Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
nauki przedmalzenskie w brunonie |
Czy wie ktosc na czym polegaj nauki przedmalzenskie w parafii sw. brunona? gdzie sie trzeba tam zglosic? ile to kosztuje czy trzeba sie wczesniej umowic? Wiem ze odbywaja sie w pierwszy poniedzialek miesiaca o 16.30
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: nauki przedmalzenskie w brunonie |
najlepiej udac sie do kancelarii parafialnej i dowiesz sie wszystkiego.. A na czym polegaja? Tego chyba nie trzeba komentowac :P
|
|
polegają na tym, aby klecha zgarnął kasiorę
|
|
Góru Jankowski odszedł już na emeryture a więc możliwe że nowy poplecznik troszeczkie mniej bierze..Ale tak jak napisał.a...P.A. wal do kancelarii i dowiessz sie wszystkiego...Życzę powodzenia w naukach i pożyciu...
|
|
te nauki to pic na wode, tyle ze posiedzisz i sie ponudzisz
|
|
Jutro wybieram się własnie do kancelari jak się dowiem czegos to tu napisze. A tak się zapytam kiedy bierzesz ślub i czy w tej parafi akurat???chyba ja napisał(a):
|
|
A praktyki już masz załatwione? Jak coś to Ci kogoś polecę.
|
|
wy wszystko do swego rynsztokowego poziomu sprowadzacie. Skąd u was tyle okropności i cynizmu? Nauki takie są wszędzie bezpłatne. Czy coś dają to zależy od poziomu waszej wiary, wierności, wytrwałości, poświęcenia się drugiej osobie a przede wszystkim rozumu. Parząc na ilość rozwodów w naszym mieście to z w/w zaletami u was jest bardzo ale to bardzo słabo. Szkoda że tylko za to płacą później nic nie winne dzieci.
|
|
wy wszystko do swego rynsztokowego poziomu sprowadzacie. Skąd u was tyle okropności i cynizmu? Nauki takie są wszędzie bezpłatne. Czy coś dają to zależy od poziomu waszej wiary, wierności, wytrwałości, poświęcenia się drugiej osobie a przede wszystkim rozumu. Parząc na ilość rozwodów w naszym mieście to z w/w zaletami u was jest bardzo ale to bardzo słabo. Szkoda że tylko za to płacą później nic nie winne dzieci.
|
|
Janka, a ty to pingwin czy katechetka ?
|
|
obojniak chyba.
|
|
To tak jakby kominiarze uczyli pilotażu F-16. Od kiedy to te "nauki" zmniejszyły liczbę rozwodów, kiedy ta liczba się właśnie zwiększa? Wiadomo tylko, że od wprowadzenia religii do szkół drastycznie spadła liczba powołań do seminariów i zakonów. To pewnie taka zasada i tu obowiązuje:-))))0 Takos
|
|
1)slub w czerwcu, nie w tej parafii, ale skierowanie na nauki dostalam do brunona, wdzieczna bede za informacje 2)dziwi mnie fakt, ze kazdy temat podejmowany na tym forum wzbudza takie emocje, musi zostac "odpowiednio obrobiony" i skomentowany, czy nie potrafimy porozmawiac jak dorosli ludzie bez wyzwisk, komentowania czyjejś wypowiedzi itp. ludzie spróbujmy porozmawiac najnormalniej jak sie da, te forum temu służy,
|
|
No nie bo to forum jest speciolistyczno-wyjątkowe.
|
|
|
dzieki, ale juz bylam na tej stronce, sa tam info o spotkaniach malzenstw a mi chodzi o kurs przedmalzenski, o tym nic nie napisali:(
|
|
Podany jest dokładnie kontakt to zadzwoń i wszystko objaśnią.
|
|
Dajesz kilka stówek i bez chodzenia Ci załatwię.
|
|
Tak darmowe :) chodziłem jeszcze za Jankowskiego :) dosłownie było tak "co łaska przeważnie dają po trzydzieści " nie chodzi o sumę chodzi o fakt :D
|
|
Ha dobre mmm! Znam doskonale te słowa: ,,Co łaska, ale przeważnie dają po (i tu odpowiednia kwota)
|
|
Spotkania są bezpłatne, koszt to 20 za książki - tam omówione są naturalne metody i kalendarzyk ileś tam stron. I jest nauka księdza, którą też trzeba odbyć. Ja te spotkania wspominam z uśmiechem ;) prowadząca opowiadała historie z życia wzięte, z których należało samodzielnie wyciągnąć wnioski. Ostatnie spotkanie to jakby zaliczenie... Pytają, co myślisz o takich, a nie innych metodach...Ale to też zależy na kogo się trafi. ja pamiętam kilka rzeczy, ale najbardziej to to, aby w małżeństwie były wspólne trzy rzecz -łóżko, stół i pieniądze....
|
|
Za darmo byście chcieli taką ważną wiedzę posiąść ? ( kiedyś to wogóle tajemnica kościelna była.)
|
|
napisalm nie ma odpowiedzi, wczoraj dzwoniłam nikt nie odbiera, a jutro chyba jest spotkanie chyba?
|
|
To przyjdz do mnie ,troszkę Cię podszkolę i kwit wypiszę.
|
|
ktos chcial na forum zalozyc wlasny biznes, to sie zglos, takie prywatne praktyki:) zeby to bylo takie proste, slub to jednak tyle bieganiny, ze szok
|
|
Małżeństwo w kościelnym, anachronicznym, stylu to dziś przeżytek i obciach dla ludzi nowoczesnych. Natomiast same tzw. "nauki" przedmałżeńskie to zmora, kabaret, zacofanie, ciemnogród i kołtuństwo w jednym. rudy błazen z druhem
|
|
Ślub to pryszcz zobaczysz ile nerwów,zdrowia i kasy rozwód kosztuje.
|
|
malina8955 bylas moze w taj kancelarii?
|
|
też jestem ciekawy bo tez zainteresowany ;) malina 8955 daj znać co i jak
|