowa rozmowa na tym forum nie jest możliwa...zaraz pewnie się dowiem, że to wina PO albo PiSu :) Powodzenia życzę :) Pjotr
|
|
wujek google nie ma ferii , sprawdż
|
|
ale to nie chodzi o to, że ja nie wiem jak wygląda świetlówka, albo żarówka...po prostu nie wiem co to jest żarówka energooszczędna...jakiś nowy wynalazek? jak można zrobić energooszczędny żarnik? przecież to kawałek druciku :) Nie rozumiesz rozmowy, pytania, bądź wypowiedzi, albo ironii, to lepiej nie zabieraj głosu :) Pjotr
|
|
Piotruś, w zasadzie masz racje ,ale ogólnie jesteś upierdliwy .Od samego początku wiadomo ,że chodziło o świetlówki,tylko gościu napisał tak jak się potocznie mowi.Pewnie Ty nie lubisz kartofli,ale za to za ziemniakami przepadasz.-:)
|
|
54 WATT i 67 WATT
|
|
Zaraz Ci się dostanie ze te "WATT"
|
|
@ _maly_ Może i jestem trochę upierdliwy ale fajnie by było, jakby ludzie wiedzieli co oferują i jakby używali poprawnego słownictwa :) ... watt???? :):):):) miłego wieczorku :) Pjotr
|
|
haha ;D Jest tak napisane na opakowaniu ;D Dziwię się że jest czas w ogóle na takie głupie pytanie :d każdy wie o co chodzi.
|
|
Angielskie opakowanie Piotruśśśś ;D
|
|
a ile wiader prądu zużywa taka żarówka na dobę ?
|
|
Są ludzie i taborety :):):) No i jeden taki się przypałętał między mądrych ludzi :):):)
|
|
No dobrze a co z samochodem w takim razie? widział ktoś samochód co sam chodzi?
|
|
samochód to JADZIE !
|
|
to dlaczego jadziechód się nie nazywa?
|
|
a rajstopy to na stopach nosisz ? powinno być : rajłuda lub rajdupy , raczej to drugie, bo jak ciepło w zimie to raj dla du.py
|
|
brak wiedzy nie uprawnia Was do używania złego nazewnictwa...zadzwoń albo napisz do kogoś mądrzejszego od źródeł światła i się przekonasz kto i dlaczego miał rację... Pozdrawiam. PS: po prostu irytują mnie takie sytuacje i tyle, to jest podobnie jak z wyłączaniem...większość mówi "wyłanczać"...a przecież to jest "wyłączać"...jako młodego inżyniera drażnią mnie takie rzeczy i tyle, a forum dostępne jest dla każdego i mogę swobodnie się wypowiedzieć :) PS2: a tak na prawdę to pytałem, ponieważ myślałem, że może coś nowego wymyślono :) Pjotr
|
|
Ot kurna jaki mondry człek się wypowiedział w temacie :):) I jak wam teraz szpece od światła ??? No jak wam ?? się was pytam ja , bezbłędny i nieomylny maruda:):)
|
|
Pjotr4 , taki skrupulatny i drobiazgowy jesteś ? " ..zadzwoń albo napisz do kogoś mądrzejszego od źródeł światła i się przekonasz kto ..." , mam pytanie : znasz kogoś głupszego od żródła światła ?
|
|
Ciebie na pewno :) Pjotr
|
|
dziękuję i dobranoc :) Pjotr
|
|
ej,jak jestes taki skrupulatny to nicka powinieneś zmienić,
|
|
gamoń nic nie kuma, sadzi się jak gówno w przerębli, a nie ma zielonego pojęcia o składni , wyszło mu na to, że ktoś jest mądrzejszy lub głupszy od od źródeł światła.
|
|
Chłop chciał coś sprzedać i w między czasie oszukać ludzi i się zawiódł na łomąyńskim forum, no ludzie Wy nie kupujecie żarówek energooszczędnych?
|
|
Aaa młody inżynier, czyli pewnie student 3 roku polibudy tuż po wyborze specjalizacji :p U mnie ci, którzy nie dostali się na tą co chcieli musieli iść na technikę świetlną, bo tylko tam zostawały wolne miejsca... ;))
|
|
Ja tam nie jestem erudytą i sam piszę niepoprawnie , ale jak gość rości sobie jakieś pretensje, to niech najpierw popatrzy na swoje wypociny ! nie łapie się słówek i drobnych niuansów !
|
|
Najlepsze żarówki, które naprawdę zaoszczędzą nasz prąd to żarówki LED. Wymieniłem większość żarówek w domu na LEDowe i już czuję różnicę. Wszystkie kupiłem na stronie http://sklep.ledsgroup.pl/
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |