Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Inna forma protestu ?? |
Witam. Wiele negatywnych komentarzy na temat naszego protestu skłoniło mnie do myślenia co można by było zmienić w działaniu, żeby akcja odniosła jakiś skutek. I tak sobie pomyślałem, że to nie jest głupie, żeby odstawić samochody na bok. A konkretniej: Jakby było już trochę cieplej i uzbierała się odpowiednio duża liczba chętnych, proponowałbym zebranie się w miejscu ostatniej zbiórki i przejście się pieszo przy ratuszu i w stronę ronda. I powiedzmy pół godziny marszu przez przejścia dla pieszych wkoło ronda, jednocześnie blokując ruch. Z każdą sekundą na wszystkich drogach dojazdowych do ronda będzie przybywało samochodów, co spowoduje zablokowanie tej części miasta. Pojazdy uprzywilejowane będą miały możliwość przejazdu, gdyż na każdej z ulic jeden pas będzie "wolny". Liczę się z krytyką odnośnie mojego pomysłu, ale chciałem podzielić się pomysłem i czekam na odpowiedzi i Wasze zdanie na ten temat. A powodów do takiego protestu jest mnóstwo, gdyż nasz kochany rząd z dnia na dzień robi coraz większe bagno. Na koniec mogę przytoczyć śmieszne, ale niestety prawdziwe hasło, które wpadło mi w oko w czasie przeglądania Internetu: " Dziś rano Donald Tusk ogłosił ambitny plan dla IV RP, plan dostał kryptonim AKCJA WISŁA. Akcja ma polegać na pogłębianiu dna i trzymaniu się koryta." Pozdrawiam lysy89
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Inna forma protestu ?? |
A u nas mamy akcję NAREW
|
|
Ja jestem nawet za tym aby jechać na Warszawę
|
|
Ja mogę się dołączyć.
|
|
Po co czekać aż się ociepli? Przecież czym zimniej to lepiej bo na znak protestu lub na złość mamie możesz się przeziębić. ( jak będziesz chodził jak głupek wkoło ronda to komu zrobisz na złość?)
|
|
Najprosciej to kłapać dziobem i nic nie robić.
|
|
jak masz ochotę chodzić przy -20 stopni to proszę bardzo, ja podchodzę do tego problemu na poważnie. Taka akcja na pewno coś by dała bo blokując ul: Zjazd, Wojska Polskiego, Al. Legionów i Rządową nawet przez powiedzmy 5 minut doprowadzimy do niejakiego zamieszania, na co raczej władza miasta musi zwrócić uwagę a media trochę nagłośnią tę akcję i może inne miasta też wezmą z nas przykład. Uważam, że musimy próbować cokolwiek działać, nie tylko Łomża ale cała Polska musi się sprzeciwić aktualnej sytuacji bo nasz rząd czuje się bezkarny.. Robi co chce a ludzie trochę pogadają pokrzyczą na forach i nic, za jakiś tydzień kolejna afera, znowu "wielkie internetowe poruszenie" i dalej nic. Nie wiem ile osób popiera moje zdanie ale raczej siedzeniem przed monitorem i głupimi komentarzami niczego nie osiągniemy. A chyba nie chcemy żyć w kraju, gdzie na nic nas nie stać a oprócz tego nasza wolność jest z dnia na dzień ograniczana.. No chyba że macie inne zdanie? lysy89
|
|
...
|
|
Najbardziej wkurwiające jest to że jak by coś się zmieniło, jak by protesty przyniosły jakie kolwiek skutki chodź wątpię że tak będzie to skorzystają również wszyscy pierdoleni darmozjady co nic w tym kierunku nie robię tylko potrafią krytykować i wyśmiewać protestujących. Ja mimo że wątpię to ruszam dupę i dołączam do protestujących a was wyszydzających *******ę.
|
|
Amen P@wcio ! :):) Niech siedzą na dupskach i dalej myślą że niczego nie można zmienić :):)
|
|
takim protestem to nie tuska wk*rwiacie, tylko ludzi, którym blokujecie przejazd niech się jeden poleje i podpali, zawsze musi być jakaś ofiara żeby coś się zmieniło
|
|
A ci co się wku..ją na tych co protestują nie sami sie polewają i wołają jak mamy żyć Premierze !!!!!!!!!!!! Nam to bimba że się wkur..cie :):)
|
|
klakier cie w dupal trzepał
|
|
Czesiu przefarbuj się na czarno :):):):) Bo nie dosyć że jesteś głupi to i wredny jak ruda suka :):):)
|
|
ssiesz gargamelom
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |