poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
nauki przedmalzenskie w brunonie

Czy wie ktosc na czym polegaj nauki przedmalzenskie w parafii sw. brunona? gdzie sie trzeba tam zglosic? ile to kosztuje
czy trzeba sie wczesniej umowic?
Wiem ze odbywaja sie w pierwszy poniedzialek miesiaca o 16.30

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: nauki przedmalzenskie w brunonie

najlepiej udac sie do kancelarii parafialnej i dowiesz sie wszystkiego.. A na czym polegaja? Tego chyba nie trzeba komentowac :P

polegają na tym, aby klecha zgarnął kasiorę

Góru Jankowski odszedł już na emeryture a więc możliwe że nowy poplecznik troszeczkie mniej bierze..Ale tak jak napisał.a...P.A. wal do kancelarii i dowiessz sie wszystkiego...Życzę powodzenia w naukach i pożyciu...

te nauki to pic na wode, tyle ze posiedzisz i sie ponudzisz

Jutro wybieram się własnie do kancelari jak się dowiem czegos to tu napisze. A tak się zapytam kiedy bierzesz ślub i czy w tej parafi akurat???chyba ja napisał(a):

A praktyki już masz załatwione? Jak coś to Ci kogoś polecę.

wy wszystko do swego rynsztokowego poziomu sprowadzacie. Skąd u was tyle okropności i cynizmu? Nauki takie są wszędzie bezpłatne. Czy coś dają to zależy od poziomu waszej wiary, wierności, wytrwałości, poświęcenia się drugiej osobie a przede wszystkim rozumu.
Parząc na ilość rozwodów w naszym mieście to z w/w zaletami u was jest bardzo ale to bardzo słabo.
Szkoda że tylko za to płacą później nic nie winne dzieci.

wy wszystko do swego rynsztokowego poziomu sprowadzacie. Skąd u was tyle okropności i cynizmu? Nauki takie są wszędzie bezpłatne. Czy coś dają to zależy od poziomu waszej wiary, wierności, wytrwałości, poświęcenia się drugiej osobie a przede wszystkim rozumu.
Parząc na ilość rozwodów w naszym mieście to z w/w zaletami u was jest bardzo ale to bardzo słabo.
Szkoda że tylko za to płacą później nic nie winne dzieci.

Janka, a ty to pingwin czy katechetka ?

obojniak chyba.

To tak jakby kominiarze uczyli pilotażu F-16. Od kiedy to te "nauki" zmniejszyły liczbę rozwodów, kiedy ta liczba się właśnie zwiększa? Wiadomo tylko, że od wprowadzenia religii do szkół drastycznie spadła liczba powołań do seminariów i zakonów. To pewnie taka zasada i tu obowiązuje:-))))0

Takos

1)slub w czerwcu, nie w tej parafii, ale skierowanie na nauki dostalam do brunona, wdzieczna bede za informacje
2)dziwi mnie fakt, ze kazdy temat podejmowany na tym forum wzbudza takie emocje, musi zostac "odpowiednio obrobiony" i skomentowany, czy nie potrafimy porozmawiac jak dorosli ludzie bez wyzwisk, komentowania czyjejś wypowiedzi itp.
ludzie spróbujmy porozmawiac najnormalniej jak sie da, te forum temu służy,

No nie bo to forum jest speciolistyczno-wyjątkowe.

Zajrzyj tutaj i poczytaj tu wszyskie odpowiedzi znajdziesz.http://brunon.lomza.pl/

dzieki, ale juz bylam na tej stronce, sa tam info o spotkaniach malzenstw a mi chodzi o kurs przedmalzenski, o tym nic nie napisali:(

Podany jest dokładnie kontakt to zadzwoń i wszystko objaśnią.

Dajesz kilka stówek i bez chodzenia Ci załatwię.

Tak darmowe :) chodziłem jeszcze za Jankowskiego :) dosłownie było tak
"co łaska przeważnie dają po trzydzieści " nie chodzi o sumę chodzi o fakt :D

Ha dobre mmm! Znam doskonale te słowa: ,,Co łaska, ale przeważnie dają po (i tu odpowiednia kwota)

Spotkania są bezpłatne, koszt to 20 za książki - tam omówione są naturalne metody i kalendarzyk ileś tam stron. I jest nauka księdza, którą też trzeba odbyć. Ja te spotkania wspominam z uśmiechem ;) prowadząca opowiadała historie z życia wzięte, z których należało samodzielnie wyciągnąć wnioski. Ostatnie spotkanie to jakby zaliczenie... Pytają, co myślisz o takich, a nie innych metodach...Ale to też zależy na kogo się trafi.

ja pamiętam kilka rzeczy, ale najbardziej to to, aby w małżeństwie były wspólne trzy rzecz -łóżko, stół i pieniądze....

Za darmo byście chcieli taką ważną wiedzę posiąść ? ( kiedyś to wogóle tajemnica kościelna była.)

napisalm nie ma odpowiedzi, wczoraj dzwoniłam nikt nie odbiera, a jutro chyba jest spotkanie chyba?

To przyjdz do mnie ,troszkę Cię podszkolę i kwit wypiszę.

ktos chcial na forum zalozyc wlasny biznes, to sie zglos, takie prywatne praktyki:)
zeby to bylo takie proste, slub to jednak tyle bieganiny, ze szok

Małżeństwo w kościelnym, anachronicznym, stylu to dziś przeżytek i obciach dla ludzi nowoczesnych. Natomiast same tzw. "nauki" przedmałżeńskie to zmora, kabaret, zacofanie, ciemnogród i kołtuństwo w jednym.

rudy błazen z druhem

Ślub to pryszcz zobaczysz ile nerwów,zdrowia i kasy rozwód kosztuje.

malina8955 bylas moze w taj kancelarii?

też jestem ciekawy bo tez zainteresowany ;) malina 8955 daj znać co i jak

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org